Tijdens de wedstrijd RWB – TSC was Thijmen Schotman van RWB JO10-2 de Pupil van de Week.
Van jeugdvoorzitter Jan Bergmans kreeg hij de door New York Pizza Waalwijk gesponsorde cadeautjes overhandigd. Hierbij zat ook de door alle spelers van RWB-1 getekende voetbal.
Tot Speler van de Wedstrijd werd middenvelder Ronald Possemis gekozen, van BloemMarlou Waalwijk kreeg hij een mooie bos bloemen uitgereikt.

Bloem MArlouNewYorkPizza

RWB speelde thuis op sportpark De Gaard tegen een sterker geacht TSC uit Oosterhout.
Al jaren doet TSC mee voor de bovenste plaatsen in de 3e klasse en inmiddels heeft de Oosterhoutse ploeg een periodetitel op zak. Niet raar dus dat TSC sterker wordt geacht, resultaat is echter wel dat RWB dit seizoen 4 punten pakte tegen TSC. Toen TSC in een slechte periode zat pakte RWB uit verrassend 3 punten, TSC is echter de laatste weken goed op dreef maar kon ook nu niet winnen van RWB. De Besoyense ploeg verdedigde stug en gaf maar heel weinig weg.
In de eerste helft was RWB zelfs het dichtste bij de openingstreffer maar had pech dat het afstandschot van Ronald Possemis op de lat uiteen spatte. Ook de tweede helft bleef RWB tot genoegen van trainer Ruud van den Heuvel knokken voor wat het waard was. Met vereende krachten en alle reservespelers in zettende hield keeper Amir Cehic de nul.
Een van die ingebrachte reservespelers was Bram van Iersel van RWB JO19 die daarmee zijn debuut maakte in RWB-1. Door de vele gelijke spelen in de 3e klasse B veranderde er in de stand niet zo heel veel, de wedstrijden volgen zich naar het einde van de competitie toe snel op, volgende week speelt RWB uit tegen het Goirlese GSBW.

Bij RWB is het bericht binnen gekomen dat Teun Sulsters is overleden. Teun Sulsters was 73 jaar oud en is meer dan 50 jaar lid geweest van RWB.
Teun Sulsters was bij alle elftallen, zowel in de jeugd als de senioren, de keeper. Nadat Teun was gestopt met voetballen bleef hij met zijn Autorijschool RWB als sponsor steunen.
Wij wensen Hannie en de rest van de familie veel sterkte met het verwerken van het verlies.

Zaterdag was weer de eerste keer dat in de Ziggo Dome het concert “Nederland zingt Hazes” werd gegeven, het concert werd afgesloten met alle zangers en zangeressen die “Bloed Zweet en Tranen” zongen. Dit lied heeft alles wat ook aanwezig was bij de wedstrijd Were Di tegen RWB. Christel Pelders, de verzorgster van RWB moest dan ook regelmatig het veld in om verbanden aan te leggen, bloed te stelpen, blauwe ogen te verzorgen en spelers naar de kleedkamer te begeleiden. Gezien de ranglijst moest RWB vandaag winnen, degene die de wil om te winnen deze wedstrijd het meest uitstraalde was Paul van Oudhuizen, ondanks de hoofdwond bleef hij tot bloedens in het centrum van de verdediging op zijn post en groeide uit tot de man van de wedstrijd. Steun had de selectie ook van de RWB supporters die met een groot aantal mensen mee was gereid naar Tilburg en zich ook goed liet horen. RWB had zich op voorhand ingesteld op het spel van Were Di, wat alles met lange hoge ballen naar de twee aanvallers speelt. Een tactiek die wordt ingegeven door het knollenveld waar Were Di zijn competitiewedstrijden op speelt. Een bal fatsoenlijk over de grond inspelen is iets wat daarop niet mogelijk is. Na de 0-1 achterstand die na een kwartier op het scorebord kwam trok RWB nog voor rust de wedstrijd naar zich toe. De gelijkmaker was een assist van de goed keepende Bart van Heesch, zijn lange uittrap stuiterde over de verdediging van Were Di waarna Larry van Ommen er als de kippen bij was om de 1-1 aan te tekenen. Meteen daarna scoorde Ronald Possemis door een corner die achter hem terecht kwam met de hak in de kruising en kwam RWB op voorsprong.
In de tweede helft richtte Were Di zich op en wist na 10 minuten na rust weer langszij te komen.
Een domper voor RWB want in Tilburg tegen de nummer laatst zou er alleen tevredenheid zijn als het 3 punten mee naar huis zou nemen. Het fysieke spel van Were Di verplichtte trainer Ruud van den Heuvel om gaandeweg alle reservespelers in te brengen. Deze nieuwe krachten zorgen voor extra energie en door een van de loopacties van invaller Brent van Look kon Kevin Remie aanvoerder Larry van Ommen alleen voor de keeper brengen. Alleen voor de keeper maakte Larry van Ommen het beheerst af en was de 2-3 overwinning een feit. Deze week zal het onder andere wonden likken worden en zorgen dat iedereen weer fit is. Zondag 22 april komt namelijk subtopper TSC uit Oosterhout naar De Gaard voor wedstrijd nummer 21.

