De wedstrijd Waspik – RWB was in de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd.
RWB ging zelfs met een 0-1 voorsprong rusten. Op basis van de tweede helft was Waspik de terechte winnaar. Tot 10 minuten voor tijd kon RWB met de score nog volgen, in de slotfase liep Waspik uit naar 4-2.

Zeker in de eerste helft waren er voor beide clubs kansen. Waspik was in de openingsfase dicht bij een doelpunt maar de bal eindigde op de lat. Na een half uur spelen viel de openingstreffer voor RWB. Een terug van de lat gekomen bal klutste tussen keeper Tycho Theuns en Bram van Iersel en werd door de laatste in de goal gelopen. Hiermee was de ruststand bereikt en konden de beide ploegen naar de thee. In de tweede helft ontstond langzaam een geheel ander spelbeeld waarbij Waspik de bovenliggende partij was. RWB had steeds meer moeite om spits Serhan Eyupoglu te bereiken en kwam veel minder voor de goal van Waspik dan voor rust. Luuk Molenschot wist na een uurtje spelen in 5 minuten tijd tot twee keer toe Bas Damen kansloos te laten en zette daarmee Waspik op een 2-1 voorsprong. Meteen daarna kwam RWB toch weer terug in de wedstrijd. Jonne Clijsen scoorde vanuit een hoekschop op recht zonder dat er ook maar iemand de bal beroerde. Waspik kreeg in de slotfase steeds meer de overhand, dit mede doordat Mike Bool na een tweede gele kaart het veld moest verlaten. In de slotfase liet Waspik uit naar een 4-2 overwinning. Jeugdspeler Djay Kogels mocht in de slotfase nog zijn debuut maken in RWB-1. Zijn broertje Owen was in de basis begonnen waardoor beiden broertjes gezamenlijk in het veld stonden.
RWB mag al snel proberen deze nederlaag weg te spoelen. Donderdag staat op Sportpark De Gaard namelijk de Waalwijkse derby RWB – Baardwijk op het programma. De wedstrijd begint om 20.00 uur.