Begin september begon een groep van 7 enthousiaste jongens aan het eerste jaar samen. Een team samengesteld van jongens uit 4 verschillende teams liet zien een zeer goede mix te zijn, van verschillende karakters, kwaliteiten maar met 1 passie: Voetballen.
In de eerste 2 fases in de 1e klasse, werd er 1 wedstrijd verloren en 1 gelijk gespeeld en de rest werd gewonnen met grote cijfers.
Na de winterstop mochten de boys zich gaan meten met tegenstanders in de hoofdklasse. Dit werd in de 1e fase een duidelijk leer proces, waar er in de 1e klasse ruimte en tijd was voor opbouw en de vrije man zoeken was dit in de hoofdklasse andere koek. Tegenstanders die druk zetten, fel de duels aangaan en slimmere keuzes maakt zorgde er voor dat we in de3e fase niets wonnen. Echter zorgde dit niet voor bedroefde gezichten maar dit resulteerde in een team wat harder ging werken en feller in de duels werd.
De laatse 4e fase liet RWB JO9-1 zien dat zij zich ontwikkeld hadden in duelkracht en handelingssnelheid. Mooi voorbeeld was de 1e wedstrijd tegen Zwaluwe waar we eerst 7-3 verloren hielden wij de tegenstander nu op een 4-4 gelijkspel. In deze Fase wisten we een wedstrijd te winnen, een aantal gelijk te spelen en steeds dichterbij de tegenstander te komen met minimale verschillen.
Over het gehele seizoen hebben de jongens zich gigantisch ontwikkeld.
Laatste wedstrijden werden gespeeld op het thuis toernooi.
Hierbij wisten ze alle wedstrijden in de poule te winnen en kwamen ze in de Finale de vrienden en training maatjes van de Jo09-2 tegen. De wedstrijd eindigde in 0-0, hierna volgde penalty's die door de boys net iets beter werden genomen en zo wonnen zij de 1e plaats op het thuistoernooi.
Nu nog een paar trainingen en dan zomervakantie en op naar het nieuwe seizoen.
Als je me zou vragen wat de mooiste en beste ontwikkeling is geweest van deze 7 het afgelopen seizoen is dat VRIENDSCHAP, een groep gasten die na de wedstrijden op zaterdag samen blijven voetballen en spelen omdat ze dat graag samen zijn.

Op naar volgend seizoen, een trotse vader en coach.