Tot eind vorig jaar communiceerde RWB steeds dat het een G-team in oprichting had. Intussen kan RWB zeggen dat het een volwaardig Team heeft waarmee het in seizoen 2022-2023 zelfs mee kan gaan doen aan de KNVB 7 tegen 7 competitie voor G-team. Met Kees van Giessen als ervaren trainer, Ad Franke als leider en totaal 11 spelers/speelsters staat er een compleet team. Het G-voetbal in Nederland is een niveau in het voetbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Na door coronamaatregelen weer een tijdje stil te hebben gelegen kon woensdag 26 januari voor de eerste keer getraind worden en werd er zaterdag 29 januari weer een wedstrijd gevoetbald. Thuis op Sportpark De Gaard werd vriendschappelijk gespeeld tegen RKKSV uit Rosmalen. RKKSV had in het team een uitblinker die er lustig op los scoorde, maar ook RWB wist het net te vinden. Met 8-12 kwam er een mooie uitslag op het scorebord. Bij RWB werd Ronald Janssens met vier goals de topscorer en stond keepster Jaimy Mertens zodanig goed te keepen dat RKKSV niet verder uit kon lopen. Meteen na de wedstrijd werd met leiders, trainers scheidsrechter en spelers van RKKSV en RWB nog een mooie teamfoto gemaakt.
Versterking van het team is nog altijd welkom. Wil jij ook graag trainen en/of voetballen in het G-team van RWB? Neem dan snel contact op met Voetbalvereniging RWB. E-mail of informeer bij Vz Bas Bruurmijn Mobiel: (06) 21 57 16 16.