Belangrijke wijzigingen omtrend het gebruik van de voetbal.nl app: De App is vernieuwd dus update deze naar de laatste versie! Vanaf nu kunt u ook uw foto aanpassen tot 31 oktober!

Zoals je wellicht al weet kunt je diverse persoonlijke gegevens aanpassen via de voetbal.nl app op smartphones. zoals

Spelerspasfoto,  Adresgegevens, Telefoonnummer(s), Zichtbaarheid op Voetbal.nl en E-mailvoorkeuren

 

Echter ivm met de wet op de privacy heeft de KNVB besloten om voor kinderen onder de 16 jaar de wijzigingen via de Ouders/Voogd te laten aanpassen. 

zie voor de volledige tekst + handleiding van de KNVB/Sportlink: https://support.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000149837-persoonlijke-instellingen-wijzigen-van-kinderen-onder-16-jaar/

Begin deze week bereikte ons het bericht dat Netty van Baardwijk op 85-jarige leeftijd is overleden.
Netty was de echtgenote van erelid Dick van Baardwijk † die eerder is overleden.
Net als Dick was Netty heel erg betrokken bij RWB en stond ze op het oude Sportpark Elzenhoven jaren als vrijwilligster achter de bar. Op zaterdagochtend 30 juni 2018 om 9.15 uur wordt in crematorium Maaslanden te Nieuwkuijk afscheid genomen van Netty. Wij wensen de familie van Drongelen en Sulsters veel sterkte met dit verlies.

Het Bestuur.

Voor Amateur voetbalverenigingen is de overschrijvingstermijn meestal een spannende tijd, op vrijdag 15 juni om 24.00 uur is de termijn gesloten en kan de balans opgemaakt worden.
Bij RWB bleek nadat de rook was opgetrokken dat 4 spelers volgend jaar niet meer in de selectie van RWB uitkomen. Larry van Ommen heeft één jaar eerder dan oorspronkelijk gepland gekozen voor het trainersvak en is Amir Cehic na 9 jaar bij RWB-1 te hebben gekeept gestopt. Koen van Baardwijk is verkast naar DESK en keeper Bart van Heesch naar Baardwijk.
Daar tegenover staan 5 nieuwe spelers die RWB komen versterken, dit zijn Alfonso Ndongala (SC Capelle), Rob Corman (WSC), keeper Luuk van Beerendonk (WSC) en is keeper Jessin Sellami die na een tijd op reis te zijn geweest weer terug in de RWB-selectie.
Daarnaast hebben vanuit de vereniging Nicello Gonoe na ziek te zijn geweest en Gino Muytjens samen met keeper Puck Schalken aangegeven dat ze graag (weer) een kans krijgen in de RWB-selectie. Vanuit de RWB-JO19 zijn daarnaast vijf spelers doorgeschoven naar de selectie en dat mag gezien worden als een groot compliment aan de Jeugdopleiding van RWB en JO19 trainer Stephan de Man. Dat betekend dat Rodney Molegraaf, Tijn Schellekens, Julian Schotman, Stijn Klijberg en Wessel Jacobs hun geluk gaan beproeven in de selectie van RWB-1 en 2. In totaliteit bestaat de JO19 selectie in seizoen 2018 / 2019 uit 18 spelers en heeft RWB-1 en 2 de beschikking over totaal 38 spelers en 4 keepers.

Presentatie Selectie 2018 2019 21

RWB is op zoek naar een trainer(ster) / Coach voor RWB VR-1 Zondag die in de competitie uitkomen in de KNVB 4e klasse. Gezocht wordt een trainer(ster) / Coach die deze gezellige meidengroep kan trainen op dinsdag en donderdag, almede het team begeleiden tijdens wedstrijden op zondag.
Voor deze functie stelt RWB een onkosten vergoeding ter beschikking en is een trainersdiploma en/of voetbal ervaring een must. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Nicky Ligtvoet, (06) 34166301

Op de vrijdag tijdens de feestweek was er een FIFA toernooi in de tent.
Het toernooi met 24 deelnemers konden op 8 stations hun wedstrijden spelen. Eerst in competitie en daarna in Knock-out rondes tot de winnaar bekent was.
De winnaar na een spannende finale werd Daan de Koster die in de finale Koen van Baardwijk versloeg. De troostfinale werd gewonnen door Zico Kemmeren hij versloeg Merlijn Broos.

Zaterdag avond werd de RWB feestweek ter ere van het 110 jarig bestaan afgesloten met een groot feest voor alle RWB leden en sponsoren en donateurs. En wat voor een afsluiting werd het. De zaal ging inderdaad op tilt. De sfeer was super de gehele avond en werd alleen maar beter door de superband Tiltmusic die de sfeer in de zaal super aanvoelde en daarop fantastisch inspeelde. De is inmiddels weer leeg door inzet van de leden van de evenementen commissie. Maar gelukkig (of niet ) hebben we de foto's nog.

Op donderdag avond werd onder leiding van Quiz Eventz een voetbal quiz gehouden in de feesttent. 17 teams van 4 personen hadden zich ingeschreven om te gaan strijden om de mooie prijzen.

