Voetbalvereniging RWB is in 2021 gestart met de oprichting van een G-team. Een G-team in het voetbal is voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. RWB richt zich op jongens en meisjes vanaf 16 jaar en ouder. De organisatie van het G-team staat inmiddels als een huis, dat is ook een vereiste bij een G-team want deze groep heeft nou eenmaal wat extra begeleiding nodig. Met Kees van Giessen en Ad Franke waren de functies van trainer en leider reeds ingevuld. Recent is daar Marjo Versluis aan toegevoegd, Marjo functioneert als teammanager en regelt alle communicatie richting KNVB, spelers(sters), begeleiders, ouders en RWB. Daarnaast heeft het G-team met Bas en Danique de beschikking over een tweetal stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen. Bij de begeleiding probeert ook Dirk Hennevanger zijn steentje bij te dragen. Aanvankelijk was Dirk één van de spelers maar voetballen wordt voor hem te zwaar, reden waarom hij enkel traint en tijdens de wedstrijden Kees van Giessen assisteert als coach.
Na met het team gestart te zijn met trainingen en oefenwedstrijden is het met ingang van seizoen 2022/2023 ingeschreven in de KNVB competitie. Gespeeld wordt met 8 tegen 8 of 7 tegen 7 op een half veld. Door het wegvallen van Dirk was RWB naarstig op zoek naar versterking. Deze is inmiddels gevonden in de persoon van Antoonio Hoogendijk. Na een aantal weekjes meegetraind te hebben is hij inmiddels lid geworden van RWB en toegevoegd aan de selectie van deze toppers. Woensdag 25 januari tijdens de trainingsavond reikte Kees van Giessen hem de door Zwaluwen Jeugd Actie gesponsorde trainingskleding, met zijn voorkeurnummer 3, uit. Met Antoonio komt het aantal spelers(sters) weer op 10 stuks. Mogelijk komt nummer 11 er aan want Dwayne, die in hetzelfde huis van Stichting Open Door verblijft als Antoonio, heeft inmiddels een training bezocht en kennis gemaakt met het team. Nieuwe spelers(sters) zijn overigens altijd welkom. Ben jij iemand die het leuk vindt om te voetballen in een G-team? Neem dan snel contact op met Voetbalvereniging RWB. E-mail of informeer bij Vz Bas Bruurmijn Mobiel: (06) 21 57 16 16.

KNVB Bekerfinale
De positieve ontwikkelingen bij RWB zijn ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven. Recent bevestigde de KNVB dat het gebruik maakt van het aanbod van RWB om op zaterdag 20 mei 2023 de Bekerfinale van het G-voetbal bij RWB te spelen. De prijsuitreiking zal die dag worden verzorgd door Betty Schelle, voorzitter van de werkgroep G-voetbal Zuid1&2 en als district coördinator betrokken bij de Zwaluwen Jeugd Actie.

Zaterdag 4 februari 2023 start RWB met het tweede gedeelte van de competitie. Met 11 gespeelde wedstrijden is de competitie precies op de helft en wordt a.s. zaterdag gespeeld tegen dezelfde ploeg waar in september 2022 de competitie gestart werd. Voor RWB betekent dit dat er meteen een derby tegen SSC’55 op het programma staat.

Als voorbereiding op de herstart van de competitie reisde RWB met de selectie naar Albufeira om te kunnen voetballen en trainen, maar werd ook volop gewerkt aan team building. Terug in Nederland werd Nederland getrakteerd op een witte deken van sneeuw en kon de oefenwedstrijd tegen Baardwijk geen doorgang vinden. Inmiddels is er wel een nieuwe datum afgesproken, en wordt deze oefenwedstrijd gespeeld op zaterdag 25 februari, oftewel de week na carnaval. De oefenwedstrijd zaterdag 28 januari tegen SG Bettringen kon gelukkig wel worden gespeeld. SG Bettringen is een voetbalvereniging uit de buurt van Stuttgart die rondom Waalwijk en trainingskamp had belegd en de velden van RWB gebruikt heeft om te trainen.
Bij deze wedstrijd kwam RWB al na 3 minuten op een 0-1 achterstand. Door goed doorzetten van Bram van Iersel kwam RWB al snel terug in de wedstrijd en bereikte met 1-1 de rust. Na rust kwam SG Bettringen al weer snel op voorsprong en bepaalde in de 85e minuut door een penalty de eindstand op 1-3. Alles bij elkaar een nuttige oefenwedstrijd.

