R.W.B. JO19-1 wint eerste bekerwedstrijd
Op een zonnige zaterdagmiddag mocht RWB JO19-1 haar eerste officiële wedstijd spelen tegen HVCH.

Wat een wedstrijd!

In verband met onderhoud aan de velden van RWB werd voor deze wedstrijd uitgeweken naar het kunstgras van de buren NEO’25.

Na een goede voorbereiding met veel trainen en oefenwedstrijden was iedereen er klaar voor. Onder leiding van Marco van Turenhout was de selectie vandaag compleet met 18 man.

Er was voor gekozen om deze wedstrijd meteen druk te zetten en de tegenstander geen ruimte te geven om op te bouwen. Dit had al gelijk een positief effect, want al na 5 minuten kon Sem de bal veroveren en aanleggen voor een mooi schot wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Omdat we alles gelijk goed vast konden zetten, kon de tegenstander alleen maar voor de lange bal kiezen. RWB bleef aanzetten en kansen creëren, alleen vergaten zichzelf te belonen. En dan zal je natuurlijk altijd zien dat de tegenstander nog hoop heeft en bij de eerste counter dat ze eruit kwamen was het helaas ook meteen raak 1-1. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft is RWB gewoon doorgegaan met waar het gebleven was in de eerste helft. Opnieuw werden er heel veel kansen gecreëerd, maar de bal wilde er maar niet in. De tegenstander werd helemaal naar achter gedrongen en uiteindelijk kwam daar een kwartier voor tijd de verlossende 2-1 door Kick. Dit was uiteindelijk ook de einduitslag en daarmee ook de eerste 3 punten voor RWB. Complimenten voor het hele team dat hard gewerkt heeft en bijna niets heeft weggegeven.