114 Jaar voetbalde, de in Besoyen opgerichte voetbalvereniging, RWB zijn competitiewedstrijden op de zondag. Zaterdag 24 september 2022 werd nieuwe geschiedenis geschreven en voetbalde RWB tegen SSC’55 uit de Vrijhoeve zijn eerste competitiewedstrijd op de zaterdag. En niet zonder succes want deze opening van het voetbalseizoen 2022-2023 leverde voor RWB door een 1-2 overwinning meteen 3 punten op. Een week eerder had RWB op De Gaard de bekerwedstrijd tegen SSC’55 met 5-1 gewonnen maar dat was geen garantie dat RWB ook deze uitwedstrijd zou winnen. De omstandigheden waren ook heel anders, want het zou de gehele wedstrijd blijven regenen waardoor het veld steeds slechter en zwaarder werd.

In de eerste helft was RWB de betere ploeg en had het verder weg kunnen lopen dan de 0-1 stand die met de rust op het scorebord stond. De 0-1 die na een kwartier spelen viel, was van een grote schoonheid. De diepe bal van Jordy van der Klaauw viel precies voor de voeten van Koen van Baardwijk, die vervolgens met de punt van zijn schoen keeper Gijs Nieuwenhuizen kansloos liet. Meteen na rust kwam RWB door een eigen doelpunt van SSC’55 op een 0-2 voorsprong. SSC’55 ging in de tweede helft meer druk zetten echter veel kansen leverde dit niet op. RWB kreeg er nog wel een aantal maar kon de wedstrijd niet definitief in het slot gooien. Een kwartier voor tijd kwam de spanning terug in de wedstrijd doordat Jurn Molegraaf voor de 1-2 zorgde. De wedstrijd was in deze eindfase door het kletsnatte veld er een met steeds meer vechtvoetbal geworden. De krachten liepen terug en grote kansen deden zich niet meer voor. De eerste wedstrijd in het zaterdagvoetbal leverde RWB dus meteen 3 punten op.

Volgende week, zaterdag 1 oktober, speelt RWB thuis de tweede competitiewedstrijd op De Gaard tegen Olympia’60 uit Dongen.