De laatste week voor de herstart van de competitie staan er voor de selectie nog 2 trainingen op het programma om zaterdag om 14.30 uur te starten aan de wedstrijd tegen SSC’55.

Afgelopen jaren hebben RWB en NEO'25 de handen ineengeslagen om samen met de gemeente de verduurzaming van sportpark De Gaard te realiseren. Naast de gemeentelijke eigendommen, zijn de clubs ook bezig om het gedeelte dat in eigen beheer is te verduurzamen.

Rabobank De Langstraat staat voor leefbaarheid, verbinding en duurzaamheid en draagt daarom via het Stimuleringsfonds bij aan het unieke initiatief van deze twee verenigingen om samen op te trekken in het verduurzamen van het sportpark.

Naast grote initiatieven als zonnepanelen en een warmtepomp, vallen hieronder onder meer het vervangen van binnenverlichting, keukenapparatuur en zoals kortgeleden gerealiseerd: LED-verlichting op de velden. Daarom is de cheque ook buiten onder de verlichting uitgereikt.

Zowel NEO’25 als RWB is Rabobank De Langstraat zeer erkentelijk voor de geleverde bijdrage van €4.500,- per vereniging.

IMG 4981 2

Op de foto (vlnr): Nicky Ligtvoet, Bas Bruurmijn (beiden RWB), Paul Verwiel (Stimuleringsfonds Rabobank), Desirée van Pas (Rabobank), Jacqueline Rosenbrand (NEO'25), Hans Boer (Stimuleringsfonds Rabobank), Wilco Broeks, Thijs Kramer, Rick Geurtjens (alledrie NEO'25)

Vandaag is de Gemeente Waalwijk gekomen met een update over de conditie van de sportvelden in de gemeente.

Het kunstgrasveld is zolang er sneeuw op ligt niet bespeelbaar. Zo het er nu naar uit ziet is met de aanhoudende dooi het waarschijnlijk dinsdagavond mogelijk om volgens het aangepaste schema de trainingen op het kunstgrasveld te hervatten.

De grasvelden zijn TOT donderdag (onder voorbehoud dat er geen neerslag meer komt) nog door de Gemeente Waalwijk gesloten. Donderdag in de loop van de dag zullen de velden door RWB gekeurd worden. Mogelijk dat de velden dus vanaf donderdagavond weer bespeelbaar zijn.

Oproep aan de trainers:
Maak op verantwoorde wijze gebruik van de grasvelden. Dus spreid zoveel mogelijk de oefeningen over het gehele veld en geen intensieve looptraining/oefening op dezelfde plaats. Belast de velden dus zo veel mogelijk gelijkmatig.

6

Dit jaar weer vol op Carnaval bij RWB, vanaf donderdag 16 februari tot en met zondag 20 februari 2023 is het weer feest in de kantine van RWB. Er is voor iedereen wat te doen en terug van weg geweest op vrijdag het RWB jaarfeest bal. En op zondag is de Torfgraber Kappelle ook weer live aanwezig om samen een ontbijt te nuttigen met de tiroler muziek van de Kapelle.

Hopelijk zien we jullie allemaal in de Kantine van RWB.Algemene Poster Carnaval

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

RWB gaat voor het seizoen 2023/2024 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Dennis de Bruijn heeft aan de spelersgroep en de technische commissie laten weten dat hij na dit seizoen, door een verandering in zijn werksituatie, gaat stoppen als hoofdtrainer bij RWB. Voor alle partijen was er geen enkele reden om het lopende contract vroegtijdig te beëindigen totdat hij in december te horen kreeg dat zijn werk het niet meer toelaat om deze nevenactiviteiten erbij te kunnen doen.

