Met een 5-3 overwinning op Waspik kon RWB beginnen aan de geplande 3e helft van RWB-Waspik.

Het getuigt van sportiviteit dat de spelers en begeleiding van Waspik zich hier ondanks het verlies bij aansloten. RWB had om de stemming te verhogen twee jonge DJ’s achter de Disco uitgenodigd, Bob en Raúl voelden de stemming perfect aan en maakte er een mooi feestje van. Helemaal feest was het toen Kafke, de op dit moment bekendste zanger van de Langstraat, op het podium klom.
Ook trainer Ruud van den Heuvel was verplicht om het podium te beklimmen, hij had zaterdag namelijk geroepen dat hij bij winst het RWB-lied zou zingen, gezegd moet worden dat hem dat redelijk afging al had hij zo af en toe wel hulp nodig van Sjaak Timmermans en Leider Corne Didden.
In de kantine van RWB bleef het nog lang druk en gezellig.

De neutrale toeschouwers bij de wedstrijd RWB – Waspik smulden van de spanning en mooie doelpunten bij deze onvervalste Langstraatderby. De wedstrijd golfde maar heen en weer, was het eerst RWB die met 3-0 voorkwam, na rust kwam Waspik sterk terug tot 3-3 en gaf niemand nog een cent voor RWB, het slotakkoord was echter voor RWB die uiteindelijk met 5-3 won.

Trainer Marco van Dijnsen had vorige week met succes de strijdwijze van Waspik aangepast, in de eerste helft van RWB – Waspik was hier echter niets van te zien. Voor de RWB-supporters was het smullen want bij rust stond RWB met 3-0 voor waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan de andere. De score werd na 9 minuten met een afstandschot ver buiten de 16 meter geopend door Ronald Possemis, waarna Larry van Ommen in de 17e minuut de score verdubbelde.
Voordat Larry van Ommen keeper Mark van Gorp met een lob verschalkte had hij zelf door een sliding de bal veroverd van een Waspik verdediger. Toen iedereen dacht dat de ruststand 2-0 zou blijven scoorde Kevin Remie de 3-0 wat nu wel de definitieve ruststand was. Aan de stand zou je kunnen afleiden dat Waspik niets te vertellen had in de eerste helft, dit is echter zeker niet waar, het spel was gelijkwaardig aan elkaar, RWB scoorde echter waar Waspik dit naliet.
Waspik kwam na 15 minuten pauze het beste uit de kleedkamer en in 2 minuten tijd, 54e en 56e minuut, had Waspik door doelpunten van Steven Molenschot en Guido van de Hoven de aansluiting bewerkstelligd. RWB riep erger over zichzelf af doordat het vergat te blijven voetballen en liep te veel terug. In de 81e minuut was het zover en bracht wederom Steven Molenschot Waspik gelijk met RWB.
RWB leek rijp voor de sloop maar met een aantal nieuwe krachten zoals Jesper Dreesen, Jon van de Kamp en Justin van der Sanden richtte het zich weer op. In deze fase onderscheidde keeper Bart van Heesch zich door een kopbal van Waspik onschadelijk te maken. Tegen het einde van de wedstrijd kopte Ronald Possemis tegendraads RWB weer op voorsprong en in blessuretijd snelde Justin van der Sanden zich langs de lijn, bracht de bal bij Jon van de Kamp die vervolgens Kevin Remie in staat stelde om zijn tweede van de middag te scoren en de eindstand op 5-3 te brengen. Beide teams konden terugkijken op een spannende en sportieve pot voetbal die werd gefloten door de goed leidende scheidsrechter H.J. de Graaf RWB nestelt zich door de zege wat steviger in de middenmoot en speelt zondag 25 februari de volgende derby tegen DESK wat zich met 2 punten meer heeft gepositioneerd in de subtop.

RWB kan weer terugkijken op een geslaagd carnavalsfeest op sportpark de Gaard.

