De selectie van RWB-1 en 2 spelen met ingang van seizoen 2022/2023 hun competitiewedstrijden op de zaterdag. RWB-2 zou volgens de richtlijnen van de KNVB dit seizoen moeten starten in de KNVB 3e klasse, maar RWB kreeg het voor elkaar dat RWB-2 mocht starten in de 2e klasse. Dit was de klasse waar het ook op de zondag in speelde. Dat deze keuze een goede was heeft RWB-2 dit seizoen bewezen. RWB-2 zou voor de 3e klasse veel te sterk zijn geweest, maar verbaast wel vriend en vijand door dit seizoen gewoon kampioen te worden in de 2e klasse.
Zaterdag 13 mei moest het in de thuiswedstrijd tegen GVV’63 gebeuren. RWB-2 stond met nog twee competitiewedstrijden te spelen bij aanvang 5 punten voor op OJC Rosmalen-2, dat op hetzelfde tijdstip zijn voorlaatste competitiewedstrijd speelde tegen NEO’25-2.
Voor RWB-2 was het wel even schrikken want GVV’63 kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong, en verloor door een blessure al vrij snel in Erik Kanters een ervaren kracht. Spanning of misschien wel overconcentratie speelden waarschijnlijk ook mee, maar RWB-2 herstelde al snel deze achterstand en ging met 1-1 de rust in. Na rust werd vrij snel duidelijk wie in de 2e klasse de sterkste ploeg was en liep het uit naar een 5-1 overwinning. NEO’25-2 deed op hun eigen veld zijn sportieve plicht door met 4-3 te winnen, maar daar was RWB niet meer mee bezig want het KAMPIOENSCHAP werd geheel op eigen kracht binnen gehaald. Voor de wedstrijd had RWB JO19 al gezorgd voor een knallend vuurwerk. Na het laatste fluitsignaal ging het geknal helemaal los. RWB sponsor PLUS van Engelen Waalwijk liet zich ook niet onbetuigd want hij zorgde ervoor dat de champagne rijkelijk kon vloeien (bedankt Stephan). Na de wedstrijd van RWB-1 werd in het clubhuis RWB-2 op het podium gehuldigd, waarbij voorzitter Bas Bruurmijn bloemen had voor aanvoerder Jesper Dreessen, trainer Alfons van der Pluijm en de rest van het begeleidingsteam. Daarna verscheen het gehele team op het podium voor een fotomomentje en barstte het feest los. Zaterdag 27 mei, tijdens de viering van het 115 jarig bestaan, wordt de huldiging nog kort over gedaan en krijgen alle spelers met Technische staf een herdenkingsbeeldje uitgereikt.