RWB verloor zondag 29 mei kansloos van FC Engelen die nog in de race is in de strijd om een periodetitel. Geluk bij een ongeluk was het feit dat in de kelder van de 3e klasse B alle ploegen verloren. Voor Baardwijk is daardoor degradatie een feit en staat RWB met nog één wedstrijd te gaan op een nacompetitieplaats. Om nog te stijgen en de nacompetitie te ontlopen zal RWB volgende week moeten winnen van Waspik en is dan ook nog afhankelijk van de uitslagen bij de concurrenten BVV en TGG.
RWB begon slecht aan de wedstrijd waardoor het eerste kwartier volledig voor FC Engelen was. Dit leverde na dat kwartier een 2-0 tussenstand op, waarbij de 1-0 al viel na 2 minuten spelen. RWB ging rusten met een 3-0 achterstand en kwam na rust al snel met 4-0 achter. Na een uur voetballen kon Bram van Iersel iets terug doen en bracht de stand op 4-1. Uiteindelijk liep FC Engelen uit naar een 6-1 overwinning. Los van het eerste kwartier speelde RWB helemaal niet zo slecht, FC Engelen was deze middag gewoon de betere ploeg.
Maandag 6 juni 2022 (2e Pinksterdag) staat dus om 14.30 uur op Sportpark De Gaard de laatste wedstrijd RWB-Waspik op het programma. Het enige wat RWB nog kan doen is alles uit de kast halen en winnen, en daarna maar hopen dat TGG en BVV hun partijen verliezen.