Op donderdag avond werd er wederom een druk bezet voetbal toernooi georganiseerd. Na afloop werd de warming up van de carnaval al goed ingezet.

Op vrijdag was er het 100e jaarfeest waar DJ wout van Zelst voor de muziek zorgde en met als speciale gast Thom Craane werd het een zeer gezellig feestje.

Op zaterdag het zeer druk bezochtte kinder carnaval georganiseerd door de recreatie commissie. Met dank aan Peter Broos voor het regelen van de sponsoren zodat de kinderen wederom gratis drinken en diverse andere tractaties hadden.

Op zondag voor de 11e keer Fhuehshoppen bij RWB. De sfeer zat er al vroeg in. De jeugdprins van Schoenlapperslaand kwam het het hele gezelschap ook nog even langs om een medaile te overhandigen aan de band omdat die ook al voor de 11e keer optraden. De band op zijn beurt had ook nog een mooi aandenken voor RWB meegenomen.

Tot slot speciale dank aan het bar personeel voor het 4 dagen lang zorgen voor de drankjes en de hapjes.

 De wedstrijd RWB VR1 Zondag thuis tegen Chaam begon voor RWB dramatisch en voor RWB het wist stonden ze met 0-3 achter.

RWB VR1 werden gelukkig op tijd wakker en bij rust hadden ze via Lindsey Verschuren en Suus Achterberg de stand reeds teruggebracht naar 2-3.
Na rust bleef RWB scoren en maakte Lindsey Verschuren nog twee goals wat voor haar een hattrick betekende.
Petra Claessen bepaalde de eindstand op 3-5 waardoor RWB VR1 3 punten bij mocht schrijven en wat afstand neemt van de onderste regionen. De week na carnaval speelt RWB VR1 Zondag een belangrijke uitwedstrijd tegen SC 't Zand.

 RWB vierde in het weekend 2 en 3 februari het 110 jarig bestaan. Het was met de Feestvergadering op vrijdag en de Reunie op zaterdagmiddag voor RWB een super geslaagd weekend. Winst van RWB-1 uit bij VCB zou echt de kers op de taart geweest zijn. Jammer maar helaas zat dat er geen moment in. Had RWB zich vorige week na een achterstand knap terug gevochten in de wedstrijd, nu was daar geen enkele sprake van. Na 20 minuten spelen opende Teun Verlouw via de binnenkant van de paal de score, 10 minuten later verdubbelde hij zijn score waardoor RWB met een 0-2 achterstand moest gaan rusten. Over de tweede helft was er niet veel meer te melden, RWB was niet bij machte om echte kansen te creeren en VCB hoefde niet zo nodig meer. De ruststand bleef dus met 2-0 ook de eindstand.

Volgende week viert het Zuiden, en ook RWB, Carnaval om vervolgens de week na Carnaval thuis aan te treden tegen Waspik. Om in het wedstrijdritme te blijven speelt RWB donderdag 8 februari thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nieuwkuijk.

 RWB organiseerde ter ere van het 110 jarig bestaan op de oprichtingsdatum van 2 februari een Feestvergadering voor alle leden, donateurs en sponsors met partners. Tijdens de Feestvergadering kwam ook Mark Kuijsten, de voorzitter van de Evenementencommissie aan het woord. Kort legde hij uit hoe het feestjaar er uit gaat zien waarbij dit jaar de hoogtepunten liggen in het weekend van 2/3 februari met op 3 februari de Reunie, de Feestweek van 15 t/m 24 juni en de Waalwijk Cup op 24 en 25 augustus.

Met name de Feestweek is voor het 11-tal van de Evenementencommissie een grote klus maar hiervoor is al behoorlijk wat voorwerk verricht. Voorzitter Bas Bruurmijn overhandigde aan Marc Kuijsten, de voorzitter van de Evenementencommissie, een bierpakketje. De overige Bestuursleden hadden als dank voor de inzet die al is verricht voor alle leden van de Evenementencommissie eenzelfde bierpakketje.