Jaarlijks wordt bij RWB een vrijwilligersavond georganiseerd waarbij de vereniging zijn vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Namens het bestuur zijn het Sjaak Timmermans en Carl van Es die elk jaar trachten om weer iets leuks te verzinnen. Na een darttoernooi en een sjoeltoernooi te hebben georganiseerd hadden ze dit jaar in RELOAD uit Tilburg een topband uitgenodigd om de avond te verzorgen. Vrijwilligers zijn binnen RWB van onschatbare waarde, van bestuurslid tot barmedewerker en van trainer tot scheidsrechter kan een vereniging niet zonder vrijwilligers. Heel simpel, zonder vrijwilligers is het voor RWB onmogelijk om al onze 37 team elke week te laten trainen en wedstrijden voetballen. Uit alle vrijwilligers die RWB rijk is wordt jaarlijks de Vrijwilliger van het Jaar gekozen. Dit jaar viel de keuze op Super vrijwilliger Alexander de Peffer.

De Waalwijk Cup 2018 krijgt voor de eerste keer in de historie van de Waalwijk Cup ook Vrouwelijke deelnemers. Tussen 1973 en 1976 werd jaarlijks door RWB, RKC, WSC en Baardwijk gevoetbald voor de Waalwijk Cup. Na een tijdje stil te hebben gelegen nam RWB in 1994 het initiatief om de Waalwijk Cup weer nieuw leven in te blazen. Na de Gemeentelijke herindeling werd in 1999 het toernooi uitgebreid met de voetbalclubs uit Sprang-Capelle en Waspik. In 2018 wordt de Waalwijk Cup gespeeld bij RWB en heeft inmiddels bekend kunnen maken dat in 2018 ook de Vrouwen van de Waalwijkse voetbalverenigingen om de Waalwijk Cup gaan strijden.
De Waalwijk Cup voor de heren start op vrijdag 24 augustus op Sportpark De Gaard met de poulewedstrijden, de laatste poulewedstrijd wordt dan samen met de finalewedstrijden gespeeld op zaterdag 25 augustus. De Vrouwen starten met hun poulewedstrijden één dagje eerder dan de mannen. Op donderdag 23 augustus spelen de dames hun poulewedstrijden, de finalewedstrijden van de Vrouwen worden op zaterdag 25 augustus en gespeeld tussen de poulewedstrijden en de finalewedstrijden van de mannen.

LOTING
Donderdag 12 april verrichtte Wethouder Hans Brekelmans in de kantine van RWB de loting voor zowel het Vrouwen als het Heren toernooi. Nadat Pierre Schalken, voorzitter van de Commissie die de Waalwijk Cup organiseert, had uitgelegd hoe het toernooi gespeeld ging worden mocht Wethouder Brekelmans de kokertjes gaan trekken. De uitslag van het Heren en Vrouwen toernooi ziet er als volgt uit:

POULE INDELING VROUWEN:
Poule A           Poule B
RWB               Baardwijk
SSC’55           SV Capelle
NEO’25           Waspik

POULE INDELING HEREN:
Poule A          Poule B
RWB              NEO’25
WSC              Baardwijk
SV Capelle      SSC‘55
Waspik           DESK

Bij de Waalwijk Cup voor de Heren was het voor RKC Waalwijk in verband met competitie verplichtingen niet mogelijk om mee te doen en White Boys kan dit jaar niet voldoende spelers op de been brengen. Om het aantal ploegen hier op een even aantal te brengen heeft RWB dit seizoen DESK uitgenodigd om mee te doen. Bij de Vrouwen hebben zich zes Waalwijkse verenigingen ingeschreven die in twee poules van drie en finalewedstrijden op zaterdag het toernooi gaan spelen.

Tijdens de vrijwilligersavond bij RWB wordt elk jaar bekend gemaakt wie de Vrijwilliger van het Jaar is geworden. RWB had dit jaar wel een probleem want de beoogde kandidaat had kaartjes van het concert van Marco Borsato, maar kon via zijn broer later op de avond toch naar RWB worden gelokt.
RWB kiest de Vrijwilliger van het Jaar inmiddels voor het 27e keer achter elkaar waarbij steeds een ander persoon wordt gekozen. Met zoveel vrijwilligers die RWB rijk is een moeilijke opgave om elk jaar een keuze te maken. Dit jaar viel de keuze op Alexander de Peffer, in Waalwijk bekend omdat hij voor RWB en Waalwijk Nieuws van die hele mooie foto’s maakt. Maar huisfotograaf zijn is niet het enige vrijwilligerswerk wat Alexander doet bij RWB. Alexander is ook actief lid van de Evenementencommissie, die dit jaar met de viering van het 110 jaar bestaan van RWB een groot aantal extra activiteiten organiseert. De derde belangrijke taak die Alexander bij RWB als vrijwilliger verricht is het bijhouden van de recent geheel vernieuwde website. Dick van der Schans die vorig jaar de uitverkorene was hing bij Alexander de medaille om, van voorzitter Bas Bruurmijn kreeg hij een mooie bos bloemen en een waardebon uitgereikt.

