Na vorig seizoen in de laatste fase alle wedstrijden te winnen mogen de boys van de JO10-1 zich in het nieuwe seizoen meten met de tegenstanders in de hoofdklasse.

Zaterdag 2 september stond een uitwedstrijd tegen de JO10-1 van SC’t Zand gepland.

De wedstrijd begint en onze mannen merken direct dat ze aan de bak zullen moeten, er wordt sneller gehandeld en fysiek gevoetbald door de tegenstander die dit niveau duidelijk al bekend is. Na dat we in de eerste minuten op achterstand komen weten we goed stand te houden in de eerste fase, in de 2e fase laten de boys zien dat ze voetballen en fysiek mee kunnen met de tegenstander en er wordt gelijkgemaakt Julean schiet de bal tegen de touwen. Net voor de rust maakt ‘t Zand de 2-1 waardoor we met een achterstand gaan rusten. Na de rust blijft het spel op en neer gaan en blijft het een spannende pot voetbal waarbij Julean, Vince en Jamie het achterin goed dicht houden en Jack die meermaals goed redding brengt op schoten van de tegenstander. Op het midden maakt Guus veel meters en spelen Jim, Cas en Daley sterk vanaf de flanken. RWB krijgt een aantal mogelijkheden om te scoren maar de keer van de tegenpartij pakt ook veel ballen goed. Uiteindelijk na goed doorkomen over de rechterflank komt de bal voor de goal en kan Daley de bal binnen schieten, 2-2 is de stand. Niet veel later maakt RWB dan ook de 2-3, een uitbal waarbij ‘t Zand niet goed staat op te letten en de keeper die wat voor zijn goal staat zorgt ervoor dat Daley snel in dribbelt en de bal vervolgens bij de 1e paal binnenschiet. Vreugde bij de jongens en een bevestiging van het harde werken. In het laatste deel van de wedstrijd zet RWB alle zeilen bij om een tegengoal te vermijden, de verdedigers en aanvallers werken als team en wederom zorgt Jack dat het doel schoon blijft.

Fluitsignaal, einde wedstrijd!

RWB JO10-1 wint de eerste wedstrijd in de hoofdklasse, toeval of niet? Dat gaan we de komende weken ervaren. Zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen Zwaluw VFC JO10-1 op het programma.