Op zaterdag middag was er een Reünie georganiseerd in het kader van het 110 jarig bestaan van de club. Dit werd weer een zeer gezellige middag/avond. Er werd veel bijgekletst onder het genot van een drankje. Bij de vele spullen die tentoongesteld stonden in de bestuurskamer kwamen weer vele herinneringen naar boven. Voor de muziek was het duo Leo de Vlieger en Anton van der Mee samen met hun alter ego's verantwoordelijk en zij zorgden ervoor dat er menig lied meegezongen kon worden. Al met al weer een geslaagde dag.

 

Op de druk bezochte feest vergadering ter ere van het 110 jarig bestaan van RWB werden diverse leden door de voorzitter Bas Bruurmijn in het zonnetje gezet.

Het eerste deel van de vergadering was het informele deel waarin Mark Kuijsten namens de evenementen commissie uitleg gaf over wat er dit jaar allemaal staat te gebeuren aan evenementen voor het 100 jarig bestaan. Als dank voor de inzet kregen elle leden van de evenementen commissie een mooi bierpakket aangeboden van het bestuur.

Na een korte pauze begon het officiële deel van de vergadering. Hier werden diverse leden van de vereniging aangedragen als lid van verdienste van de vereniging. Door middel van applaus kon de vergadering instemmen met de benoeming. Zo mogen nu Jan Bergmans, Anthony Bruurmijn, Berry Bruurmijn, Marco van der Hammen, Mart van Helvoirt, Harrie Maas, Dick van de Schans en Paul timmermans zich lid van verdienste van RWB noemen.

De vergadering was hierna beëindigd en DJ Jeroen van Zelst had de eerste nummers al gestart toen de Burgemeester van Waalwijk de Heer Nol Kleijngeld het podium betrad. Hij was gekomen om Foort Cové te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor RWB.

Hierna kon het feest echt losbarsten en bleef het tot sluitingstijd druk in de kantine van RWB.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft op 12 januari 2018 besloten om de heer F. Cové (55) uit Waalwijk te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor voetbalvereniging R.W.B. uit Waalwijk.

Burgemeester Nol Kleijngeld reikt de Koninklijke onderscheiding vrijdagavond 2 februari 2018 omstreeks 21.20 uur uit, in de kantine van vv R.W.B., de Gaard 1 in Waalwijk.

Bijzonderheden
De heer Cové is al 45 jaar zeer actief voor voetbalvereniging R.W.B. Vanaf 2009 is de heer Cové vicevoorzitter in het hoofdbestuur. Als lid van het dagelijks bestuur is hij aanspreekpunt voor de Technische Commissie en Jeugdcoördinator. Verder was hij 20 jaar actief in de evenementencommissie. Deze commissie organiseert allerlei bijeenkomsten, zoals de nieuwjaarsreceptie, carnaval, de Van Vugtdag, maar ook de jubilea die de club vierde, zoals het 90- en 100-jarig bestaan. Ook was hij 20 jaar verantwoordelijk voor het Kanjervoetbal. Dit is bedoeld om 4 en 5-jarigen spelenderwijs kennis te laten maken met de voetbalsport. Foort gaat al 17 jaar mee op Jeugdkamp. Hiervoor neemt hij speciaal de eerste week van de schoolvakantie vrij. In het verleden was hij actief in de Grote Loterij Commissie en Kascommissie.

RWB110 feestvergadering 60

RWB110 feestvergadering 86

RWB110 feestvergadering 90

RWB110 feestvergadering 94

Op vrijdag 16 Maart 2018 zal er een landelijke
jeugdtrainersavond zijn voor jeugdtrainers om (nog) beter de jeugd te kunnen trainen en coachen. Hierbij worden praktische tips en trucs besproken en getoond in de praktijk.

Trainers