• Nieuws
  • E
  • R.W.B. laat kans om door te gaan uit handen glippen
R.W.B. laat kans om door te gaan uit handen glippen
RWB speelde zaterdag 14 september de laatste wedstrijd in de poulefase thuis tegen GDC.

Het verslag

GDC is een stabiele 3e klasser en dus had RWB deze middag een serieuze tegenstander en had het met deze wedstrijd een goede graadmeter hoe het ervoorstaat. Toen de goed leidende scheidsrechter Leo van Heiningen voor de laatste keer floot was de conclusie dat RWB door een met 1-2 verloren wedstrijd uit de beker ligt. In de poule samen met Altena, WSJ, RWB en GDC is het GDC wat doorgaat naar de knock-out fase. Kijkende naar het wedstrijdverloop was de uitslag best zuur. RWB creëerde meerdere goede kansen maar scoorde hieruit slechts één keer. GDC was een stuk effectiever, van de enkele kansen die het kreeg scoorde het twee keer. De ruststand was 1-1, nadat GDC in de 23e minuut op voorsprong kwam zorgde Owen Kogels na een half uur spelen voor de gelijkmaker. Zeker na rust had RWB-kansenom op voorsprong te komen. Met het schot op de paal van Owen Kogels had het pech, maar met de beide penalty’s die het kreeg had het meer moeten doen. De eerste penalty ging hoog over, nummer twee werd door keeper Tim van Rooijen bekwaam gestopt. Wet in het voetbal is dat als je de kansen niet maakt krijg je zelfeen goal om je oren. En dat gebeurde 5 minuten voor tijd toen GDC de 1-2 eindstand op het scorebord bracht.

Zaterdag 21 september start voor RWB de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Tilburgse studentenvereniging Merlijn. De wedstrijd op sportpark De Gaard begint om 14.30 uur.