Jeugd Waalwijk Cup 2024
Zaterdag 17 augustus jl. hebben alle Waalwijkse voetbalverenigingen weer de traditionele Jeugd Waalwijk Cup gehouden

Alle Waalwijkse verenigingen waren weer van de partij!

De Waalwijk Cup voor de jeugd is een vast onderdeel geworden van het voorbereidingsprogramma van de jeugdselecties uit de gemeente Waalwijk.

Honderden kinderen spelen dit toernooi tegen klasgenootjes, vrienden of bekenden wat de opzet van het toernooi nog leuker maakt.

Ook ouders en oud voetballers uit de gemeente Waalwijk komen elkaar weer tegen wat extra gezelligheid langs de lijn brengt.

Naast een door de gemeente Waalwijk geschonken wisselbeker voor elke categorie is er voor de club die over alle toernooien totaal het beste resultaat weet te behalen ook nog een wisselprijs beschikbaar gesteld.

De laatste editie werd gewonnen door de jeugd van V.V. Baardwijk maar in het jaar 2024 pronkt de wisseltrofee in het clubhuis van Voetbalvereniging WSC. Zij weten 3 van de 7 leeftijdscategorieën winnend af te sluiten.

Met spannende wedstrijden in het vooruitzicht trapte de teams van de leeftijdscategorie JO7 af bij SSC’55. De winnaar daar werd Voetbalvereniging Baardwijk.

Bij Baardwijk speelde dan weer de JO9 en na vele spannende wedstrijden won voetbalvereniging Waspik daar de eerste prijs.

De JO11 werd gehouden bij SV Capelle en ook hier werd Waspik de winnaar net voor het organiserende thuisteam SV Capelle. WSC was het decor voor de JO13 en JO19 leeftijd. In beide categorieën wist WSC alle wedstrijden te winnen waar RWB in beide gevallen op de keurige 2e plaats eindigde.

Bij NEO’25 en  RWB werd het gezamenlijke JO15 toernooi gehouden. Wegens de reorganisatie van de voetbalvelden zijn de wedstrijden verdeeld over twee sportvelden. De JO15 categorie werd gewonnen door RWB.

V.V. Waspik organiseerde weer de JO17 categorie en deze was de spannendste van de gehele dag. Bij de laatste wedstrijd konden alle teams nog aanspraak maken op de overwinning. Door de overwinning van SSC’55 op RWB en het gelijke spel van WSC tegen Waspik wist WSC alle teams nipt één punt voor te blijven.