Gemeente Waalwijk en Van Wijlen verduurzamen de velden van RWB en NEO’25. Sportpark De Gaard in Landgoed Driessen wordt blauw en wordt tijdig aangepast aan het verwachte klimaat. Gemeente Waalwijk pakt dit in een bouwteam op met lokale ondernemer Van Wijlen. Van Wijlen is nu al verantwoordelijk voor het onderhoud en dus goed op de hoogte van de lokale situatie. Het kunstgrasveld van RWB wordt gerenoveerd, en er wordt een nieuw kunstgrasveld aangelegd bij NEO’25. Daarnaast worden de natuurgrasvelden klimaatbestendig en waterneutraal gemaakt.

Bij NEO’25 wordt het meest oostelijke veld vervangen voor kunstgras en bij RWB wordt het 12 jaar oude kunstgrasveld voorzien van een nieuwe toplaag. Dit gebeurt met een natuurlijke infill (kurk), dus zonder microplastics. Maar het blijft niet bij de sportieve aspecten. Op de beide kunstgrasvelden wordt meteen ook de verlichting vervangen voor LED. In de toekomst ontstaan er steeds heftigere buien en we hebben te maken met langere droge perioden. Middels het systeem “draintalent” wordt water uit de natte perioden bewaard om de velden te besproeien als het droog is. Doordat het waterpeil in de Westelijke Langstraat omhoog gaat is het ook nodig om de achterste velden van RWB op te hogen. Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de voetballers van RWB en NEO’25 vaker en langer kunnen blijven spelen op de velden.

Planning R.W.B.

Hoofdveld

Kunstgras

Maand

Week

Schoolvakantie

Veld 1

Veld 2

Veld 3

Veld 4

april

14

april

15

april

16

xx

xx

april

17

xx

xx

mei

18

xx

xx

mei

19

xx

xx

mei

20

xx

xx

mei

21

xx

xx

mei

22

xx

xx

juni

23

xx

xx

juni

24

xx

xx

xx

juni

25

xx

xx

xx

xx

juni

26

xx

xx

xx

xx

juli

27

xx

xx

xx

xx

juli

28

xx

xx

xx

xx

xx

juli

29

xx

xx

xx

xx

xx

juli

30

xx

xx

xx

xx

xx

augustus

31

xx

xx

xx

xx

augustus

32

xx

xx

xx

xx

augustus

33

xx

xx

xx

xx

augustus

34

augustus

35

Hoofdveld.

Veld 1, oftewel ons hoofdveld, wordt samen met het schoolsportveld in de zomer van 2025 omgebouwd. Uiteraard heeft ons hoofdveld wel zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Hiervoor is het hoofdveld van 10 juni t/m 16 augustus (10 weken) niet bespeelbaar.

Kunstgrasveld.

Veld 2, oftewel het kunstgrasveld, zal vanaf maandag 17 juni onder handen worden genomen. Het vervangen van de toplaag en het vervangen van de verlichting voor LED vraagt totaal 6 weken zodat vanaf maandag 29 juli het veld weer beschikbaar is.

Veld 3 en 4.

Op 15 april, dus al snel, wordt gestart met het opbouwen van veld 3 en 4. Omdat ophogen van de velden hier een van de werkzaamheden betreft zullen de velden geheel opnieuw aangelegd moeten worden. In totaliteit zijn hier minimaal 18 weken voor nodig. Als alles meezit, en daarvoor zijn we afhankelijk van hoe groeizaam het seizoen wordt, kunnen we vanaf 18 augustus weer gebruik maken van de velden. Een harde datum is dit niet maar voorlopig gaan we hier maar vanuit.

Wat betekent dit voor het voetbal?

Alle competitiewedstrijden, toernooien en eventuele nacompetitiewedstrijden kunnen in principe doorgaan. Omdat we vanaf 15 april nog slechts 2 wedstrijdvelden ter beschikking hebben zullen we wat moeten schuiven met de aanvangstijden van een beperkt aantal competitiewedstrijden. Ook het 7x7 toernooi wat we normaal in de maand juni houden kan doorgaan. De datums die daarvoor beschikbaar zijn: woensdag 22 mei, woensdag 29 mei, woensdag 5 juni en woensdag 12 juni.

Rekening houden met de zonsondergang gaan we vanaf 15 april trainen op het hoofdveld. De puzzel mbt het trainingsschema moet nog worden gelegd, mogelijk dat een aantal teams 1 ipv 2 keer in de week kunnen trainen of er wat geschoven moet worden met tijden. Voor de overlast hiervan vragen wij alvast begrip, ombouwen van het sportpark gaat nu eenmaal niet zonder enige overlast.

Veiligheid.

Tijdens de werkzaamheden aan het kunstgrasveld en veld 3 en 4 zal het fietspad, wat aan de westzijde langs het sportpark loopt, afgesloten worden. De aanvoer en afvoer van materialen is gepland via de westzijde, dus via het afgesloten fietspad. Er rijden dus in deze periode geen vrachtwagens op het sportpark. Tijdens de afsluiting zal er voor fietsers en wandelaars een omleidingsroute worden aangegeven via Landgoed Driessen. Op het sportpark zelf komt ter bescherming een bouwhekwerk te staan.