Afgelopen woensdag, 23 november 2022, overleed in zijn eigen omgeving de oud keeper van RWB-1, Dim Avontuur. Oftewel Dingeman Avontuur zoals zijn officiƫle naam was, maar iedereen kende hem als Dim. Dim is de echtgenoot van Johanna Avontuur , vader van Emiel en Paul en opa van Lars en Stef.

Dim was te vergelijken met Andries Noppert van het huidige Oranje, lange magere en sterke kerel die alle hoge ballen uit de lucht plukte en moeilijk te kloppen was. Zijn grootste successen behaalde hij met RWB-1 in seizoen 1964/1965. Voor RWB was dat een gouden jaar waarbij het na een dik verdiend kampioenschap eindelijk promoveerde naar de tweede klasse. In de tweede wedstrijd van dat seizoen moest Dim toen met een lichte hersenschudding uitvallen zodat hij een aantal weken was uitgeschakeld. Zonder Dim werd verloren van concurrent Concordia S.V.D., maar in de zware uitwedstrijd tegen Oss was Dim er weer bij en werd met 0-1 gewonnen. Daaropvolgend werden 7 wedstrijden achter elkaar gewonnen en werd RWB uiteindelijk met 10 punten voorsprong op Concordia S.V.D. kampioen.

We wensen de familie Avontuur heel veel sterkte voor de komende tijd en blijven genieten van de mooie herinneringen die we hebben aan Dim Avontuur.