Dennis heeft het goed naar zijn zin bij RWB en voelt een zeer goede klik met de spelersgroep en zijn staf. De spelersgroep heeft in een eerder stadium de TC laten weten dat Dennis een duidelijke en goede visie op voetbal heeft en dat hij toegankelijk is en prettig in de omgang. Zijn trainingen zijn uitdagend en divers en de oefenmeester is duidelijk en consequent in de afspraken.

Dennis heeft uitgesproken dat hij er alles aan zal doen om de doelstelling om te promoveren naar de derde klasse zaterdag te halen. Een hele kluif, wetende dat RFC en SCO respectievelijk 7 en 8 punten voor staan op de tricolores.

Deze uitdaging start op zaterdag 4 februari 2023 als RWB aan het tweede deel van de competitie start met een thuiswedstrijd tegen plaatsgenoot SSC’55.

De velden zijn dusdanig verzadigd dat spelen of trainen niet verantwoord is en de velden buitengewoon ernstig kan beschadigen. De maatregel geldt tot en met komend weekend; maandag volgt een nieuwe controle. 
Dat betekent dat de Waalwijk Cup Jeugd komend zaterdag is afgelast.
Gebruik van kunstgrasvelden is vooralsnog toegestaan, maar de kans bestaat dat ook zij hun limiet gaan bereiken.
Als de ondergrond zacht wordt is spelen of trainen per direct niet meer toegestaan. De mogelijke schade kan onherstelbaar zijn.

Zaterdag 14 januari 2023 worden op alle voetbalvelden van de gemeente Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik jeugdwedstrijden gespeeld om de Waalwijk Cup Jeugd seizoen 2022/2023.

Bij RWB wordt dit jaar het JO19 toernooi gespeeld, wat om 10.00 uur (anders dan eerder gemeld) zal starten.

Op alle sportparken van de amateurvoetbalverenigingen wordt op 14 januari een toernooi georganiseerd, elk in een andere leeftijdscategorie. Het totale overzicht ziet er als volgt uit:
Waspik JO19 Sportpark Elzenhage aanvang 13.00 uur
vv RWB JO17 Sportpark De Gaard aanvang 10.00 uur
WSC JO15 Sportpark Eikendonk aanvang 09.30 uur
NEO’25 JO13 Sportpark De Gaard aanvang 09.30 uur
sv Capelle JO11 Mandemakers Sportpark aanvang 09.30 uur
vv Baardwijk JO09 Sportpark Olympia aanvang 09.30 uur
SSC’55 JO07 Sportpark Van Wijlen aanvang 09.30 uur

Na elk toernooi zijn er bij de verschillende verenigingen een prijsuitreiking en is een wisselbeker beschikbaar. Daarnaast worden er bij elk toernooi door de teams punten verdiend en de vereniging met het hoogste gemiddelde over alle toernooien wint de door de Gemeente Waalwijk ter beschikking gestelde wisselbeker. De uitreiking van de wisselbeker is elk jaar bij de vereniging waar het JO19 toernooi wordt gehouden. Dit jaar zal deze dus zijn bij voetbalvereniging Waspik. De prijsuitreiking op Sportpark Elzenhage is gepland om 17.00 uur.

Inmiddels is het WK al bijna 2 weken geleden geëindigd met een prachtige finale tussen Argentinië en Frankrijk.

 

Daarmee zijn ook de winnaars van de WK poule bekend. De prijswinnaars zijn inmiddels benaderd. De top 10 ziet er als volgt uit:
1. Randy Bruurmijn
2. Huib de Gier
3. Judith van Helvoirt
4. Khaled Amir
5. Nicky Ligtvoet
6. Harold Maas
7. Michael van der Vet
8. Jessey Timmermans
9. Stefan van Dongen
10. Corne Didden

Daarnaast zijn tussen de deelnemers die de goede uitslag hadden voorspeld bij de wedstrijden van oranje extra prijzen verloot.
Nederland – Senegal: Huib de Gier 
Nederland – Ecuador: Stephan de Man
Nederland - Qatar: Jeroen Dierx
Nederland - Verenigde Staten: Gido Boertje             
Nederland - Argentinië: geen goede antwoorden

Bovenstaande winnaars worden eveneens apart benaderd.

