Wie vrijdagmiddag langs sportpark de Gaard fietste zag langzaamaan steeds meer tentjes oppoppen op het hoofdveld van v.v. R.W.B. Dit betekende dat het weer tijd was voor het jaarlijkse tentenkamp. Van de JO7 t/m de JO11 konden zich aanmelden voor het tentenkamp waarbij ze een heel weekend in twee of drietallen bleven overnachten.

Om goed van start te kunnen gaan werd er eerst gezamenlijke gegeten, zodat de kinderen goed op krachten konden komen voor de geplande wedstrijden van het voetbaltoernooi. Er waren in totaal 12 teams die ieder een land toebedeeld kregen en ingedeeld werden per leeftijdscategorie. De eerste wedstrijden van het toernooi waren net gespeeld en langzaamaan werd het steeds donkerder. Dat het eindelijk donker werd vonden de kinderen niet zo erg want er stond een spannende, maar hele leuke activiteit op de planning. Met alle kinderen gingen we namelijk Lasergamen in het aangrenzende stuk bos bij het hoofdveld van R.W.B. De kinderen genoten met volle teugen en deden er alles aan om de vlag te veroveren! Eenmaal binnen werd er een klein feestje gevierd met veel muziek, drinken en wat lekkers. Daarna dachten de kinderen nog niet aan slapen dus werd er nog een potje bingo gedraaid. Langzaamaan gingen de kinderen hun tanden poetsen en naar hun tentjes. Het bleef nog lang onrustig en de zon kwam al weer snel tevoorschijn.

De volgende dag stonden de sport en spel activiteiten gepland met uiteraard veel water vanwege het warme weer. Er waren spellen zoals het gatendoel, flessenvoetbal, sponzen trefbal en kanjam. In de middag konden de kinderen lekker afkoelen met de tobbedansbaan waarmee ze met een band zo het water in konden glijden. Na het klimmen en klauteren volgde nog een potje voetslagbal met badjes gevuld met koud water als honken. Na een fanatieke ochtend en een natte middag was het tijd voor een BBQ. Opnieuw met een goed gevulde maag maakte iedereen zich weer langzaamaan klaar voor de tweede speelavond van het toernooi. Na het toernooi zijn we opnieuw de bossen ingegaan. Deze keer zijn we voor het donker gegaan, want met levendstratego is het natuurlijk nog wel heel handig als je elkaar goed kunt zien. Toen het eenmaal donker was is er opnieuw gezellig een potje bingo gespeeld en langzaamaan ging iedereen weer zijn tentje in.

De laatste dag stond in het teken van het voetbaltoernooi. Wie o wie zou het kampioenschap binnen slepen? Bij de jongeren was Denemarken kampioen en bij de ouderen was Nederland kampioen geworden. Er werd niet alleen gekeken naar de kampioenen, maar ook naar de beste spelers van het toernooi.. Na het toernooi hebben de kinderen langzaamaan hun spullen opgeruimd en werden ze tussen 13:00 en 14:00 weer opgehaald door hun ouders om voldaan naar huis te kunnen gaan.

Wil jouw kind volgend jaar ook meedoen aan R.W.B. tentenkamp van 2024? Houd dan onze social media of andere kanalen zoals onze website in de gaten. We zien jullie graag weer volgend jaar!

 

De Foto's staan online: