Na twee winstpartijen tegen concurrenten voor degradatie uit de derde klasse, BVV en Baardwijk, volgden voor RWB drie verloren wedstrijden. Hierdoor staat RWB momenteel op een nacompetitieplaats. Met nog twee wedstrijden te gaan staat RWB vier punten voor op Baardwijk en zou dus ook nog rechtstreeks kunnen degraderen. Voor rechtstreeks behoud zal RWB in de laatste twee wedstrijden weer punten moeten gaan pakken. Het heeft echter door het verlies tegen Haarsteeg rechtstreeks behoud niet meer zelf in de hand.
Tegen Haarsteeg verviel RWB in een fout die het dit seizoen vaker maakte en dat is te gemakkelijk goals weggeven. Met Koen Sleutjes had Haarsteeg een goudhaantje die daar gretig van profiteerde en een hattrick op zijn naam bracht. Bij rust stond Haarsteeg met 0-1 voor en vrijwel meteen na rust werd het 0-2. Kevin Remie zorgde voor de aansluittreffer echter 2 minuten daarna bracht Haarsteeg het verschil weer op twee doelpunten. Intussen had RWB met Owen Kogels een extra spits ingebracht en kwam wederom door Kevin Remie toch weer terug in de wedstrijd. Deze tegentreffer in de 87e minuut kwam echter te laat om nog gelijk te komen met Haarsteeg.
Volgende week speelt RWB uit tegen FC Engelen. Geen gemakkelijke tegenstander want FC Engelen doet nog mee om het kampioenschap.

Bij de wedstrijd RWB-Haarsteeg was Olaf Bohncke van JO11-2 de pupil van de week. Hij zag vanaf de bank RWB met 2-3 verliezen van Haarsteeg maar genoot met volle teugen van deze middag. Van voorzitter Bas Bruurmijn kreeg hij na de wedstrijd de RWB-bal met handtekeningen van de spelers en begeleiding van RWB-1 uitgereikt.
Man of the Match bij de wedstrijd RWB-Haarsteeg werd keeper Björn van den Besselaar. Met fraaie reddingen wist hij RWB lang in de wedstrijd te houden. Uiteindelijk moest RWB toch buigen voor Haarsteeg. Björn kreeg de door BloemMarlou beschikbaar gestelde bos bloemen uitgereikt.

Zondag 22 mei 2022, 13.00 uur werd afgetrapt voor de wedstrijd RWB-G1 tegen Haarsteeg-G1. Een voorwedstrijd voor de wedstrijd tussen de eerste elftallen van deze verenigingen. Haarsteeg-G1 was vorige week kampioen geworden dus vormde de spelers(sters) van RWB bij opkomst een erehaag. Daarnaast had RWB-G1 gezorgd voor een spandoek om Haarsteeg-G1 te eren, kregen alle spelers(sters) van Haarsteeg een felicitatiekaart en overhandigde aanvoerder Maykel Slot aan Haarsteeg een bos bloemen. Zo gaat het in het G-voetbal, tegenstanders zijn ook meteen je vrienden. Haarsteeg-G1 is niet voor niets kampioen geworden en heeft een paar hele sterke spelers. Toch wist Tijmen Hurkmans twee keer tegen te scoren, de einduitslag was 2-6. Na de wedstrijd werd de groepsfoto gemaakt en in de rust van RWB-Haarsteeg werden door de beide G-teams penaltys genomen op RWB-keeper Sander Blom.

Woensdag 18 mei 2022 zal in de historie blijven staan als de oprichtingsdatum van SVO De Gaard. SVO staat voor Samenwerkende Vrouwen Opleiding. SVO De Gaard is de naam van de nieuwe vereniging waar de vrouwen en meiden van RWB en NEO’25 bij gaan voetballen. SVO De Gaard heeft een eigen Sportlink-account, de leden van de SVO blijven daarbij lid van hun eigen voetbalvereniging. De vereniging heeft ook net als elke voetbalvereniging een bestuur. Het bestuur van SVO De Gaard bestaat uit voorzitter Dave de Louw, penningmeester Hans van der Schans en secretaris Wilco Versteeg. Woensdag 18 mei 2022 ondertekende Dave de Louw namens RWB en Hans van der Schans namens NEO’25 de oprichtingsakte.
Samenwerking
Afgelopen seizoen werkten DESK, NEO’25 en RWB al samen door bij de meiden een aantal ST teams (combinatieteams) te vormen. SVO De Gaard is de volgende stap in de samenwerking tussen RWB en NEO’25, waarbij DESK heeft besloten om als zelfstandige vereniging door te gaan. De intentie van SVO De Gaard is om in seizoen 2022-2023 te starten met Dames-1, een Dames 7-tal, MO11, MO13, MO15 en een MO17 elftal.
Meiden tot ca. 10 jaar oud blijven in deze samenwerkingsvorm samen met de jongens in gemengde teams voetballen. Doel van de samenwerking is om ervoor te zorgen dat de meiden maximaal spelplezier beleven aan het voetbal, waardoor uitstroom wordt beperkt en de instroom van meiden wordt vergroot.
Kwaliteit en plezier omhoog
De verenigingen vinden dat zij op eigen kracht de vrouwelijke voetballers onvoldoende kunnen bieden. Clubs hebben wel in een bepaalde leeftijdscategorie een aantal meiden, het zijn er vaak niet genoeg om ermee de competitie in te gaan. Daardoor zijn bij Meidenvoetbal vaak de leeftijds- en niveauverschillen erg groot. Uiteindelijk zal de kwaliteit en daarmee het plezier in het voetbal bij de meiden en vrouwen een flinke boost moeten krijgen. Alle twee de verenigingen hebben de overtuiging dat de kwaliteit alleen omhoog kan als verenigingen samen gaan werken. Mocht het zo zijn dat er meiden zijn die over enorm veel talent blijken te beschikken dan biedt de KNVB ook nog de mogelijkheid om over te stappen naar de jongens.
Interesse?
Ben je geïnteresseerd en wil je gaan voetballen bij SVO De Gaard, bel dan met (06) 24 28 16 23. Op Instagram is info te vinden op SVO_DE GAARD en op facebook op
SVO DE GAARD

