De game FIFA van EA sports is zeer populair onder de voetballende jeugd. In Nederland is er een eDivisie waar e-spelers van verschillende eredivisieclubs tegen elkaar strijden om het FIFA18 kampioenschap. Fox Sports heeft zelfs een kanaal waarop deze wedstrijden live worden uitgezonden. Onder de spelers van RWB JO13-2 heerst ook een onderlinge strijd wie de beste e-speler van het team is. Om dit uit te maken hebben we afgelopen zaterdag voor de tweede keer het PSN Project Support FIFA toernooi georganiseerd in de kantine van RWB. Over totaal 40 wedstrijden werd gestreden wie de beste drie van het team zijn. De eerste, tweede en derde prijs, een cheque van € 50,00 te besteden aan RWB clubkleding is gewonnen door respectievelijk 1e Misha van Drongelen 2e Miel Snijders en 3e Lars Muijzelaar. Christiaan Chabot heeft de 4e prijs gewonnen voor de speler met de meeste pech. Speciale dank aan RWB en sponsors voor het mogelijk maken van deze geweldige teambuilding middag!

Winnaars RWB JO13 2

Foto:
Vlnr: Chris, Lars nr3, Misha nr1 en Miel nr2.

Hallo beste leden,

Shoeby Kaatsheuvel kwam met het leuke idee om een SponsorEvent te organiseren voor RWB. Dit houdt in;

een besloten avond bij Shoeby Kaatsheuvel voor alle leden van RWB,
10% korting op de gehele collectie ( dit geldt op de originele prijs),
Borrel & Bites,
personal shoppers zijn aanwezig om u te adviseren,

ENNN.. WAAR WE HET OOK VOOR DOEN!? 10% VAN DE OMZET GAAT NAAR DE CLUB!! 😃⚽

 

Tot dan!!

 

Met vriendelijke groet,

Shoeby Kaatsheuvel & RWB Waalwijk

Op vrijdag 22 december organiseert de veteranen afdeling wederom een traditionele rikavond. Aanvang van het kaartspel is 20.30 uur.

De kantine is vanaf 19.30 uur geopend voor een ieder die deel wil nemen aan de kaartavond of die gewoon gezellig een potje bier wil komen drinken.

De veteranen commissie.

RWB was naar Oosterhout gereisd met de wetenschap dat het vorige week met 0-3 ruim had verloren van koploper JEKA.
In Oosterhout stond wederom een van de topploegen van de 3e klasse B op het programma en in dit geval moest RWB het doen zonder thuisvoordeel. In twee opzichten was het een zware wedstrijd, TSC is niet voor niets de winnaar van de 1e periode en het veld van Oosterhout was zacht en door het natte weer van afgelopen week een aanslag op de conditie.
Met beide elementen wist RWB deze middag echter wel raad, het stroopte de mouwen op en gaf TSC weinig ruimte.
TSC oogde sterker doordat het veelal speelde op de helft van RWB, buiten wat halve kansen en twee vrije trappen had het kunnen scoren maar RWB was aan de andere kant van het veld zeker zo gevaarlijk.
Na 25 minuten spelen legde RWB een aanval uit het boekje op de grasmat.
Van achteruit werd met goed voetbal via zes schijven op links Koen van Baardwijk bereikt, deze leverde een prima assist af op Kevin Remie, die zonder dat TSC de bal geraakt had de openingstreffer aantekende.
De 0 -2 van RWB was een weggevertje van de verdediging, Kevin Remie kreeg ruim baan en kwam alleen voor keeper Yannick Millenaar, toen deze achteruit ging lopen was het voor Kevin Remie een fluitje van een cent om met een geplaatst schot de 0-2 te scoren.
Net voor rust passeerde Koen van Baardwijk de gehele verdediging van TSC en maakte bij de afronding geen fout, RWB mocht dus met een ruime 0-3 ruststand genieten van de thee.
Ondanks deze voorsprong was RWB nog niet echt gerust op de goede afloop, zeker niet toen snel na rust TSC uit een gemakkelijk gegeven penalty 1-3 scoorde.
TSC bleef aandringen maar met extra verdedigende frisse krachten in de personen van Sam Klijberg, Peter van Beek en Paul van Oudhuizen bleef het overeind.
Toen Kevin Remie in de 67e minuut zijn hattrick volmaakte en 1-4 aantekende was de wedstrijd wel gespeeld.
De 2-4 in de 80e minuut kwam te laat om het RWB nog echt moeilijk te maken.
Volgende week zondag, 10 december, staat op Sportpark De Gaard de thuiswedstrijd tegen plaatsgenoot Waspik op het programma.
Vv Waspik zal er op gebrand zijn om de punten mee terug te nemen naar Waspik.
Zeker als je weet dat Ruud van den Heuvel, vorig jaar nog trainer van Waspik, nu de trainer is van RWB.

