Vandaag, maandag 4 maart 2024, bereikte ons het bericht dat Lau van den Houdt op 85 jarige leeftijd ten gevolge van een longontsteking is overleden. Lau van den Houdt was 77 jaar lang lid van RWB.

Lau was als 14 jarige al bezig met vrijwilligerswerk, hij ging toen al samen met zijn oom Wim Snels sr. graszoden leggen in het doelgebied en moest kalk halen bij Toon de Teurling om lijnen te zetten. Op 7 jarige leeftijd begon hij als keeper in de jeugd van RWB en doorliep alle jeugdelftallen. Met zijn 15e jaar deed hij als invaller van Jos Schalken zijn eerste wedstrijd al mee in RWB-1. RWB won die wedstrijd tegen Veerse Boys met 3-2. In de A-jeugd werd Lau van den Houdt kampioen en op 18 jarige leeftijd stond hij al vast in RWB-1. Met RWB-1 werd Lau twee keer kampioen. Lau van den Houdt staat nog steeds bekend als een van de betere keepers die RWB heeft gehad en had als lijnkeeper een geweldig hoge reactiesnelheid. Na in het 2e elftal gekeept te hebben ging hij nog 5 jaar voetballen in RWB-5. Door een knieblessure stopte hij op 38 jarige leeftijd om daarna 5 jaar lang leider te worden van

RWB-2. Ook als leider van RWB-2 werd Lau twee keer kampioen. Als vrijwilliger zat hij samen met Sjaak Didden daarna nog 5 jaar lang achter de kassa bij thuiswedstrijden van RWB-1. Lang volgde Lau van den Houdt daarna nog de verrichtingen van RWB-1.

De afscheidsdienst voor Lau van den Houdt is maandag 11 maart om 10.15 uur in Grand Café Ode. Karel Boddenweg 7 Tilburg. We wensen de familie van den Houdt heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.