Nu het weer langzaam beter wordt en de temperaturen omhooggaan gaat ook het gras weer volop groeien. Aannemer van Wijlen, die het onderhoud verzorgt op de RWB-velden, plaatst binnenkort daarom de robotmaaiers terug op ons sportpark. Om ervoor te zorgen dat de velden goed gemaaid worden is het van belang dat de losse goals na een wedstrijd en/of training verwijderd wordt van de velden. Voor een goed gemaaid voetbalveld, en wie wil dat nou niet, is het van belang dat je gezamenlijk met het hele team de goals van het veld verwijdert. Plaats de losse goals altijd op de daarvoor bestemde plaatsen (zie plattegrond). Doe je dit niet dan botst de robotmaaier tegen de goal en valt dan uiteindelijk uit waardoor het veld niet gemaaid wordt.

Als tijdens de training de vaste goals gebruikt worden dan na de trainingen ook graag de netten weer omhoog plaatsen. Resultaat is anders dat de robotmaaier zich vastrijdt in de netten.

Het dagelijks maaien van de velden met een lichte en compacte robotmaaier heeft geresulteerd in de volgende al opgedane ervaringen:

  1. Het maaien met robotmaaiers draagt sterk bij aan een gesloten en egale grasmat;
  2. Deze sterk gesloten grasmat is essentieel in het kader van het chemievrij beheren van onkruiden. Daar waar gras staat, groeit geen onkruid!
  3. Geen spoorvorming bij het maaien.
  4. Hierdoor zijn de robotmaaiers veel minder weersafhankelijk en kunnen de velden 3 tot 4 keer per week worden gemaaid
  5. Door het frequenter maaien van de velden zijn de grasresten na het maaien minimaal. Hierdoor behouden we een schoon speelveld.