Na twee weken achter elkaar punten te hebben gepakt moest RWB zijn meerdere erkennen in TGG. De verwachting bij supporters en voetballers waren op voorhand anders, TGG stond namelijk onderaan en had nog niet gewonnen. Door de 2-4 nederlaag gaat TGG nu over RWB heen waardoor RWB weer de hekkensluiter is in de KNVB 3e klasse B en dus terug is bij af.

Naar de statistieken kijkende lijkt het erop dat niet TGG maar Jordy Gutten RWB heeft opgerold, hij kreeg het voor elkaar om te tekenen voor alle vier de doelpunten. RWB kon pas iets terug doen nadat TGG op een 0-4 voorsprong was gekomen. Het was halverwege de tweede helft toen Kevin Remie de 1-4 op het scorebord bracht. Net voor tijd werd de eindstand door Alex Huijps bepaald op 2-4. Tussen die twee doelpunten in kreeg RWB ineens de kansen voorgeschoteld en had de keeper tot twee keer toe assistentie nodig van zijn verdedigers om de bal niet in de goal te laten belanden. Eerder had hij zelf tot twee keer toe al een doelpunt kunnen voorkomen. Concluderend kan gezegd worden dat TGG de eerste helft de beste partij was waarbij Jordy Gutten heel effectief was en RWB meer had kunnen halen uit de kansen die het in de slotfase kreeg.

Dinsdag 9 november 2021 speelt RWB voor de beker thuis tegen Uno Animo, de winnaar gaat verder in het bekertoernooi, de verliezer valt af. De wedstrijd begint om 19.45 uur en wordt gespeeld op het kunstgrasveld op Sportpark De Gaard. Zondag 14 november heeft RWB geen competitieverplichtingen. De competitie krijgt op 21 november voor RWB een vervolg met de thuiswedstrijd tegen het uit ’s-Hertogenbosch afkomstige BVV.

Zondag 8 augustus 2021 startte de nieuwe selectie van RWB op Sportpark De Gaard het seizoen met een dubbele training. Tussen deze twee trainingen werd in het clubhuis gezamenlijk de lunch gebruikt.
Eerder kwam, ter voorbereiding van seizoen 2021-2022, de nieuwe selectie van RWB-1, RWB-2 en RWB JO18 al bij elkaar tijdens de selectie-bijeenkomst van 8 juli. Tijdens deze bijeenkomst werden ook de nieuwe spelers van de selectie gepresenteerd. Nieuw bij de selectie van RWB zijn de beide van Wilhelmina Den Bosch afkomstige keeper Björn van de Bersselaar en Matthew Vos. Niet nieuw bij RWB, maar wel nieuw bij de selectie van RWB1 en 2 zijn 8 spelers die vorig jaar uit kwamen voor RWB JO19.
Naast keeper Bas Damen zijn dit veldspelers Mike Bool, Jasper van Boxtel, Senna van Damme, Jonne Clijssen, Owen Kogels, Tycho van den Udenhout en Niek Verhoeven.
De nieuwe selectie van RWB JO18 start op maandag 17 augustus met de eerste training. Onder leiding van de nieuwe trainer Marco Damen en assistent trainer Rene van Drongelen wordt dan de voorbereiding van seizoen 2021-2022 ingezet.
Voor RWB-1 staat na een weekje trainen zondag 15 augustus de eerste oefenwedstrijd op het programma. Deze eerste wedstrijd begint op Sportpark De Gaard om 12.00 uur. Tegenstander is S.V. Mülhausen uit Duitsland die rondom Waalwijk een trainingskamp heeft belegd. De contacten die RWB heeft met deze Duitse voetbalvereniging komen voort uit de tijd dat Unna nog de officiele partnergemeente was van Waalwijk.

Hieronder het overzicht van de start van de trainingen voor het komende seizoen.

UPDATE: Teamindeling JO13 tot en met JO18 (voorlopig) seizoen 2021-2022

Het seizoen is enige weken ten einde en het nieuwe staat bijna voor de deur. De voorbereidingen worden alweer getroffen om alles goed te regelen en faciliteren voor jullie in het voetbalseizoen 2021-2022. Een van deze voorbereidingen was een herziende teamindeling vanwege een aantal mutaties in de maanden juni en juli. De TC jeugd is daarom tot de volgende (voorlopige) teamindeling gekomen voor de JO13 tot en met JO18:

 

 

Bij de JO8 tot en met JO12 is niets veranderd.

