Voetbalvereniging RWB organiseerde donderdag 27 juni ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2019 / 2020 een selectiebijeenkomst. Voor de nieuwe Technische Commissie van RWB een bijeenkomst om trots op te zijn, ze hebben het in korte tijd namelijk voor elkaar gekregen om een vernieuwde staf voor RWB-1, 2 en JO19 te formeren en daarnaast een volwaardige selectie van totaal 63 spelers en keepers te presenteren. De nieuwe technische Commissie van RWB bestaat met Anthony Bruurmijn, Gerben Kuijsten, Boyke Mungroop en John van Werken uit RWB-ers die allen in het 1e elftal van RWB hebben gevoetbald, de komende tijd zal ook Berry Bruurmijn van het Dagelijks Bestuur, waar de Technische Commissie onder valt, nog de T.C. ondersteunen. De wijzigingen in de Technische staf van RWB-1, 2 en JO19 is voornamelijk op het gebied van trainers. Bij RWB-1 is Larry van Ommen die nieuwe hoofdtrainer en zijn ook assistent Fachri Tuasamu en keeperstrainer Erik Kuijsten nieuwkomers. RWB-2 heeft met Alfons van der Pluijm en Rien Roestenburg een nieuw trainersduo en bij RWB JO19 zijn dat Nicky Ligtvoet en Jos Knippels.

Doel nieuwe selectie.
Zo snel mogelijk het verloren terrein weer goedmaken is voor de nieuwe selectie het eerste doel. Voor RWB blijft de doelstelling namelijk staan dat het graag een stabiele 3e klasser wil worden met een voor RWB herkenbaar team. Trots is RWB dan ook op de Jeugdopleiding van de club, die hebben het namelijk voor elkaar gekregen om 8 spelers van de Jeugdafdeling door te schuiven naar de selectie van RWB-1 en 2. Een succesvol elftal is echter meestal een team met een goede mix tussen talentvolle jeugd aangevuld met een stuk ervaring. RWB is dan ook verheugd dat er wat nieuwe spelers de selectie komen versterken, zoals beoordeeld door de T.C. was dit noodzakelijk om de RWB doelstelling te bereiken. Nieuw in de selectie van RWB zijn Serhan Eyupoglu, Onur Ulusan, Vedad Hadzic en Thomas Klijn (allen van SV Capelle), Alex Huijps (ex RWB, komende van WSC), Mickey van Boxtel (ex RWB, komende van SC ’t zand), Abdullah Gul (Willem II amateurs), Emre Deniz (FC Tilburg) en keeper Tijs Fleming (SP Lochem).
De voorbereiding van RWB start op donderdag 8 augustus waarna op 18 augusteus de eerste oefenwedstrijd gespeeld word tegen BVV. De voorbereiding gaat verder via de Waalwijk Cup en nog een oefenwedstrijd op dinsdag 27 augustus naar de eerste Bekerwedstrijd in het weekend van 31 augustus / 1 september om vervolgens de competitie te starten op zondag 22 september 2019.

Afgelopen zaterdag vonden de eerste twee jeugdtoernooien bij voetbalvereniging RWB plaats.
Bij de categorie JO11 eindigde na strafschoppen het Belgische KFC Zammel uiteindelijk op de eerste plaats met Vlijmense Boys als een goede tweede. Willem II wist beslag te leggen op de derde plaats door het beter nemen van de strafschoppen tegen RWB.
s’Middags was het de beurt aan de categorie JO15. Ook hier moesten strafschoppen de finale beslissen. Daarbij bleek Best Vooruit het sterkst en moest ODC genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was het resultaat voor DESK.