Voor RWB was de wedstrijd RWB – Baardwijk een uitgelezen mogelijkheid om in de competitie gelijk te komen met Baardwijk. Deze mogelijkheid liet het lopen, Baardwijk ging er met een 2-1 overwinning vandoor. Baardwijk staat nu 6 punten boven RWB, de Besoyense ploeg voelt door het verlies de hete adem van de onderste ploegen in zijn nek hijgen.
RWB keek door een snelle goal van Max van der Aa heel de wedstrijd tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd door hem met het achterhoofd verlengd en ging daarmee over keeper Bart van Heesch. Net voor rust kreeg RWB een kans om op gelijke hoogte te komen, de lob van Koen van Baardwijk over Baardwijk keeper Tony Salm werd op de doellijn uit de goal gekopt door de doorgelopen Davy Heuverling. Net voor en na rust kregen beide teams nog een kans maar zowel Rob van Ravenstein als Ronald Possemis kregen de bal niet tussen de palen. Kansen die er dus wel waren en het hoge tempo maakte het mindere voetbal meer dan goed. Het veld was dan ook lastig bespeelbaar en niet helemaal glad. Het noodzakelijk onderhoud van het prikken van de velden, die flink te lijden hebben gehad door de late strenge kou, heeft de velden zeker niet egaler gemaakt.
Een kwartier voor tijd leek Baardwijk de derby definitief te beslissen toen Ugur Ozkan de voorzet van Tom Sleenhof via de paal de 0-2 aantekende.
Door een tweede gele kaart was RWB inmiddels Merlijn Broos verloren en stond het nog met 10 man.
RWB was echter toch weer snel terug in de wedstrijd en scoorde via Koen van Baardwijk de aansluittreffer. Het bleef ondanks verwoede pogingen echter bij een 1-2 overwinning voor Baardwijk.
De eerstvolgende wedstrijd van Baardwijk is as donderdag uit bij Waspik die 3 wedstrijden minder heeft gespeeld dan RWB.
RWB gaat op bezoek bij Were Di, van onderschatting zal geen sprake kunnen zijn bij de Rood Wit Blauwen, het heeft de laatste weken weinig punten gehaald en Were Di zal thuis zeker willen knokken voor zijn laatste kans.

Voetbalvereniging RWB bestaat dit jaar 110 jaar en organiseert daarom in 2018 de Waalwijk Cup.
De Waalwijk Cup 2018 zal op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus worden gespeeld op Sportpark De Gaard op Landgoed Driessen. De loting zal donderdag 12 april om 21.30 uur plaatsvinden in de kantine van RWB. Voor het verrichten van de loting heeft RWB Wethouder Hans Brekelmans uitgenodigd. Wethouder Brekelmans gaat binnenkort zijn functie overdragen aan een nieuwe wethouder, mogelijk dat het verrichten van deze loting zijn laatste officiële daad wordt als Wethouder van Sport.

5261

Ook tijdens het 110 jarig bestaan van de vereniging gaan de tradities door en organiseert de evenementen commissie op 10 mei 2018 Hemelvaartsdag de van Vugt dag. Inschrijven kan tot 6 mei 2018. het inschrijf formulier kan hier gedownload worden en ingeleverd worden bij de leden van de evenementen commissie en de kantine van RWB. We hopen op goed weer zodat we er weer een gezellige dag van kunnen maken. We hebben besloten om het toernooi te laten aanvangen om 13.30 uur in verband met dat sommige teams op deze dag een inhaalwedstrijd hebben. Op deze mannier hebben deze teams ook de gelegenheid om deel te nemen

 Sinds vandaag mogen wij bekend maken dat BloemMarlou een nieuwe sponsor is van RWB Waalwijk.

De mooie zaak bestaat deze maand 12 1/2 jaar, reden voor Marlou om naast de sponsoring bij RWB ook de leden van RWB hier van te laten profiteren.
De pasjes zijn in de maak en binnenkort kan je je aankopen bij BloemMarlou gaan halen met 10 % directe korting!
Als de pasjes klaar zijn zal dit gemeld worden op de FB pagina van RWB, ze zijn dan af te halen bij Carl van Es.
Tevens heeft Marlou besloten om nog wat extra te gaan doen, Wat dit is zal voor de wedstrijd van RWB 1 Baardwijk 1 a.s. zaterdag bekend worden gemaakt.
Nog een reden om zaterdag DE derby van Waalwijk te bezoeken!
Steun onze sponsoren en koop je aankoop bij de sponsor van RWB!!!
www.bloemmarlou.nl
https://www.facebook.com/Bloemmarlou/ en like de pagina aub!