Wat mogen jullie nog verwachten?
Het nieuwe standaard trainingsschema zal spoedig worden gecommuniceerd. Houdt daarom onze site en facebook pagina de komende weken goed in de gaten wanneer je weer voor de 1e keer kan trainen. Daarnaast komen we begin volgend seizoen weer terug met een onder andere geheel vernieuwd plan “van kanjer tot seniorenspeler”  en daarnaast een vernieuwde structuur binnen de Technische Commissie Jeugd.

Alvast een fijne vakantie gewenst en tot ziens op Sportpark de Gaard.

Woensdag 14 juli en donderdag 15 juli worden de finalewedstrijden gespeeld in de 7 tegen 7 toernooien van respectievelijk de Recreatie-Teams en de selectie-Teams. Al twee weken wordt er tussen de team gestreden om zo hoog mogelijk te eindigen in de poule om vervolgens in de finalewedstrijden uiteindelijk zo hoog mogelijk te eindigen in het toernooi.

Recreatievoetbal Teams:
Bij de Recreatie Teams was het zowel in poule A als poule B super spannend. Wie het toernooi gaat winnen is nog ongewis. Doordat woensdag 14 juli zowel kruisfinale als finalewedstrijden gespeeld worden zijn nog 4 teams in de race voor de overwinning. In poule A zijn RWB-2Zat. en RWB-7 met 7 punten uit 3 wedstrijden beide bovenaan geeindigd. Door een beter doelsaldo speelt RWB-2Zat de kruisfinale tegen de nummer 2 van poule B en RWB-7 tegen de nummer 1 van poule B. In poule B was het nog spannender, hier eindigden 3 ploegen gelijk met 6 punten uit 3 wedstrijden. Hier besliste het doelsalde de uitslag in de poule. RWB-45/50+ eindigde op de 1e plaats en RWB-3Zat op de tweede plaats. NISA eindigde met evenveel punten, maar door een minder goed doelsaldo, als 3e in Poule B. Via de kruisfinale en een finalewedstrijd is een 5e plaats daarom het hoogst haalbare voor NISA.

Selectie-teams:
Ook bij de Selectie-Teams blijft het tot het laatste moment spannend. Hier spelen 6 teams in een halve competitie. Eerst worden hier donderdag de laatste poulewedstrijden gespeeld, daarna speelt de nummer 1 in de finale tegen de nummer 2, nummer 3 tegen nummer 4 en nummer 5 tegen nummer 6. Voorafgaand aan de laatste poulewedstrijd kunnen nog 4 ploegen een plaatsje in de finale bereiken. De grootste kans is er voor het Team Zonder Naam wat met 12 punten bovenaan staat. Ze spelen tegen Tolgahan die met 9 punten dus nog gelijk kunnen komen met de koploper. De Oude Lullen die 9 punten hebben spelen tegen FC Kampioenen die op 6 punten staan. Los van de uitslagen in de laatste poulewedstrijden spelen De Zwervers en Brabant De Gekste in de finale om de 5e en 6e plaats.

De kruisfinales bij het toernooi voor de Recreatie-Teams starten woensdag om 19.30 uur, de finale op woensdag begint om 21.00 uur. Op donderdag bij het toernooi tussen de Selectie-Teams starten de laatste poulewedstrijden om 20.00 uur, de finalewedstrijden starten vervolgens om 20.45 uur. De prijsuitreiking is bij beide toernooien na het toernooi in het clubhuis van voetbalvereniging RWB.