Na 44 jaar jeugdkamp georganiseerd te hebben waarbij de kinderen een hele week doorbrachten in een groepsaccommodatie werd afgelopen vrijdag voor de zesde keer het start sein gegeven voor het jaarlijkse “tentenkamp” voor ongeveer 70 kinderen in de leeftijd variërend van 6 t/m 10jaar. Vrijdagavond begon het kamp en na een eerste ronde voetballen werd niet geheel zonder vrees in de schemering aangevangen met een lasergame in het bosgebied naast de voetbalvelden van de Gaard. De zaterdag was helemaal ingevuld door leuke sport en spel activiteiten. Tussendoor konden de kids naar hartenlust ravotten op de van Moonen gehuurde hindernisbaan. Zaterdagavond werden na de tweede ronde voetballen nog een aantal rondjes bingo gedraaid waarna de kinderen op tijd in hun tentje doken. Op zondag werden na de finale wedstrijden onder het genot van een water sproeier nog een groepsspel gespeeld en ter afsluiting stonden er lekkere pannenkoeken klaar voor de lunch. Het spannendste bleef toch het slapen in één van die 40 tentjes die opgesteld stonden op het sportpark. Na de lunch werden de kids totaal vermoeid maar met een (vermoeide) smile op hun gezicht opgehaald door de eveneens blijde ouders om daarna thuis op krachten te komen. Om alvast in de agenda te zetten: Op vrijdag 11 oktober wordt er een reünie georganiseerd voor iedereen die in de afgelopen 50 jaar wel eens het jeugdkamp van R.W.B. van dichtbij heeft meegemaakt.

Het 7 tegen 7 toernooi bij RWB betekende de gehele maand juni volop gezelligheid op Sportpark De Gaard. In de vooravond werd daarbij met 35+ teams op een half veld lekker gevoetbald met vrienden en werd daarna onder het genot van een hapje en drankje een gezellige 3e helft gevierd. Na in de maand juni op de woensdagen een competitie te hebben afgewerkt werd op 3 juli het 7 tegen 7 afgesloten met een onderling toernooi, prijsuitreiking en werd gezamenlijk gekeken naar de spannende door de Oranje Leeuwinnen gewonnen halve finale van het WK voor vrouwen. Bij de prijsuitreiking ging de 1e prijs van de Lage Poule naar RWB 35+, in de Hoge Poule was de 1e prijs voor het team van de Gemeente Heusden. In totaliteit deden dit seizoen totaal 9 team mee aan deze 7 tegen 7 competitie, met het succes van dit jaar moet het zeker mogelijk zijn dit volgend jaar verder uit te breiden. Bij de prijsuitreiking voor het afsluitend toernooi ging de beschikbaar gestelde prijs als aanmoediging naar Jabco. Na vervolgens de Oranjeleeuwinnen in de verlenging te hebben zien winnen van Zweden werd nog volop nagepraat over Vrouwenvoetbal, het gespeelde toernooi en gingen de complimenten naar Berry Bruurmijn die de kartrekker is bij de organisatie van de 7 tegen 7 competitie bij RWB.

Vanaf nu kunnen de spelende (maar ook niet spelende)  leden hun pasfoto weer aanpassen zodat bij scheidrechterscontrole de foto weer actueel is. 

In het Pinksterweekend werden bij RWB de laatste 4 thuistoernooien voor de
jeugd gespeeld.
Op zaterdagochtend openden de JO9 –teams de reeks toernooien.
Hier toonde RWB-JO9-1 zich uiteindelijk de sterkste met JEKA op een goede tweede plaats.
RWBJO9-2 wist hier verrassend beslag te leggen op de derde plaats.
Gelijktijdig werd het toernooi voor JO10-teams afgewerkt.
Hier was NEO’25 uiteindelijk een overtuigende winnaar met het Duitse Rot Weiss Unna op de
tweede plaats en RWB JO10-1 als een goede derde.
Zaterdagmiddag konden de JO13-teams zich van hun beste kant laten zien.
Na een spannende finale die uiteindelijk beslist moest worden door strafschoppen ging hier
RWB JO13-1 met de eerste plaats aan de haal tegen het Oosterhoutse SCO. Be Fair uit
Waddinxveen legde beslag op de beker voor de derde plaats.
Saillant detail hierbij is dat RWB JO13-1 hierdoor in het seizoen 2018-2019 zijn vierde prijs
in de wacht wist de slepen. Na het winnen van de Waalwijk Cup voor de JO13 behaalden zij het
kampioenschap in hun klasse in de voorjaarscompetitie, wonnen ze begin juni de KNVB-beker
in hun leeftijdscategorie en wonnen ze nu dus hun thuistoernooi. Een nauwelijks te evenaren
prestatie van het team van de begeleiders Nicky, Bob en Biko.
Op eerste Pinksterdag kwam als afsluiting van de toernooienreeks de JO17 aan de bak.
Hier was uiteindelijk RWB JO17-1 , ook al voorjaarskampioen, duidelijk de sterkste.
RWB JO17-2 verraste hier vriend en vijand door de finale te bereiken en zodoende een prima
tweede plaats te behalen. Houten legde hier beslag op de derde plaats.
Zo kwam een einde aan een organisatorisch uitstekend verlopen toernooienreeks , waarbij alleen
het wat onstuimige weer op de zaterdag van het Pinksterweekend van negatieve invloed is
geweest. Een pluim voor de RWB – organisatie van de toernooien de afgelopen weken.

