Voetbalvereniging RWB is in 2021 gestart met de oprichting van een G-team. Een G-team in het voetbal is voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. RWB richt zich op jongens en meisjes vanaf 16 jaar en ouder. De organisatie van het G-team staat inmiddels als een huis, dat is ook een vereiste bij een G-team want deze groep heeft nou eenmaal wat extra begeleiding nodig. Met Kees van Giessen en Ad Franke waren de functies van trainer en leider reeds ingevuld. Recent is daar Marjo Versluis aan toegevoegd, Marjo functioneert als teammanager en regelt alle communicatie richting KNVB, spelers(sters), begeleiders, ouders en RWB. Daarnaast heeft het G-team met Bas en Danique de beschikking over een tweetal stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen. Bij de begeleiding probeert ook Dirk Hennevanger zijn steentje bij te dragen. Aanvankelijk was Dirk één van de spelers maar voetballen wordt voor hem te zwaar, reden waarom hij enkel traint en tijdens de wedstrijden Kees van Giessen assisteert als coach.
Na met het team gestart te zijn met trainingen en oefenwedstrijden is het met ingang van seizoen 2022/2023 ingeschreven in de KNVB competitie. Gespeeld wordt met 8 tegen 8 of 7 tegen 7 op een half veld. Door het wegvallen van Dirk was RWB naarstig op zoek naar versterking. Deze is inmiddels gevonden in de persoon van Antoonio Hoogendijk. Na een aantal weekjes meegetraind te hebben is hij inmiddels lid geworden van RWB en toegevoegd aan de selectie van deze toppers. Woensdag 25 januari tijdens de trainingsavond reikte Kees van Giessen hem de door Zwaluwen Jeugd Actie gesponsorde trainingskleding, met zijn voorkeurnummer 3, uit. Met Antoonio komt het aantal spelers(sters) weer op 10 stuks. Mogelijk komt nummer 11 er aan want Dwayne, die in hetzelfde huis van Stichting Open Door verblijft als Antoonio, heeft inmiddels een training bezocht en kennis gemaakt met het team. Nieuwe spelers(sters) zijn overigens altijd welkom. Ben jij iemand die het leuk vindt om te voetballen in een G-team? Neem dan snel contact op met Voetbalvereniging RWB. E-mail of informeer bij Vz Bas Bruurmijn Mobiel: (06) 21 57 16 16.

KNVB Bekerfinale
De positieve ontwikkelingen bij RWB zijn ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven. Recent bevestigde de KNVB dat het gebruik maakt van het aanbod van RWB om op zaterdag 20 mei 2023 de Bekerfinale van het G-voetbal bij RWB te spelen. De prijsuitreiking zal die dag worden verzorgd door Betty Schelle, voorzitter van de werkgroep G-voetbal Zuid1&2 en als district coördinator betrokken bij de Zwaluwen Jeugd Actie.