 

Als er een band is die, voordat corona uitbrak, regelmatig een optreden gaf bij RWB dan is het wel First of all Friends. Na een lange tijd van coronamaatregelen is het weer zover en gaat deze RWB-band optreden. Het optreden is gepland op zaterdag 10 juli en start om 15.00 uur, om 19.00 uur eindigt het feest. RWB-ers zijn hierbij van harte uitgenodigd en is zeker ook voor niet voetballende leden een mooie kans om dit toch wel gekke seizoen af te sluiten.
Zijn er dan geen coronamaatregelen meer??
Zoals de regels nu zijn is het verplicht om in het clubhuis een zitplek op te zoeken en zijn naast de normale hygiene-regels ook de 1,5 meter regel van toepassing.
Dit betekent dat er een max zit aan het aantal personen wat binnen kan. Kom dus op tijd want zaterdag geldt: Vol is Vol.

 

Woensdag 30 juni startte bij RWB het 7 tegen 7 toernooi voor de Lagere Elftallen. De 8 teams die zich hadden opgegeven speelden allemaal 2 poulewedstrijden met het doel om op 14 juli bij de finalewedstrijden zo hoog mogelijk te eindigen. Woensdag 7 juli gaan de Lagere Elftallen verder met de poulewedstrijden. De selectie-elftallen bij RWB spelen op de donderdagen hun 7 tegen 7 toernooi. De selectie-elftallen spelen donderdag 15 juli de kruisfinales en finalewedstrijden. Voor hen staat er donderdag 8 juli de volgende poulewedstrijden op het programma. Inmiddels zijn er veel verenigingen in Nederland waar het seizoen wordt verlengd door een zomeravondvoetbalactiviteit. Voetballen in de mooiste periode van het jaar, wie wil dit eigenlijk niet.

Selectiepresentatie
Donderdag 8 juli staat in het clubhuis ook de jaarlijkse Selectiepresentatie op het programma.
De laatste wedstrijd van het 7 tegen 7 toenooi zal om ca. 21.15 uur afgelopen zijn. Meteen daarna start de selectiepresentatie. Tijdens deze bijeenkomst worden de nieuwe spelers en de spelers die van RWB JO19 zijn overgekomen voorgesteld. Een selectiebijeenkomst is verder een uitgelezen moment voor het maken van foto’s. RWB-ers die benieuwd zijn hoe de nieuwe selectie van RWB er uit komt te zien zijn van harte welkom.

Zaterdag 26 juni was voor de kanjers van voetbalvereniging RWB de laatste training van het seizoen. Ondanks het gekke seizoen met al zijn beperkingen in verband met het Coronavirus hebben de Kanjers gewoon doorgetraind. Anders dan anders was dat ouders, opa’s en oma’s niet op het sportpark mochten komen. Hoe mooi was het voor de ouders dat op deze laatste trainingsochtend de Gemeente Waalwijk de regels had versoepeld en ze weer op het sportpark mochten en in de kantine een kopje koffie konden nuttigen. De kanjerstraining die wordt geleid door Foort Cove werd afgesloten met ongeveer 30 jongens en meisjes. Volgend seizoen starten een aantal van deze kanjers in een JO7 team met de KNVB competitie. Sinds dit seizoen wordt er bij de jongste pupillen gespeeld in 4 fases. 2 In het najaar en 2 in het voorjaar. Het doel is om hierdoor tot gelijkwaardige competities te komen en de reisafstanden te beperken. De trainingen voor de kanjers in seizoen 2021 / 2022 start weer op zaterdag 11 september, één week na het einde van de schoolvakanties.

Zaterdag 26 juni stonden voor de Jeugd van RWB de laatste wedstrijden in de Regiocup op het programma. Daarmee sluit RWB dit toch wel gekke seizoen af. Lange tijd kon er alleen maar worden getraind en onderlinge wedstrijdjes gespeeld worden. Net op tijd om het seizoen toch enigszins nog te redden kon de KNVB een minicompetitie, genaamd Regiocup organiseren. Vrijwel alle team van RWB deden mee waardoor er ook weer wedstrijdjes tegen andere verenigingen gespeeld konden worden en mochten als extra toetje ook de ouders deze laatste wedstijd weer op het sportpark komen.
In de Regiocup werden nog een aantal succesjes gevierd. RWB JO13-3 en RWB JO10-1 eindigden bovenaan in de Regiocup en lieten zich deze aanleiding om een feestje te vieren niet ontnemen. Na de wedstrijd is dit gevierd met een vuurwerk, ( kinder ) champagne en een frietje. #checkdiesnoetjes😍