Op vrijdag 5 november is er de Jaarvergadering bij RWB. Hieronder de volledige uitnodiging inclusief agenda.

RWB won dit jaar de Waalwijk Cup. Of dit een goede afspiegeling was van hoe RWB er voor stond zijn inmiddels wat twijfels. Buiten SV Capelle en in mindere mate Waspik staan de overige teams in de staart van de verschillende competities. RWB is helemaal dramatisch gestart, door o.a. het 2-6 verlies tegen Nieuwkuijk staat het met 0 punten stijf onderaan in de 3e klasse B.

RWB begon met een aantal wijzigingen in de opstelling. In de goal startte deze middag Bas Damen en was daarmee meteen de jongste man van het veld. Daarnaast mocht ook Merlijn Broos vanaf de start beginnen aan de wedstrijd tegen Nieuwkuijk. Voor rust was het een open en aantrekkelijke wedstrijd waarbij RWB, maar zeker ook Nieuwkuijk volop kansen kregen. Nieuwkuijk ging hier het beste mee om en door Janssen en de Vaan stond het net voor rust 0-2. Door een penalty net voor rust kwam RWB op 2-1. Spits Kevin Remie mocht twee keer aanleggen omdat bij de eerste strafschop, die op de paal belandde, over genomen mocht worden omdat keeper Daan Dekkers volgens de scheidsrechter wel erg vroeg zijn lijn verliet. Na rust kwam het fris voetballend Nieuwkuijk steeds beter in de wedstrijd. De twee goals van wederom de Vaan en van Buul, meteen na rust, betekende dat RWB niet kon profiteren van de morele opsteker net voor de rust. Via Serhan Eyupoglu kwam RWB nog terug naar 2-4 maar RWB speelde met de linies daarna zo ver uit elkaar dat Nieuwkuijk in de slotfase veel te gemakkelijk uit kon lopen naar 2-6. Volgende week staat de volgende Langstraat derby op het programma, dan gaat RWB naar Drunen voor de uitwedstrijd tegen RKDVC.

Voetbalvereniging RWB beschikt over een nieuw opgericht G-team wat inmiddels is gegroeid naar 10 speler(sters). Een mooi stel wat nog steeds op zoek is naar versterking. Ben jij iemand die het heel leuk vindt om te voetballen in een G-team? Neem dan snel contact op met Voetbalvereniging RWB. E-mail of informeer bij Vz Bas Bruurmijn (06) 21571616. Het team wordt getraind door Kees van Giessen, die wordt geassisteerd door Bent en Julian, stagiaires van het ROC in Tilburg die de opleiding Sport en Bewegen volgen.
Woensdag 13 oktober na de training werd het team verrast door Twan Toonen en Harold de Daas van ACR autoschade uit Sprang-Capelle. ARC autoschade staat garant voor kwalitatief herstel van autoschade. Het G-team was maar wat blij met de nieuwe tassen die ARC autoschade beschikbaar stelde, beide sponsors kregen als dank een mooie bos bloemen en gingen met het volledige team op de foto. Op deze avond was ook Betty Schelle van de Zwaluwen Jeugd Actie op bezoek bij het RWB G-team. Betty Schelle is ambassadeur van deze organisatie die in actie komt voor jongens en meisjes met een spierziekte of een andere beperking. Ook Betty Schelle werd door het G-team verrast met een mooie bos bloemen. Met vooraf een vooral plezierige training was het voor het G-team alles bij elkaar een super leuke avond.

Vandaag zijn onze kanjers van de RWB JO10-3 Kampioen geworden van de 1e fase van de 4e klasse zwaluwen jeugd. We hebben dit resultaat gehaald met 6 keer winst op rij en een doelsaldo 69 voor en 18 tegen. Vandaag was ook nog eens de eerste wedstrijd dat we de 0 hebben te weten te houden. Wij zijn trots onze kanjers en gaan vol goede moed naar Fase 2

Het tweede elftal van RWB is met 6 punten uit 2 wedstrijden prima aan de competitie begonnen. Thuis tegen DIA-2 werd de tweede wedstrijd van het seizoen overtuigend met 5-0 gewonnen. Owen Kogels scoorde 2 keer, de andere doelpuntenmakers waren Senna van Damme, Raul Bruurmijn en een speler van DIA die dus in zijn eigen goal scoorde. Naast deze doelpuntenmakers was ook Mike Bool belangrijk. Hij werd dan ook de Man of the Match.
Zondag 17oktober staat wedstrijd nummer 3, uit tegen Waspik-2, op het programma.