Een flink aantal vragen werd in 2 rondes afgevuurd op de kandidaten. Sommige met hilarische beeldfragmenten, sommige met een echt Oh ja gehalte nadat het antwoord was gegeven. Maar alle teams deden fanatiek mee.

Er was ook een individuele ronde waarin men vragen moest beantwoorden door middel van een gele of rode kaart op te steken, de eerste prijs voor deze ronde was een trainingsjack van Tottenham Hotspur.

Nadat alle vragen waren geweest en de punten geteld waren moest er voor de 2e en 3e plaats nog een beslissingsvraag komen om te bepalen wie op welke plaats terrecht kwam.

Over de eerste plaats was geen twijfel met ruime voorsprong was team Oom Tuur en zijn Neefjes de winnaar van de VoetbalQuiz en die kregen een bon van €100 van de Vinotake voor een bierproeverij.

Op zondag in alle vroegte begon men met de opbouw van de Mega Stormbaan. Hierop konden vanaf 11 uur de kinderen lekker los gaan om hem zo snel mogelijk af te leggen.
Verder waren er nog andere spellen ook. Om 13 uur was er de wedstrijd tussen RWB en Oud RKC. Deze leuke pot voetbal werd gewonnen door RWB met 4-2. Na afloop was er nog een feest in de tent met de Rock coverband 100% katoen

Zaterdag avond was het dan zover het eerste evenement van de feestweek van RWB 110 jaar. De Gaard Gaat Los. Hier de foto's van de avond met Henk Dissel, Raymond Hermans, De Buren van de Brandweer. Feest DJ Mitchel had op het allerlaatste moment afgezegd maar gelukkig konden we met DJ Remco van Loon een goede vervanger vinden. Op de avond zelf kregen we als organisatie nog een domper te verwerken DarkRaver belde dat hij het niet ging halen. Enorm balen. Door snel schakelen wisten we nog vervanging te regelen met DJ's François en Nowaxx.

 

Voetbalvereniging RWB viert deze week dat het inmiddels 110 jaar bestaat, hiervoor is op het voorterrein op Sportpark De Gaard een grote feesttent geplaatst en zijn er de hele week van allerlei festiviteiten.
Een van die festiviteiten is de voetbalwedstrijd tegen Oud RKC Waalwijk. Met namen als Yuri Cornelisse, Robert Braber, Clyde Wijnhard, Ramon van Haren, oud RWB-ers Peter Treffers en Fachri Tuasamu en Coach Darije Kalezic had RKC Waalwijk een vracht van ervaring mee genomen naar Landgoed Driessen.
Deze ervaring betaalde zich al snel uit op het veld en was het Robert Braber die met een mooie schuiver de 0-1 liet aantekenen. Deze voorsprong werd al snel verder uitgebouwd naar 0-2 door een treffer van Patrick Leijtens. Na rust bleek de betere conditie van de RWB-selectie het te winnen van de ervaring.
Justin van de Sanden bracht na rust RWB met een afstandschot terug in de wedstrijd waarna Koen van Baardwijk twee maal raak schoot en RWB op een 3-2 voorsprong bracht. De eindstand werd door de al eerder scorende Justin van der Sanden bepaald op 4-2.
Belangrijkste deze middag was echter niet de winst, spelers van Oud RKC Waalwijk en RWB, het arbitrale trio en de supporters van beide clubs genoten van een heerlijke voetbalmiddag. Na de wedstrijd nam RWB op het veld afscheid van aanvoerder Larry van Ommen die volgend seizoen het trainersvak in stapt. Daarna was het in de feesttent met de Waalwijkse Rockband 100% KATOEN nog lang gezellig bij RWB.

De wedstrijd RWB-1 tegen Oud RKC Waalwijk was voor RWB een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van aanvoerder Larry van Ommen als selectiespeler.
Larry heeft afgelopen seizoen gebruikt om zijn trainersdiploma TC2 te halen maar was van plan om volgend seizoen nog een jaar te voetballen om daarna bij RWB zijn trainersloopbaan te starten.
Totdat Larry benaderd werd door 3e divisieclub vv Dongen en de mogelijkheid kreeg om als assistent trainer onder Ruud Kaiser assistent trainer te worden. Deze mogelijkheid wilde Larry niet aan zich voorbij laten gaan en koos er dus alsnog voor om al volgens seizoen het trainersvak in te stappen.
Larry van Ommen heeft een mooie voetbalcarrière in het amateurvoetbal achter de rug, na bij RWB te zijn gestart als jeugdspeler en al op jonge leeftijd in RWB-1 kwam verkaste hij naar WSC om al snel te worden benaderd door vv Dongen waar hij meerdere seizoenen speelde. Na een seizoen Nivo Sparta en weer een jaartje WSC besloot hij zijn carrière te eindigen waar was begonnen, bij RWB. Helemaal verloren voor RWB is Larry zeker nog niet, Larry gaat namelijk bij RWB het jeugdteam trainen waar zijn zoontje Ish in voetbalt.