R.W.B. winnaar van De derby van de Gaard

Wedstrijdverslag

RWB heeft zaterdag 5 oktober met een klinkende 6-2 overwinning de Derby van de Gaard gewonnen van stadsgenoot NEO’25. Vooral in de tweede helft stelde RWB orde op zaken

RWB begon sterk en kwam via Djay Kogels in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong. Slechts zes minuten later verdubbelde Bram van Iersel de marge naar 2-0. NEO’25 vocht echter terug. Noah van Caem scoorde in de 22e minuut de aansluitingstreffer en bracht de stand in de 37e minuut op 2-2. Opvallend was een afgekeurd doelpunt van RWB vlak voor rust. RWB leek de 3-2 te maken, maar de treffer werd onterecht afgekeurd voor vermeend buitenspel.

Na rust was RWB vastberaden en veel feller in de duels. Justin van der Sanden zette in de 56e minuut alsnog de 3-2 op het bord, en Koen van Baardwijk maakte er in de 64e minuut 4-2 door een koelbloedig benutte strafschop. Twee minuten later zorgde Van der Sanden met zijn tweede treffer voor een comfortabele 5-2 voorsprong. Ondanks een prachtige aanval waarbij hij de paal raakte, bleef RWB kansen creëren. Jonne Clijsen bepaalde in de 80e minuut de eindstand op 6-2. Het grote verschil deze middag was de reservebank. NEO´25 heeft een aantal blessures en wordt daardoor in kwaliteit een stuk minder. Trainer Alfons van der Pluijm had met Cas van Bruchem, Justin van der Sanden, Brent van Look, en Toby Netten en reservekeeper Nils Hamers spelers die hij in kan zetten zonder dat RWB in kwaliteit terug valt. Met deze overwinning neemt RWB niet alleen de drie punten, maar ook de eer dat het de derby van de Gaard heeft gewonnen en aansluit bij de subtop. Volgende week wacht RWB een nieuwe derby, ditmaal uit tegen Baardwijk.