De wedstrijd RWB-RFC was net als vorige week tegen NEO’25 een spannende pot voetbal waar het venijn in de staart zat. Door het 2-2 gelijk spel met daarbij het betere doelsaldo kon RWB zich winnaar van de 2e periode noemen. De eerste doelstelling, meedoen voor de prijzen, is daarmee binnen. Lachende derde werd NEO'25 want door de zege die ze boekte op SSC'55 loopt NEO'25 in de stand 2 punten uit op zowel RWB als RFC.

RFC startte voortvarender aan de wedstrijd dan thuisploeg RWB, en het kreeg dan ook al snel een aantal kansen. Het was dus maar goed dat RWB doelman Thijs Fleming goed bij de les was en RWB behoedde voor een snelle achterstand. Hierdoor kon Kevin Remie na goed doorzetten van Djay Kogels, de score openen.  De ruststand werd dan ook bereikt met een 1-0 voorsprong voor RWB. RFC kwam snel na rust op gelijke hoogte en dat leek ook de heel lang eindstand te worden. Zoals gezegd zat het venijn in de staart, één minuut voor tijd nam RFC de leiding en vierde het langs de zijlijn een feestje. Voor RWB het sein om alles op alles te zetten en centrale verdediger Jordy van der Klaauw naar de spits te dirigeren. Hij zaaide zodanige paniek de er een kans ontstond voor Koen van Baardwijk. Hij liet zich deze kans niet ontnemen en tekende de gelijkmaker aan. RWB rook bloed en probeerde een overwinning te forceren, kreeg nog twee mooie kansen, maar in de 2-2 gelijke stand kwam geen verandering meer.

Na twee wedstrijden achter elkaar tegen NEO’25 en RFC mag geconcludeerd worden dat tussen de top 3 van de 4e klasse F weinig krachtverschil zit. De beide gelijke spelen, ook beide met een 2-2 gelijk spel, onderstrepen dat. Het betere doelsaldo wat RWB heeft ten opzichte van RFC betekende dat RWB de 2e periode won en daarmee zeker is van het meedoen aan de Periodekampioenschappen die na de competitie gespeeld worden. NEO’25 liep door het gelijk spel twee punten uit op RWB en RFC. Het verschil tussen NEO’25 en RWB is inmiddels 4 punten, met de wetenschap dat NEO’25 nog speelt tegen RFC en TSC geeft RWB het kampioenschap zeker nog niet op. Het is dan ook vast van plan om in de laatste 7 wedstrijden de druk op NEO’25 maximaal op te hogen. Zaterdag 16 maart gaat voor RWB de competitie verder met een uitwedstrijd tegen The Gunners. 

ABO Drunen / Elshout
Fysio Totaal
Frank Cortenbach
Verhoeven