Zaterdag 20 januari gaat Voetbalvereniging RWB voor zijn G-team een minitoernooi organiseren. Hiermee wil RWB zijn G-team promoten en ervoor zorgen dat iedereen in Waalwijk en omgeving weet dat ook jongens en meisjes met een beperking in teamverband kunnen voetballen.

Aan dit RWB Lionsclub G-toernooi nemen naast RWB Waalwijk ook de G-teams van Chaam, JEKA Breda en Rijen deel. De opening van het toernooi is om 11.00 uur waarna meteen gestart wordt met de poulefase. In de poulefase zullen alle teams één keer tegen elkaar uitkomen. Tussen de wedstrijden door nemen alle teams penalty’s op Thijs Fleming, de keeper van RWB-1, en Gerben Kuijsten, oud RWB-1 keeper. Het team dat het beste penalty’s neemt gaat aan het einde van de dag met de penalty-bokaal naar huis. Om 13.45 uur worden de finalewedstrijden gespeeld en wordt bepaald wie op de eerste, tweede, derde of vierde plaats eindigt. Net na 12.00 uur wordt er door de spelers(sters) en hun begeleiders een gezamenlijke lunch gebruikt, die geheel wordt verzorgd door Lionsclub Waalwijk. Ook de prijzen voor het minitoernooi en de penaltybokaal worden verzorgd door Lionsclub Waalwijk en wordt er ook nog als aandenken aan alle deelnemers een medaille uitgereikt.

RWB is erg blij met de ondersteuning van Lionsclub Waalwijk. Het ondersteunen van het

G-toernooi sluit dan ook prima aan bij het thema “Lions in beweging”, waarmee kinderen die vanwege hun thuissituatie niet kunnen sporten toch de mogelijkheid wordt geboden om te kunnen sporten. Ook het G-voetbal is erop gericht dat iedereen moet kunnen sporten, in dit geval voetballen, ook al heb je een beperking. Lionsclub Waalwijk is een serviceclub die door middel van acties geld inzamelt om goede doelen uit de omgeving De Langstraat te ondersteunen. Elk jaar heeft het een thema waarmee goede doelen in dat thema worden ondersteund, RWB is er heel erg blij mee.