Op zaterdag 21 mei 2022, werden de jeugdteams gehuldigd die kampioen geworden zijn in het afgelopen seizoen 2021-2022. Om 12:00u precies in een volle kantine zaten alle teams klaar.
Na het We are the Champions van Queen werden achtereen volgens RWB JO9-4, JO9-2, JO10-3, JO10-2, JO10-1 en JO11-1 door jeugdvoorzitter Marco van der Hammen en Harrie Maas naar voren geroepen. Iedereen kreeg een medaille uitgerekt en nam de felicitaties in ontvangst.
Er was een speciale kampioensbord gemaakt (door Ronald Possemis) waar achter de teams gingen staan waarna er een foto van het team gemaakt werd. Toen ieder team geweest was kregen de teams allemaal nog een frietje en een drankje. ’s-Middags werd ook nog RWB JO16-1 gehuldigd.
Het bleef nog lang gezellig in het clubhuis van RWB.
RWB JO18-1 wordt op zaterdag 28 mei 2022 nog gehuldigd tijdens hun afsluitend barbecue.
Al met al een positief seizoen waarin 9 teams kampioen werden in hun klasse.

RWB JO9 1 2

RWB JO9 2 2

RWB JO9 4 2

RWB JO10 1 2

RWB JO10 2 2

RWB JO10 3 2

RWB JO11 1 2

RWB JO16 1 2

 

Vrijdag 20 mei werd bij Voetbalvereniging RWB de vrijwilligersavond gehouden. Twee jaar had deze jaarlijkse avond door corona niet plaats kunnen vinden. Deze avond is bedoeld als bedankje voor al het werk wat vrijwilligers doen voor de club. Met muziek van DJ Raul, een drankje, lekkere hapjes en het spelen van het Bingo Muziekspel was het een geslaagde avond. Bij het Bingo muziekspel waren er drie winnaars die gelijktijdig bingo riepen. Dit nadat eerder een aantal valse bingo gevolgd werden door het zingen van een liedje. Overigens net zo vals als de bingo zelf! Het lot bepaalde vervolgens dat Frank Moonen de eerste prijs, een dartbord, won. Onderdeel van de vrijwilligersavond is het bekend maken van de Vrijwilliger van het Jaar. De medaille met dinerbon ging dit jaar naar penningmeester Berry Bruurmijn. De mooie bos bloemen van BloemMarlou was voor zijn vrouw Marie-Louise. In de jaren dat corona er voor zorgde dat het verenigingsleven, en dus het voetbal, voor een groot deel stil kwam te liggen waren er extra zorgen en dus extra werk voor de penningmeester. Nu het voetbal weer is opgestart kan de vereniging zeggen dat Berry Bruurmijn een belangrijke rol heeft gespeeld om de club door deze moeilijke tijd te slepen. Naast het feit dat Berry de rol van penningmeester vervult heeft is hij daarnaast lid van de Technische Commissie en is tijdelijk Assistent trainer bij de selectie van RWB.

Het dames- en meidenvoetbal gaat vanaf seizoen '22-'23 verder onder de naam SVO De Gaard. Meer informatie over deze samenwerking vinden jullie binnenkort op deze website en onze facebookpagina.

Daarnaast hebben wij nog wat leuks om te vermelden; wij organiseren de gehele maand mei proeftrainingen voor alle meiden en dames die geïnteresseerd zijn in het voetbal. Alle meiden en dames, hoe jong of oud je ook bent, zijn van harte welkom om eens mee te trainen of te komen kijken.

