Voor het afsluiten van de 2e periode ging RWB uit naar het Oosterhoutse TSC. Buiten een kwartier, meteen na rust, had RWB de wedstrijd onder controle. Door deze dip kwam TSC terug in de wedstrijd maar RWB zette daarna de wedstrijd weer naar zijn hand en won uiteindelijk met 3-6.

RWB startte prima aan de eerste helft en bouwde naar de rust toe een gedegen voorsprong van 0-3 op. Twee goals daarvan kwamen van de voet van de goed in vorm zijnde Zakaria Elmessaoudi. De eerste goal kwam vanuit een assist van Bram van Iersel waarbij Zakaria curieus scoorde met zijn hak. Overigens kwam goal nummer drie door een eigen goal van een TSC speler. Na rust had TSC door een terechte penalty een vliegende start en kwam meteen op 1-3. TSC kreeg hierdoor het geloof dat het terug kon komen in de wedstrijd en bij RWB sloop er wat onzekerheid in. RWB ging verdedigend daardoor wat fouten maken waar TSC van profiteerde en een kwartier na rust op 3-3 stond. Door wat omzettingen achterin herstelde RWB de balans in de verdediging en kon RWB weer bouwen aan een voorsprong. Kevin Remie, de RWB spits die al een aantal weken droog stond, zorgde vanuit een assist van wederom Bram van Iersel voor de 3-4 voorsprong. Bram van Iersel die in deze wedstrijd twee assists op zijn naam had staan tilde net voor tijd zelf de eindstand naar 3-6 en was daarmee deze middag een van belangrijke spelers van het team.

RWB start de 3e periode zaterdag 18 maart met een thuiswedstrijd tegen SCO. Geen gemakkelijke wedstrijd want SCO is koploper, daarnaast was de uitwedstrijd tegen SCO de enige wedstrijd waarbij RWB geen kansen kreeg voor een overwinning. Om na de competitie mee te doen aan de nacompetitie is het behouden van de 3e plaats voldoende want de koplopers SCO en RFC hebben reeds een periode. Winst in de 3e periode betekent echter automatisch dat RWB meedoet aan de nacompetitie en daar kan RWB as zaterdag een start mee maken.

ABO Drunen / Elshout
Van wijlen
vd Griendt
Fysio Totaal