 

In meerdere opzichten hielden de vrouwen van RWB Zondag Vrouwen een dubbel gevoel over aan de thuiswedstrijd op zondagochtend 2 december 2017 tegen Riel.
Riel is de koploper in de 4e klasse en is dit seizoen nog ongeslagen.
Bij rust stond RWB Zondag Vr. met 0 – 3 achter maar speelde een goede 2e helft.
Zowel voor als na rust speelde RWB goed mee, in de 2e helft wist het nog te scoren maar de aansluittreffer bleef uit, de uitslag werd daardoor 1 – 3.
Het begon de wedstrijd me 1 minuut stilte en speelde daarna de wedstrijd met rouwbanden.
De avond voor de wedstrijd overleed Ad van Beek, vader van teamgenoten Jasmijn en Sanne.
Uit respect en medeleven voor de familie en met name voor teamgenoten Jasmijn en Sanne werd hier uitgebreid bij stilgestaan.
RWB Vrouwen Zondag en heel RWB wensen de gehele familie van Beek veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

RWB voetbalde zondag 26 november thuis tegen JEKA, de koploper van de 3e klasse B.
JEKA is een technisch vaardige ploeg die vorig jaar nog in de 2e klasse speelde en goede kansen maakt om daar na dit seizoen in terug te keren.
RWB kon het deze middag JEKA niet echt moeilijk maken, dit had kunnen lukken als het JEKA wat langer op 0 -0 had kunnen houden.
Na 17 minuten spelen was het echter 0 -1 en na een half uur spelen verdubbelde JEKA de voorsprong naar 0 – 2.
Net voor rust kwam er voor Kevin Remie nog wel een kans om de aansluittreffer op het scorebord te krijgen, zijn inzet werd echter door JEKA van de doellijn gehaald.

 Op vrijdagavond 24 november 2017 was het eindelijk weer zover; Sinterklaas en zijn pieten kwamen op bezoek bij RWB.

In een gezellige en volle kantine verzamelden onze jeugdleden zich samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Al snel zijn de eerste pepernoten gestrooid en komt Sint binnen.
LoopPiet blijkt al heel de dag vermist te zijn en Sint maakt zich grote zorgen …
Gelukkig zijn de jeugdleden van RWB niet alleen goed in voetbal maar ook in lawaai maken, dansen en niet te vergeten het zoeken van verloren Pieten. Na een zoektocht over het terrein wordt Piet slapend aangetroffen in een boom.

 

Bij aanvang van de wedstrijd RWB – Oosterhout stonden beide teams in de middenmoot van de
3e klasse B.
Reden daarvan is dat bijna alle teams die onder RWB en Oosterhout stonden verloren en bijna alle teams erboven staan wonnen.
Reden waarom na de wedstrijd RWB – Oosterhout weinig veranderde in de standenlijst dan dat de verschillen tussen het linker en rechter rijtje groter zijn geworden.


De eindstand bij RWB – Oosterhout was er een die de verhoudingen in het veld prima weergeven en waar beide teams ook goed mee konden leven.

 

Zaterdag 18 november werd bij voetbalvereniging Olympia”60 geloot voor de 3e ronde van de districtsbeker Zuid-1. RWB was door een 3-1 overwinning op Hilvaria in de emmer met ploegen terecht gekomen. Voor RWB was er goed en slecht nieuws, het goede nieuws was dat het een thuiswedstrijd had geloot, het slechte nieuws was dat het een wel erg zware tegenstander had geloot. Uit de koker kwam als tegenstander hoofdklasser RKsv Nuenen uit Nuenen. De derde ronde van de Districtsbeker heren wordt gespeeld op dinsdag 12 december om 20.00 uur.

 

De stemming tijdens de 25+ avond van 17 november 2017 zat er bij RWB meteen goed in.
In de kantine op Sportpark De Gaard huldigde RWB die avond 12 leden die 25 jaar of langer lid waren van de voetbalvereniging.
Gehuldigd werd in twee goepen van zes waarbij gestart werd met Bertus Didden, die met 85 jaar het oudste lid van de vereniging is.
Bertus Didden werd onder het toeziend oog van vele RWB-ers en de voor deze gelegenheid opgetrommelde familie gehuldigd voor 75 jaar lidmaatschap.

 Op vrijdag 17 november 2017 gaat Voetbalvereniging RWB trouwe leden huldigen voor 25 jaar lidmaatschap of meer.

Zes leden worden op deze vrijdag gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap, daarmee wordt een belangrijke mijlpaal bereikt, er zijn dan namelijk precies 100 leden van de club 25 jaar of langer lid van de vereniging.
Deze mijlpaal wordt gevierd met een Jubileumavond waarbij totaal 12 leden gehuldigd gaan worden.