Wie donderdagavond 24 februari naar de wedstrijd Haarsteeg – RWB is gaan kijken heeft zich kostelijk vermaakt. Het zou kunnen zijn dat je er pijn in je nek van hebt gekregen, zo ging het spel op en neer. Uitblinkers deze avond waren de beide keepers, die regelmatig hulp kregen van paal en lat. Kansen voor beide teams waren op twee handen niet te tellen. RWB had afgelopen zondag in de slotfase verloren van FC Engelen, nu won het in de slotfase met 2-3 van Haarsteeg en ging dus met een goed gevoel carnaval in.

Haarsteeg kwam in deze avondwedstrijd goed uit de startblokken, maar het was RWB dat na een kwartiertje het heft in handen nam. In deze periode kreeg RWB ook de meeste kansen om de openingstreffer te maken. Scoren lukte in de eerste helft alleen Bram van Iersel toen hij na 19 minuten voor keeper Aaron van Engelen opdook.
In de tweede helft was het spel meer in evenwicht en golfde het op en neer. Mathieu Schellekens zorgde na 50 minuten voor de gelijkmaker, maar de kopsterke Serhan Eyupoglu antwoordde namens RWB bijna meteen voor de 1-2 voorsprong. De gevaarlijkste Haarsteeg aanvaller Dave Treuren zorgde 5 minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Beide trainers waren vervolgens in dubio, hou je het puntje vast of ga je voor de winst! Trainer Larry van Ommen trok daarbij aan het langste eind. Hij bracht in deze spannende slotfase met Kevin Remie een extra spits in. Hierdoor kreeg Owen Kogels in de slotfase meer ruimte en kogelde in de 90e minuut de 2-3 binnen. Dave Treuren van Haarsteeg had in de slotfase hetzelfde kunnen doen maar hij vond uitblinker doelman Bas Damen op zijn weg.

RWB kon met deze 2-3 overwinning met een lekker gevoel de carnaval in. Meteen na carnaval staat op 6 maart de volgende uitdaging op het programma, want dan wordt de derby RWB – Baardwijk gespeeld. Foto: Jan Stads BD.