 Zoals ieder jaar weer was het een behoorlijke puzzel. We trachten ieder jaar ieder individu op zijn of haar kwaliteiten in te delen.

VOORLOPIGE INDELINGEN:
Al enkele maanden is de Technische Commissie druk bezig geweest met het indelen van de teams, Hieronder dus de VOORLOPIGE selecties. Voorlopig omdat GEEN ENKEL elftal op dit moment definitief vaststaat. Aan deze lijst kunnen dus geen rechten worden ontleend.

Voor vragen over de JO19 kunt u contact opnemen met Nicky Ligtvoet 

Voor vragen over de JO18 of 17 kunt u contact opnemen met Cor Pulles

Voor vragen over de JO15 kunt u contact opnemen met eveneens Cor Pulles

Voor vragen over de JO13 – 12 of 11 kunt u contact opnemen met  

Voor vragen over de JO 10 – 9 – 8 of 7 kunt u contact opnemen met Foort Cove

BIJZONDERHEDEN:
De JO15-3 bestaat momenteel uit 20 spelers. 20 spelers is uiteraard teveel om de competitie mee te starten. Uit het verleden is gebleken dat er in deze leeftijdscategorie wellicht nog spelers stoppen. Mocht dit niet het geval zijn gaan we de JO15-3 terug brengen naar maximaal 17 spelers. Het heeft dus GEEN zin om hierover contact te leggen met een van de leden van de Technische Commissie.

VACATURES:
We zijn nog opzoek naar

Trainer/coach JO15-3.

Assistent trainer JO15-3.

Assistent trainer JO13-2.

Trainer/coach JO12-1.

Assistent trainer JO12-1.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicky Ligtvoet email:  

 

Indeling JO19-1 tot en met JO12-3 

Indeling JO11-1 tot en met JO7-3   

 

Waar R.W.B. als 13e eindigde in de 3e klasse B, en het dus veroordeeld was tot de nacompetitie, moest de club uit Besoyen in de eerste wedstrijd thuis aantreden tegen Den Dungen. Het schokeffect bleef helaas uit voor het eerste elftal van v.v. R.W.B. De ploeg van de interim trainers Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet overleefde de eerste horde niet. Het vlaggenschip van de Tricolores verloor helaas de eerste wedstrijd (0-2).
De eerste helft was aftasten voor beide teams, die elkaar nauwelijks kenden. Het spel speelde zich met name op het middenveld af. Wel kreeg Owen Kogels in de beginfase de uitgelezen mogelijkheid om R.W.B. op voorsprong te zetten. Helaas schoot de nog in de JO17 uitkomende spits naast. R.W.B. speelde wel met veel inzet maar helaas ontbrak het aan echte dreiging om tot scoren te komen. Den Dungen speelde echter ook niet groots waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.
Na rust speelde de ploeg uit Besoyen verder vooruit en had in de eerste 25 minuten van de 2de helft de overhand. Tot in de 68ste minuut was er geen vuiltje aan de lucht. Met een paar mooie combinaties zag het er dreigender uit als het veldspel in de 1e helft. De 1-0 hing in de lucht. Echter in de 69ste minuut sloeg het noodlot toe. Luuk van Beerendonk was genoodzaakt aan de noodrem te trekken waardoor Den Dungen een penalty kreeg van scheidsrechter Brian van Geffen. De veel scorende spits Jeffrey Sterks kondigde vanaf de strafschopstip de nakende degradatie aan.
In de slotfase trachtte R.W.B. er nog een slotoffensief uit te persen. Met Paul van Oudhuizen als extra spits ging de ploeg van Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet meer risico nemen. Hierdoor kwam er extra ruimte. Davy de Veer maakte hiervan gebruik en dompelde de club die vorig jaar nog 110 jaar bestond in rouw: 0-2.
Slechts 5 dagen hadden Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet de tijd om de boel op de rit te zetten, helaas zonder resultaat. Volgend seizoen staan Larry van Ommen en Fachry Tuasamu voor de groep. Doel is om zo snel mogelijk terug te keren in de 3e klasse. Mede door een aantal nieuwe impulsen, aangevuld met spelers uit de JO19 moet dit doel snel te verwezenlijken zijn.

