RWB maakt start met de beker
Na 3 weekjes trainen en de strijd om de Waalwijk Cup startte RWB op 31 augustus met de poulefase van de beker.

Alle spelers verdienen een kans!

Samen met Altena, GDC en WSJ is 4e klasser RWB ingedeeld met ploegen uit de 3e en 5e klasse. RWB mocht starten tegen de op papier minste tegenstander WSJ uit Tilburg. In deze fase van het seizoen is het voor trainers nog het moment om alle spelers een kans te geven om zo te zoeken naar het sterkste team. Trainers zoeken echter niet alleen naar het sterkste team maar ook naar mogelijkheden om te veranderen van speelstijl en zoeken naar mogelijkheden voor als er blessures en schorsingen ontstaan. Daarnaast zijn extra spelers nodig voor het ontstaan van concurrentie om de motivatie van alle spelers te verhogen.

Met 3-6 in het voordeel van RWB werd het een typische RWB-wedstrijd. RWB maakt over het algemeen altijd wel goals, maar krijgt er ook altijd wel doelpunten tegen. WSJ opende na 20 minuten de score waarna Kevin Remie de ruststand op 1-1 bepaalde. Na een uur spelen ging het snel met de doelpunten en stond het een kwartier voor tijd 3-3. Voor RWB waren Justin van der Sanden en Timo van de Elshout de doelpuntenmakers. In het laatste kwartier drukte RWB door en zette het kwaliteitsverschil om in een 3-6 overwinning.

Doelpuntenmakers waren in het laatste kwartier Perry de Peffer, Timo van de Elshout en Justin van der Sanden. De andere wedstrijd tussen Altena en GDC eindigde in 1-3. Volgende week, zaterdag 7 september, speelt RWB thuis tegen Altena. In de laatste wedstrijd in de poulefase, op 14 september, mag RWB het dan wederom thuis opnemen tegen GDC!