RWB-1 begon met een valse start aan het bekertoernooi en stond uit bij Wilhelmina na 2 minuten al met 1-0 achter. In de eerste helft kwam dit ook niet meer goed dus was het met de rust nog steeds 1-0 in het voordeel van Wilhelmina. Na rust tapte RWB uit een ander vaatje. Met hulp van de keeper van Wilhelmina kwam RWB meteen na rust op gelijke hoogte. Het doelpunt kwam van Ronald Possemis, die nadat Kevin Remie tegen de paal schoot, de bal onder de keeper door schoof. Een groot deel van de tweede helft speelde RWB tegen 10 man omdat een speler van Wilhelmina twee keer geel kreeg. RWB kwam in ’s-Hertogenbosch uit met keeper Bjorn van de Bersselaar en Matthew Vos, die beide vorig seizoen nog uitkwamen voor Wilhelmina. Samen met de rode kaart waarschijnlijk de oorzaak dat de frustratie op de bank bij Wilhelmina opliep. Zowel de trainer als de leider van Wilhelmina kregen geel, de trainer moest later ook nog eens achter de afrastering. Een afstandschot van Justin van der Sanden en de kopbal van Dennis Timmermans tilden de stand naar 1-3. Daarmee start RWB met winst aan de poulefase van de beker. Zondag 12 september speelt RWB thuis tegen Raamsdonk dat de eerste wedstrijd met 2-3 verloor van Blauw Wit’81. Op 19 september staat vervolgens de laatste wedstrijd voor de poulefase van de beker, uit tegen Blauw Wit’81, op het programma.