Dank aan alle deelnemers.

Gefeliciteerd voor alle winnaars en hopelijk tot de EK Poule 2024.

De evenementencommissie

Donderdag 29 december kon na 2 jaar coronamaatregelen het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor de RWB-jeugd weer van start. De Jeugdcommissie van RWB had daarvoor de gehele dag Sporthal de Slagen afgehuurd. Met totaal ca. 100 deelnemers was het dan ook een geslaagd evenement. Nadruk op deze voetbaldag lag niet op het winnen van het toernooi, standen werden dan ook net bijgehouden. De nadruk lag er meer op om er een hele leuke voetbaldag van te maken voor de jeugd, en dat is prima geslaagd.

Om 10.00 uur werd gestart met de groep JO12 en JO11 waarbij 4 teams speelden in een hele competitie onder de namen van de Champions Leage zoals; Liverpool, FC Barcelona, Bayern München en Benfica.
Om 11.45 uur waren de JO10, JO9, JO8, JO7 en de Kanjers aan de beurt. In twee poules van 5 teams werd hier een halve competitie afgewerkt. Bij de JO10 en JO09 werd gestreden onder de namen van WK deelnemers Nederland, Engeland, Frankrijk, Marokko en Argentinië. Bij de allerjongsten streden AJAX, Feijenoord, PSV, AZ en RKC Waalwijk tegen elkaar.
Van 14.00 uur tot 16.00 uur waren als laatste JO15, JO14 en JO13aan de beurt. Hier streden NAC, Willem II, Telstar, FC Den Bosch, TOP Oss en Helmond Sport om de eer.

Zonder scheidsrechters geen voetbal, RWB bedankt dan ook Reinhardt Zenhorst, Remco Kivits, Jesper Clijsen en Cas Renckens voor het fluiten van de wedstrijdjes. Daarnaast willen we ook EHBO’er Wilfried Zeeuwen bedanken, ook hij was de gehele dag aanwezig.

Het kerstmaal is weer achter de rug en de blikken kunnen richting het voorjaar. De selectie van R.W.B. 1 en 2 reizen daarvoor donderdag 12 januari af naar het Portugees Albufeira voor een 4-daags trainingskamp. Na terugkomst zullen de spelers nog een trainingsweek hebben op Waalwijks grondgebied, om goed van start te kunnen gaan in de strijd voor promotie. Een hele kluif, wetende dat RFC en SCO respectievelijk 7 en 8 punten voor staan op de tricolores. RWB 2 start al op zaterdag 21 januari met de competitie tegen buurman NEO’25. Hierna zal het achtereenvolgens spelen tegen DESK 3 en VOAB 2 welke in de najaar competitie respectievelijk 2e en 1e geëindigd zijn in de 2e klasse E. RWB 1 start de voorbereiding daarentegen met 2 oefenwedstrijden. Op 21 januari zal om 14.00u de bal gaan rollen op Sportpark De Gaard tegen stadsgenoot Baardwijk. Precies een week daarna zullen de manschappen van trainer Dennis de Bruijn de voorbereiding afsluiten tegen SG Bettringen uit Duitsland welke een trainingskamp beleggen in-en rondom Waalwijk. De JO19, ook onderdeel van de selectie van R.W.B. zal niet afreizen naar Portugal. De manschappen van Marco, Rene en Raymond zullen zich vanaf maandag 9 januari weer gaan voorbereiden op de voorjaarsreeks. Tussendoor speelt het op zaterdag 14 januari bij vv Waspik de Waalwijk Cup. De indeling voor de JO19, welke op een 6de plaats eindigde in de najaar competitie, zal begin januari bekend worden gemaakt op voetbal.nl. Voor de JO19 start de voorjaarscompetitie op zaterdag 28 januari.

Winterstop programma 2022 2023a page 00116494