700 Trouwe leden en ouders van Jeugdleden, ca 150 vrijwilligers en sponsors die RWB blijven steunen ondanks de moeilijke tijd. Dat is in één regel wat RWB precies is en waarom RWB ondanks de moeilijke tijd, waarbij gezamenlijk sporten en wedstrijden voetballen tegen andere verenigingen niet mogelijk is, nog steeds springlevend is. En daar moeten we iedereen heel dankbaar voor zijn en daarbij gaan mijn gedachte speciaal uit naar onze trouwe sponsors. Bedankt daarvoor.

Het jaar 2020 zit er bijna op, een bewogen jaar waar alles anders was als anders. Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat zowel seizoen 2019 / 2020 als het lopende seizoen
2020 / 2021 niet volledig uitgespeeld kunnen worden. Hoe het huidige seizoen uitgespeeld gaat worden is afhankelijk van het moment waarop weer gevoetbald kan worden. De KNVB heeft laten weten dat er nog 2 opties mogelijk zijn. Optie 1 is de resultaten van het begin van dit seizoen laten vervallen, en het opdelen van de competitie in 2 x 7 verenigingen. Met de halve poules zou dan een hele competitie gespeeld kunnen worden. Indien deze optie niet mogelijk blijkt is de laatste mogelijkheid het uitspelen van de eerste helft van deze lopende competitie, waarbij de resultaten van het begin van dit seizoen gehandhaafd blijven.
Geluk bij een ongeluk bij deze laatste optie is dat RWB-1 samen met Gilze nog steeds ongeslagen bovenaan staan en ook RWB-2 goed is begonnen aan de competitie.

Het stilleggen van de competitie en daarbij het sluiten van het clubhuis heeft ervoor gezorgd dat het vorige seizoen met een behoorlijke financiele dip is afgesloten. Daarnaast houdt RWB er in de begroting rekening mee dat dit ook in seizoen 2020 / 2021 gaat gebeuren. Ondanks deze grote tegenvallers houdt RWB het hoofd boven water. Hoe het komt dat het RWB gaat lukken om uit deze crisis te komen? Als eerste omdat RWB een financieel gezonde vereniging was die gelukkig wat tegenvallers het hoofd kon bieden, door de steunpakketten van het Rijk, de KNVB en de Gemeente Waalwijk en als laatste de eerder genoemde trouwe leden en sponsors.

Inmiddels zit geheel Nederland in een verzwaarde lockdown en moeten we afwachten wat mogelijk is na dinsdag 19 januari 2021. Wat er na 19 januari mogelijk is wordt duidelijk na de persconferentie van 12 januari 2021. Tegen die tijd zijn we in Nederland bezig met vaccineren en daar is voorlopig alle hoop op gericht. Voor ons zit er niets anders op om hoop te houden dat we snel weer kunnen starten met trainingen en daarna wedstrijden te spelen.
Wat daarbij bovenaan blijft staan is onze gezondheid.

Afsluitend wens ik dan ook iedereen als eerste voor 2021 een goede gezondheid toe, zorg dat je gezond blijft en houdt hoop. Samen kunnen we er voor zorgen dat 2021 een beter jaar wordt.

Bas Bruurmijn, vv RWB.

BPR
Van wijlen
vd Griendt
Knippels