Om de jeugdopleiding van RWB naar een volgend niveau te brengen en de spelers en trainers te kunnen voorzien van de juiste oefenstof op maat, zijn we op zoek gegaan naar iemand die de functie van Technisch coördinator onderbouw (TCO) zou kunnen invullen. 

Wat we voor de jeugdopleiding van RWB aan het zoeken waren was een functie om onze jeugdspelers en trainers te kunnen voorzien van oefenstof op maat. Aansluitend zijn we gaan uitwerken hoe we dit vorm kunnen geven, en wie daar een geschikte kandidaat voor zou zijn. Vanuit de TC is nu met name gekeken om de focus te leggen op de onderbouw (Kanjers t/m JO11) omdat we hier veel al gebruik maken van super fanatieke ouders, opa’s die helpen met het voorzien van de trainingen voor de jeugd en toch regelmatig ook uitspreken dat zij wel wat hulp zouden willen. 

Uitkomst is dat we de onderbouw komende jaren gaan voorzien van een Technisch coördinator onderbouw afkorting TCO. De TCO zal op de maandagen en woensdagen de spelers en trainers voorzien en begeleiden gedurende de circuit training die wordt georganiseerd. Per leeftijd en niveau wordt er door de TCO een passende training uitgezet en gedeeld met de trainers van de jeugdteams. 

In deze set-up zal de trainer per oefening zelf de training geven, de TCO zal in de circuit vorm waar nodig bij springen en de trainers en spelers voorzien van tips en trics. Hierdoor helpen we enerzijds onze spelers herkenbare en ‘’dezelfde’’ oefenstof te geven en anderzijds helpen we de trainers met het voorzien van oefenstof en hoe te coachen. 

Er is voor de teams in de onderbouw een schema wat z.s.m. gedeeld gaat worden, elke 2 weken komt een team voorbij in de circuit trainingen. In de Kick-off voor de trainers 30-8 zullen we hier dieper op ingaan en meer uitleg geven.

Wie is dat de TCO voor het komende seizoen? 

Niemand minder dan Kevin de Jong. 

Hieronder stelt Kevin zich even kort voor: 

Ha RWB’ers, 

Aankomend seizoen ga ik aan de slag als Technisch coördinator onderbouw, een nieuwe functie binnen de vereniging waaraan ik graag invulling geef! Ik ben Kevin de Jong, tegenwoordig woonachtig in Besoyen samen met mijn vrouw Alyssa. Naast mijn fulltimebaan als accountmanager bij Everday draag ik graag een maatschappelijk steentje bij.