RWB won de laatste competitiewedstrijd uit tegen Irene’58 met 0-5. Doordat RFC de laatste wedstrijd tegen NEO’25 met 1-5 won eindigt RWB op de 2e plaats en gaat het door naar de nacompetitie.

In de eerste helft kwam RWB in Den Hout wat moeizaam op gang, kreeg wel wat kansen maar kon toen nog niet het verschil maken. Na rust kwam de doelpuntenmachine van RWB al snel op gang. Verantwoordelijk voor de vijf doelpunten waren deze middag Keven Remie en Bram van Iersel. Kevin Remie opende de score en zou dit doelpunt uiteindelijk uitbouwen tot een hattrick. Hoewel een hattrick in het voetbal niet zo vaak voorkomt was het dit seizoen zeker niet de eerste hattrick van Kevin Remie. Tussen de drie doelpunten van Kevin Remie scoorde Bram van Iersel de overige twee doelpunten. RWB mist het kampioenschap op één puntje, maar kan terugkijken op een goed seizoen. De tweede plaats met 55 punten uit 22 wedstrijden, 113 gescoorde doelpunten en 23 tegendoelpunten (doelsaldo van 90) onderstrepen dit.

Doordat RWB eindigt op de tweede plaats mag het in de nacompetitie starten met een thuiswedstrijd. De eerste wedstrijd in deze nacompetitie wordt gespeeld op zaterdag 1 juni. RWB ontvangt dan op Sportpark de Gaard het team van Vlijmense Boys.

Zaterdagochtend 18 mei 2024, de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Jong Brabant staat op het programma. Sommige jongens zijn al vroeg wakker, de spanning zit er goed in. Want de kanjers van de JO9-3 kunnen vandaag kampioen worden! Na de warming up zijn ze er helemaal klaar voor en al gauw staat RWB met 0-3 voor! Het gaat lekker! Na de rust is er even een wat rustigere periode, maar daarna gaat het ineens weer hard! Uiteindelijk is het 0-8 geworden en is het kampioenschap binnen! Wat een kanjers! 

Dat wordt natuurlijk gevierd! Op het veld en in de kleedkamer! 

Het allereerste seizoen zit erop voor de jongens, wat hebben ze het onwijs goed gedaan! Gestart voor het eerst samen in september, een nieuw team, de spelregels leren kennen, steeds beter gaan samen spelen. Zo ontzettend leuk om te zien! 

Onze kanjers: Ties, Raf, Beer, Maas, Pieter, Jenoah, Simon, Joël en Guus 

Speciale dank voor onze toptrainers Niek, Rick en Robert! Bedankt mannen, voor dit onwijs leuke seizoen. 

RWB-JO13 stond heel het seizoen samen met vv Baardwijk JO13-1 bovenaan.

Op de laatste dag stond RWB JO13-1 met 1 punt voor en konden beide teams nog kampioen worden. Na een gezamenlijk ontbijt op de club en een geweldige line up met vuurwerk en heel veel publiek van beide teams begon de wedstrijd op de Gaard.

Binnen 8 minuten stond RWB op een 2-0 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Jens Brouwer en Gino van Mil. De wedstrijd werd spannend door een eigen doelpunt in de laatste seconde voor rust. Ruststand 2-1.

Na rust kwam Baardwijk fel uit de kleedkamers en hadden een aantal kansen.

Uiteindelijk maakt RWB door een schitterend doelpunt van Sepp van der Schans, een schot met rechts, zijn sterke been is links, over de keeper van Baardwijk heen. Een feest op het hoofdveld van RWB. 3-1 voor RWB. Baardwijk had nog een grote kans vanuit een vrije trap, die onderkant lat net niet over de lijn was. Uiteindelijk kreeg RWB nog een penalty in de laatste minuut en deze werd gemist. Na deze penalty floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen!

RWB JO13-1 speelde dit seizoen voor het eerst op groot veld en na 2 fases 2e te zijn geworden, zijn ze in de belangrijkste fase kampioen geworden.

Ook Baardwijk heeft een mooi seizoen gedraaid en de Waalwijkse clubs zijn 1 en 2 geworden. Er was een camera aanwezig, die alles heeft vastgelegd om later terug te kijken en actiefoto’s zijn gemaakt door Studiowebshot.

RWB JO13-1 wil alle supporters bedanken voor hun steun. Volgende week speelt RWB JO13-1 nog een afsluitend thuistoernooi.

Eindelijk was het dan zover. Op zaterdag 18 mei stond de kampioenswedstrijd in Haarsteeg op de kalender na vorige week de Waalwijkse derby tegen Baardwijk gewonnen te hebben.