Waar R.W.B. JO13-1 in december de Waalwijk Cup en vorig weekend het kampioenschap binnensleepte was er dit weekend wederom feest. Op het terrein van Baardwijk werd directe tegenstander Were -Di JO13-1 met 2-1 verslagen in de finale van de KNVB beker.
Vooraf maakten beide supportersscharen er een mooi feestje van. Beide teams werden met vuurwerk en fakkels ontvangen. Je zag duidelijk de gespannen gezichtjes. In de eerste helft was daar echter nauwelijks iets van te merken. De eerste 30 minuten waren duidelijk voor R.W.B.
Zoals we al het gehele seizoen gewend zijn: goed positioneel voetbal met daarbij een dosis inzet van iedereen! Na 22 minuten voetballen knikte Jay Kogels de 1-0 tegen de touwen. Niet veel later scoorde Finn op aangeven van dezelfde Jay de 2-0. Het bleef echter niet bij de 2-0, waarbij aangetekend moet worden dat de eerste helft een kopie was van de wedstrijd in mei voor de competitie tegen de club uit Tilburg. R.W.B. was voetballend en fysiek sterker, Were - Di kon echter net voor de rust de aansluitingstreffer aantekenen: 2-1.
De 2de helft was kwalitatief minder dan de eerste helft. Het weer speelde hierbij wel parten. Met 28 graden was het een warme, benauwde zomerdag. Vooral omdat het verschil in doelpunt slechts 1 was, bleef het ontzettend spannend tot de laatste minuut. Wel kregen we begin 2de helft nog een goede kans maar helaas werd deze kans niet omgezet in een doelpunt. Sommige ouders konden het slotstuk, waarbij Were Di nog een paar mogelijkheden kreeg, niet meer aanzien vanwege de spanning. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Met wederom vuurwerk en een prachtig spandoek (dank aan Roy Pruijmboom van superdrukker.nl) en de KNVB beker werden de boys massaal onthaald.
Meer dan terecht gezien het feit dat we afgelopen seizoen 3 prijzen behaald hebben. Een juiste teamspirit, een diversiteit aan kwalitatieve vaardigheden in de Technische Staf en een fijne, positieve groep met ouders hebben ons gebracht waar we nu staan! Het behalen van de TRIPLE!! Boys de trainers ( Bob Janssen, Biko Kerstens en Nicky Ligtvoet) zijn trots op jullie!

Afgelopen zaterdag vonden de eerste twee jeugdtoernooien bij voetbalvereniging RWB plaats.
Bij de categorie JO11 eindigde na strafschoppen het Belgische KFC Zammel uiteindelijk op de eerste plaats met Vlijmense Boys als een goede tweede. Willem II wist beslag te leggen op de derde plaats door het beter nemen van de strafschoppen tegen RWB.
s’Middags was het de beurt aan de categorie JO15. Ook hier moesten strafschoppen de finale beslissen. Daarbij bleek Best Vooruit het sterkst en moest ODC genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was het resultaat voor DESK.