Tot snel op De Gaard

RWB vecht in de derde klasse B voor behoud, liefst zonder dit af te moeten dwingen in de nacompetitie. Het verschil met TGG en BVV is slechts één puntje in het voordeel van RWB. Met wedstrijden tegen Haarsteeg, Engelen en Waspik wacht RWB nog drie finales waarbij RWB het nog steeds in eigen hand heeft.
Uit bij Nieuwkuijk kon RWB geen puntje bemachtigen al had het dit op basis van de tweede helft zeker verdiend. In de eerste helft had Nieuwkuijk de 2-0 voorsprong te danken aan Milan van Esch. Vooral het eerste doelpunt was van grote schoonheid. Na rust kwam RWB na een uur spelen terug in de wedstrijd door een doelpunt van Kevin Remie. Toen Niels Kok 10 minuten later het verschil weer op 2 doelpunten bracht leek de wedstrijd gespeeld. Niets was minder waar want 2 minuten later kwam RWB door een goal van Justin van der Sanden op 3-2 en dus wedrom terug in de wedstrijd. RWB haalde er daarna al snel een verdediger vanaf en bracht er met Owen Kogels een extra spits in. Zo ontstond er in het laatste kwartier een open wedstrijd met kansen over en weer. In de stand kwam echter geen verandering meer en het harde werken werd dus jammerlijk niet beloond. Hopelijk sterkt deze wedstrijd RWB wel in de overtuiging dat het mogelijk moet zijn om volgende week punten te pakken tegen Haarsteeg. In de voorwedstrijd die de G-teams van RWB en Haarsteeg vooraf spelen zal het veel minder om de punten gaan. Bij G-voetbal gaat het voornamelijk om plezier maken en zijn de tegenstanders vrienden van jou. De wedstrijd RWB-G1JM tegen Haarsteeg G1 begint om 13.00 uur, de beide eerste elftallen van RWB en Haarsteeg trappen op De Gaard om 14.30 uur af.

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen Vlijmense Boys, was het RWB niet gelukt te scoren. Donderdag tijdens het doordeweekse inhaalprogramma thuis tegen ZIGO was dit de tweede keer. De laatste weken had RWB zijn vorm terug gevonden en werd volop strijd geleverd. Daar was in de wedstrijd tegen ZIGO weinig meer van terug te zien, en verloor met 0-1. Zondag 15 mei uit bij Nieuwkuijk zal RWB uit een ander vaatje moeten tappen. Nieuwkuijk is namelijk de laatste weken goed op dreef en staat bovenaan in de stand om de derde periode.

Woensdagavond 11 mei 19.15 uur stond het G-team van RWB voor het clubhuis te wachten op de komst van Burgemeester Sacha Ausems. Bij de kennismaking met de Gemeente Waalwijk was een amateursportvereniging nog niet aan bod geweest, reden voor RWB om maanden geleden de nieuwe burgemeester uit te nodigen om de voetbalclub te komen bezoeken. Deveny en Jaimy, speelsters van het G-team, overhandigde Burgemeester Sacha Ausems bij aankomst een bosje bloemen en een RWB-sjaal. De ontvangst was zodanig dat de nieuwe burgemeester van Waalwijk zich koninklijk onthaald voelde. Voor RWB was het bezoek een mooie gelegenheid om de nieuwe burgemeester te laten zien hoe divers en ondernemend de voetbalvereniging bezig is en hoe belangrijk sportverenigingen zijn voor de samenleving. Na de kennismaking met het bestuur volgde een korte rondleiding over het sportpark en werd de training van het G-team bezocht. Na een gezellig gesprekje waarbij de burgemeester de meest uiteenlopende vragen op zich afgevuurd kreeg volgde uiteraard de groepsfoto. Voor RWB een inspirerende avond waarbij de vereniging gepast trots is op het clubje. Na het bezoek aan RWB spoedde burgemeester Sacha Ausems zich naar RKC Waalwijk om daar nog een stukje van de wedstrijd en het feest ter ere van de handhaving in de eredivisie mee te maken.

 

6 800x533

7 800x533

Waalwijk - Woensdagmiddag 11 mei organiseerden de Samen RKC Derby Cup teams Yellow Army en Black Panters een sportieve middag voor de Oekraïense vluchtelingen kinderen woonachtig in de gemeente Waalwijk.
Het organiseren van een buurtbijdrage is één van de onderdelen van de Derby Cup. Daarnaast richt het project zich op respect, samenwerken en natuurlijk voetballen.

Om 16.00 uur verzamelden de kinderen zich op het hoofdveld van RWB om daar te worden voorzien van RKC shirts. Eenmaal omgekleed, kon de sportieve middag van start gaan. Er werd gevoetbald in gemixte teams, veel plezier gemaakt en vooral genoten door de kinderen en de ouders. Zo zie je maar weer dat sport verbindt. Fijn om te zien dat de eerste contacten werden gelegd door ouders onderling.
Deze middag is mede door sponsoren, bijdragen van ouders en inzamelingsacties van kinderen een groot succes gebleken!
Onze speciale dank aan: RWB, RKC, Monkey Town, Jump XL, kinderdagverblijf Ziezo en Jumbo Sprang-Capelle.