RWB 1 wint Waalwijk Cup 2023

Hier komt een korte introductie. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut

Verslag Waalwijk Cup

De Waalwijk Cup, een evenement In de Gemeente Waalwijk wat al jaren bestaat en door de uitbreiding met het damestoernooi steeds groter wordt. Niet vreemd want alle zeven amateurvoetbalverenigingen doen hier aan mee en staan te trappelen om op toerbeurt de organisatie op zich te nemen. Dit jaar, 2023, was vv Waspik de organisator die zijn zaakjes prima voor elkaar had, voor 2024 wordt het stokje overgedragen aan NEO’25.

Bij het herentoernooi waren RWB en WSC de nummers 1 in de poule geworden en vv Waspik en Baardwijk de nummers 2. De kruisfinales gingen dus tussen RWB-Baardwijk en WSC-vv Waspik. Beide wedstrijden eindigden in 1-1 en moesten penalty’s bepalen wie in de finale zou spelen. Bij de kruisfinale RWB-Baardwijk kwam Baardwijk op een 0-1 voorsprong, Kevin Remie zorgde na een handsbal van een van de Baardwijk spelers dat het vanaf 11 meter gelijk werd. De penalty serie ging redelijk gelijk op, bij een 4-3 voorsprong kon Baardwijk in de na beurt gelijk komen. Keeper Thijs Fleming eiste echter de heldenrol op zich en stopte deze penalty waardoor RWB doorging naar de finale. Bij de andere kruisfinale was WSC het beste in het nemen van penalty’s waardoor de finale ging tussen RWB en WSC. De organiserende vereniging vv Waspik mocht tegen Baardwijk om de 3e en 4e plaats spelen.

In de finale ging de strijd in de eerste helft redelijk gelijk op. Na rust was de snelheid van de RWB aanvallers doorslaggevend. Owen Kogels zorgde voor de 1-0, nadat hij in de poulewedstrijden ook al twee keer het net had gevonden. Brent van Look liet daarna tot twee keer toe de WSC verdediging zijn hielen zien en zorgde voor de 2-0 en 3-0. Aan de andere kant testte WSC tot 2 keer toe paal en lat waarbij de goed keepende Jean-Rebly van de Elshout het geluk min of meer afdwong en zijn doel schoon wist te houden. Met de 3-0 eindstand werd RWB de winnaar van de Waalwijk Cup 2023 en moest WSC genoegen nemen met de tweede plaats. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats eindigde in 2-2. Nu nam Baardwijk de penalty’s het beste en werd daardoor derde, vv Waspik eindigde op de vierde plaats. De volgorde van de 5e t/m de 8e plaats zag er als volgt uit: 5e SV Capelle, 6e Raamsdonk, 7e NEO’25 en 8e SSC’55.

Wethouder Dilek Odabasi-Seker reikte in de feesttent de wisselbeker uit aan RWB-aanvoerder Koen van Baardwijk. De sportiviteitsprijs bij de heren ging naar vv Waspik.

Het damestoernooi werd gewonnen door OVV, Baardwijk werd tweede en SSC’55 behaalde de 3e prijs. De sportiviteitsprijs bij de dames ging naar SVO De Gaard, de combinatievereniging van RWB en NEO’25. De dames kregen tot slot van wethouder Dilek Odabasi-Seker nog een extra compliment omdat zij op sportiviteit hoger scoorden dan de heren.

Foto’s: Alexander de Peffer