RWB verloor ook de derde competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen. Geheel onnodig, al doet deze geflatteerde uitslag van 6 - 3 anders vermoeden.
Uit bij Gilze startte RWB sterk aan de wedstrijd en stond na 11 minuten al met 0-2 voor. De openingstreffer was van de sterk spelende Bram van Iersel, de 0-2 kwam uit een vrije trap vanaf de schoen van Kevin Remie. Gilze deed al snel wat terug en maakt na een kwartier de 1-2 wat ook meteen de ruststand werd. Zo goed als RWB aan de eerste helft van de wedstrijd begon, begon Gilze aan de 2e helft en had na 2 minuten de stand reeds gelijk getrokken. Toch was het RWB wat na een uur voetballen door weer een vrije trap van Kevin Remie op voorsprong kwam. Ook de 2-4 was van Kevin Remie, de scheidsrechter keurde deze goal echter voor vermeend buitenspel af. De gemaakte opnames lieten meteen zien dat de scheidsrechter in deze fout zat maar bij amateurvoetbal is er nou eenmaal geen VAR. Gilze profiteerde optimaal van deze meevaller en kwam een kwartier voor tijd gelijk, ipv de 2-4 was het dus ineens 3-3. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam 4 minuten later toen Gilze de 3-4 maakte. De 3-5 en de 3-6 waren voor de statistieken.
Zondag 17 oktober staat wedstrijd nummer 4 op het programma. Deze wedstrijd speelt RWB thuis tegen Nieuwkuijk, wat ook afgelopen zondag de punten aan de tegenstander moest laten. Om de aansluiting met Nieuwkuijk, wat inmiddels 4 punten heeft, en de staart van de 3e klasse B te behouden zou winst goed zijn voor RWB.

RWB JO11-1 speelt de najaarscompetitie in de 1e klasse. De jongens zijn het seizoen goed begonnen en draaien boven in mee.
Als de jongens dit niveau vol kunnen houden dan zit een promotie naar de hoofdklasse er zeker in.
Als extra stimulans hebben twee sponsors van RWB 1, Mivena (www.mivena.nl) en WINRS Therapie & Training (www.win-rs.nl) het gehele team voorzien van tassen en warmloop shirtjes. Dit zal het laatste zetje zijn om de doelstelling te halen!

De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 loopt op dit moment. Leden van de Rabobank De Langstraat kunnen t/m 25 oktober hun stem uitbrengen op de vereniging die ze een warm hart toe dragen. Hoe meer stemmen op RWB uitgebracht worden, des te hoger is de bijdrage die RWB ontvangt. Zeker in deze tijd heeft RWB uw steun hard nodig. Vraag dus ook aan familie en/of kennissen om hun stem uit te brengen op Voetbalvereniging RWB.

Kunnen wij op jouw stem rekenen?
Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

Stemmen Rabo ClubSupport.
Ieder lid van de Rabobank mag stemmen en kan 3 verenigingen kiezen, Met onze buren van NEO’25 hebben we afgesproken dat we elkaar in deze actie steunen.

#RaboClubSupport
#decooperatieveRabobank

 

Met ingang van het seizoen 2022/’23 is het voor standaard mannenteams uitkomende in de 1e klasse of lager van het standaardvoetbal mogelijk om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag of andersom. Om te kunnen blijven werken aan toekomstbestendige amateurverenigingen en kwalitatieve competities heeft de KNVB besloten het horizontaal overstappen mogelijk te maken.
In het voorjaar van dit jaar heeft de TC-senioren aan de spelers en begeleiding gevraagd wat hum mening was om vanaf volgende seizoen op zaterdag te gaan voetballen. Hiervan had 75 procent positief ingestemd. Omdat het bestuur ook benieuwd was naar de mening van de overige leden van de vereniging is er een aantal weken geleden een korte enquête verstuurd aan alle leden.
In de afgelopen bestuursvergadering heeft het bestuur n.a.v. de uitslag van deze enquête, waarin overduidelijk te zien is dat een meerderheid positief gestemd is over de horizontale overstap, besloten om de aanvraag bij de K.N.V.B. in te dienen.

Het bestuur van v.v. R.W.B.

 

resultaat enquete horizontaal overstappen 01 page 001

resultaat enquete horizontaal overstappen 01 page 002

resultaat enquete horizontaal overstappen 01 page 003

resultaat enquete horizontaal overstappen 01 page 004

resultaat enquete horizontaal overstappen 01 page 005

De 1e helft liet Gudok RWB voetballen. RWB kwam op een snelle 0-1 achterstand door balverlies op ‘t middenveld en gemakkelijk wegdraaien van een van de spitsen van Gudok. Via Justin van der Sanden kwam RWB daarna goed terug op 1-1. Voor de rust heeft RWB vervolgens een aantal kansen gehad om op voorsprong te komen, maar de bal wilde er niet in. Gudok slaagt er daarentegen wel in om de stand op 1-2 te brengen. Weer is het de nr. 10 die de bal op het middenveld ophaalt, zelf doorloopt, de bal over de verdediging aangespeeld krijgt en via een botsing met Björn de bal uiteindelijk in het doel werkt.
Na rust kreeg RWB weer het initiatief en men kreeg kansen op 2-2, maar de gelijkmaker valt steeds net niet. Zo verdwijnt een bal van de ingevallen Bram van Iersel rakelings over het doel en gaat een schot van Onur Ulusan tegen de lat. Het verschil zat hem in de effectiviteit, het omgaan met de kansen. Gudok kwam op over rechts, er volgt een voorzet en de bal valt precies goed, 1-3. Aan het einde van de wedstrijd speelde Gudok de RWB-defensie weer eens erg gemakkelijk uit en dit resulteerde in de 1-4 eindstand.
Volgende week zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden als RWB uit tegen Gilze speelt.

RWB gaat dit jaar nog twee 25+ Avonden organiseren. Zaterdag 23 oktober worden de jubilarissen van 2020 gehuldigd en vrijdag 19 november de jubilarissen van 2021. Verder zal er nog aandacht worden besteed aan de reeds uitgereikte Koninklijke Onderscheidingen van Tiny Pullens (23 oktober) en Arie Roomer (19 november).