Zaterdag 3 juni vond de bekerfinale tussen RWB JO14-1 en TSV Theole uit Tiel plaats.
Op het hoofdveld van t Zand in Tilburg begon om 11.00 uur de lang verwachtte kraker voor deze 2 talentvolle counterploegen. De tribune was aardig vol door de supporters van beide teams die waren afgereisd naar Tilburg. Zoals vaak in een finale was het eerste kwartier nogal tam en werd aan beide kanten onnodig balverlies geleden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het meer en meer een echte wedstrijd. RWB mistte een aantal kansen maar na een klein foutje van de verdediging van Theole werd dan toch op aangeven van Kian van der Velde de 1-0 binnen getikt door Tim Muskens. Echter niet veel later was het de verdediging van RWB die steken liet vallen waarna Theole meedogenloos gelijk maakte. Al met al was in de eerste helft RWB de wat sterkere ploeg die steeds meer haar stempel op de wedstrijd drukte.
Dit resulteerde dan ook niet veel later in een tweede doelpunt voor RWB door middenvelder Risto Kemmeren die na een tijdje geblesseerd te zijn geweest een aardige wedstrijd speelde. Ruststand 2-1 .
De tweede helft was zoals een bekerfinale beoogt te zijn nog spannender dan de eerste helft en aan beide kanten waren er kansen, RWB zette alles op alles om de wedstrijd naar haar hand te zetten , uit een hoekschop werd nog rakelings overgekopt door de maker van de tweede goal voor RWB en ook schoten van Dern Goburdhun , Tim Muskens en Jimmy Gevers waren niet zuiver genoeg om de wedstrijd te beslissen. Dat was dan ook de reden dat zo'n 10 minuten voor tijd Theole aan een slot offensief kon beginnen. Deze 10 minuten werden uiteindelijk echter 20 minuten want er werd ruim 10 minuten bijgeteld door blessures en kramp bij spelers van beide teams in deze uitputtende wedstrijd. Alles wees erop dat er uiteindelijk penalty's zouden worden genomen want Theole bleef maar aanvallen. Door een van de lijn gekopte bal van Sam Verhoeven en meerdere cruciale reddingen van keeper Lex de Ruiter was het uiteindelijk RWB die met de winst aan de haal ging.
Eindstand 2-1
RWB Waalwijk is natuurlijk blij met het sportieve resultaat van dit grandioze jeugdteam, en de dank gaat dan ook uit naar de staf: Trainer / coach Nicky Ligtvoet, Trainer Mario Medel Espinoza, Teammanager Herbert de Ruiter en assistent club scheidsrechter Patrick Donders.