Een hele week werd er door de kinderen in spanning naar toe geleefd. Fakkels werden alvast besteld en op de training werd nog even alles gegeven als laatste voorbereiding. Met ontzettend veel supporters gingen we op weg naar Haarsteeg. Zenuwachtige koppies betraden het veld, want alleen bij winst was het kampioenschap zeker. De spanning steeg dan ook extra toen Haarsteeg met 1-0 voor kwam te staan. Dit bleef tot het tweede kwart de stand, de spanning steeg. Vele kansen kwamen voorbij, maar werden nog niet benut. Gelukkig kwam daar dan toch de verlossende 1-1. De spanning verdween en de jongens kregen vleugels. Door goed samenspel kwamen ze steeds verder voor te staan en kwam het kampioenschap echt in zicht. Na het verlossende eindsignaal en een 2-8 eindstand barstte het feest los! De JO11-3 van RWB was kampioen. Fakkels, spandoeken en kampioensschalen werden erbij gepakt om het feestje compleet te maken. Wat mogen ze trots zijn met elkaar. Een team dat dit jaar door samenwerking en plezier hoog in het vaandel te zetten enorm is gegroeid! En laten we ook niet de inzet van de twee trainers/coaches vergeten. Door het positieve naar elkaar te blijven benoemen, kreeg iedereen de kans om verder te ontwikkelen. Super knap dat dit harde werken beloond werd met een mooi kampioenschap. Op naar seizoen 2024-2025.

Zaterdag 18 mei speelde RWB JO10-3 zij laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen WSC . Vorige week waren ze al kampioen geworden maar dan komt nog die laatste wedstrijd, DE DERBY. Wat hebben de jongens van JO10-3 lopen knokken om Ongeslagen kampioen te worden, en het is gelukt. Na een spannende 4de helft waar we met een 4-0 voorsprong aan begonnen werd het toch nog spannend want WSC kwam ineens terug tot

4-3 . Daarna hebben onze jongens gevochten als leeuwen en goed en mooi samengespeeld zodat de eindstand toch nog 8-3 voor RWB werd. De coaches kunnen niks anders zeggen dan dat ze trots zijn op deze jongens. Alle spelers zijn dit seizoen allemaal gegroeid en sterker geworden. Coaches Kevin, Roy, Halil en Marc bedankt voor jullie vrijwillige inzet, wat dit leidde tot een mooi team dat in de 4e fase geen enkele wedstrijd verloor.

Tot volgende seizoen.

Datum: 19 mei 2024, Locatie: Loon op Zand

In een zinderende wedstrijd tussen Uno Animo JO9-1 - RWB JO9-2, gehouden op een zonnige ochtend in Loon op Zand, heeft RWB met 5-7 gewonnen. Deze zege bezorgde RWB de kampioenstitel van de vierde fase van de competitie. De spelers van RWB, waaronder Hugo, Lucca, Marti, Mels, Mikail, Owen, Senn, Tijn, en Vic, lieten zien waarom zij het verdienden om kampioen te worden.

Eerste helft:

De wedstrijd begon explosief met Uno Animo die al vroeg in de wedstrijd het voortouw nam. Binnen de eerste vijf minuten zette Uno Animo de 1-0 op het scorebord, wat zorgde voor een enthousiast begin voor de thuisploeg en hun supporters. Niet lang daarna kwam RWB op gelijke hoogte. Dankzij een prachtig uitgespeelde aanval, die begon bij de verdediging en snel naar voren werd gebracht, scoorde RWB de gelijkmaker via een klinische afwerking van Mels, wat de stand op 1-1 bracht. RWB begon hun dominantie in het spel te tonen en voor de rust wisten ze nog viermaal te scoren. Het was Tijn die met een afstandsschot de 1-2 binnenschoot, gevolgd door een fraaie goal van Mels die de stand naar 1-3 tilde. Senn maakte al snel de 1-4 met een schitterend shot na een klasse inviduele actie van Owen. Kort daarna was het weer Mels die de voorsprong verder vergrootte naar 1-5 na een slimme pass van Mikail. Uni Animo kwam niet door de verdediging van RWB onderleiding van Hugo en werd teruggedrongen en had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. 

Tweede helft:

In de tweede helft bleef RWB hun aanvallende spel voortzetten en dacht al aan de overwinning en het kampioenschap. Dit was op dat moment de verkeerde mindset en maakte de tegenstander sterker.

Ondanks de grote achterstand gaf Uno Animo niet op. Ze kregen een paar goede kansen en wisten de 2-5 te scoren via een snelle counter. Dit doelpunt gaf Uno Animo weer wat hoop en energie. Binnen enkele minuten volgde ook de 3-5. De veerkracht van Uno Animo kwam nogmaals naar voren toen zij de 4-5 maakten, wat de spanning in de wedstrijd terugbracht. RWB liet zich echter niet van de wijs brengen. Tijn scoorde de 4-6 met een geweldige soloactie, waarbij hij meerdere verdedigers van Uno Animo passeerde. RWB antwoordde direct nogmaals met de 4-7 via een geplaatst schot van Vic na een voorzet van Marti. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Uno Animo nog een doelpunt te maken en na een wereldredding van Lucca werd de eindstand op het scorebord 5-7 voor altijd vastgelegd. Het was een intense wedstrijd waarin beide teams streden tot de laatste minuut. RWB toonde veerkracht, doorzettingsvermogen en vastberadenheid en heeft zich gekroond tot kampioen van de competitie.

Kampioenschap:

Met deze overwinning verzekerde RWB zich van de kampioenstitel van de vierde fase van de competitie. Het team toonde indrukwekkende samenhang en veerkracht gedurende de wedstrijd. Spelers zoals Hugo, Lucca, Marti, Mels, Mikail, Owen, Senn, Tijn, en Vic speelden allen een cruciale rol in deze belangrijke zege.

De overwinning werd gevierd door het team en hun trouwe supporters, die met trots kunnen terugkijken op een succesvol seizoen. 

Gefeliciteerd aan RWB JO9-2 met hun welverdiende kampioenschap!

RWB JO8-4 speelden in de 4e fase tegen teampjes van Blauw-Wit, SSC, Berkdijk, Ziggo en Uno Animo in de 4e fase van de competitie. Net als alle voorgaande wedstrijden werd ook de laatste wedstrijd tegen Blauw-Wit gewonnen en mag RWB JO8 zich kampioen noemen.

Spelers, leiders en coaches van harte gefeliciteerd.

RWB JO8-2 wint met 4-9 van Gudok in Tilburg. We sluiten zo de competitie af met 3 overwinningen. Een mooie teamprestatie!

Zaterdag 18 mei staan er voor een viertal teams de laatste competitiewedstrijd op het programma. Na de wedstrijden komen de teams terug naar RWB om er nog een gezellige seizoensafsluiting van te maken.
De meest in het oog springende wedstrijd is de wedstrijd Irene'58-1 tegen RWB-1, met nog steeds de kans dat RWB-1 het kampioenschap mee naar huis neemt. Mocht dit niet zo zijn dan gaat RWB-1 de nacompetitie in.
RWB-1 zal rond 13.00 uur met de bus vertrekken vanaf Sportpark De Gaard. Voor een kleine bijdrage van € 5,-- is het voor supporters mogelijk om mee te reizen met de selectie.

De op een na laatste wedstrijd in de competitie speelde RWB thuis tegen de nummer laatst DVVC. Ondanks het feit dat DVVC reeds gedegradeerd is wilde het zich niet automatisch neerleggen bij een nederlaag en maakte het RWB nog even lastig. Tot twee keer toe kwam het op één doelpunt van RWB. In het tweede gedeelte van de tweede helft liep RWB definitief weg en won met 5-2.

RWB nam al snel na de aftrap een voorsprong op DVVC. Doelpuntenmaker Kevin Remie liet daarbij weer eens zien dat een vrije trap net buiten de 16 meter zijn specialiteit is. Halverwege de tweede helft verdubbelde Bram van Iersel de voorsprong naar 2-0 en leek er niets aan de hand voor RWB. DVVC kwam echter al snel door Stefan van Dongen terug in de wedstrijd waardoor beide ploegen met 2-1 gingen rusten. Meteen na rust zorgde aanvoerder Koen van Baardwijk ervoor dat het verschil weer twee doelpunten werd, 3-1. DVVC gaf zich echter niet gewonnen want Guus de Jong zorgde met de 3-2 voor de aansluittreffer. RWB zette in de laatste 20 minuten orde op zaken. Djay Kogels zorgde voor de 4-2 en Kevin Remie bepaalde met zijn tweede van de middag de eindstand op 5-2.

Door de winst van RFC blijft RWB, met één puntje achter op RFC, op de tweede plaats staan. Volgende week valt in de 4e klasse F de beslissing. RWB speelt dan uit in Den Hout tegen Irene’58. RFC speelt dan op Sportpark De Gaard tegen NEO’25 en kunnen de buren van RWB ervoor zorgen dat RWB alsnog over RFC heen gaat. RWB heeft daarmee het kampioenschap echter niet in eigen hand. Bij winst van RFC gaat RWB meedoen om het Periodekampioenschap.

Bij de wedstrijd RWB-DVVC waren Jake Breedveld en Janco Zenhorst, beide van

RWB JO10-2, de Pupil van de Week. Samen met de goed leidende scheidsrechter Hendri ’t Lam mochten ze het hoofdveld op en overspelend vanaf de middenstip de eerste goal maken. Na de wedstrijd kregen ze van voorzitter Bas Bruurmijn de RWB-bal met alle handtekeningen van de spelers van RWB-1. Als VIP-gast was het complete G-team met begeleiding uitgenodigd in de bestuurskamer. Na de wedstrijd RWB-DVVC, die door RWB met 5-2 werd gewonnen, werd door het G-team de Man of the Match gekozen. Namens het G-team overhandigde Tijmen Hurkmans de door BloemMarlou gesponsorde bos bloemen aan Koen van Baardwijk. Tijmen wist ook te vertellen waarom Koen van Baardwijk was uitgekozen. Volgens Tijmen was Koen van Baardwijk vanuit het middenveld bij elke aanval wel betrokken, en scoorde hij ook nog de 3-1.