Zondag 19 augustus werden de laatste poulewedstrijden gespeeld in het KNVB bekertoernooi. Een weekend waarin dus de beslissingen zouden vallen wie er doorgaat naar de knock-outfase van het bekertoernooi. Zowel RWB-1 als RWB-2 wonnen de laatste wedstrijden in de poulefase en hebben zich allebei geplaatst voor de knock-outfase.

RWB-1 had tegen van Wilhelmina en Raamsdonk gewonnen en had in de laatste wedstrijd tegen Blauw Wit’81 aan een gelijkspel voldoende. Toch werd het voor RWB geen gemakkelijke middag. Blauw Wit’81 wilde de huid zo duur mogelijk verkopen en legde veel energie in de wedstrijd en maakte het RWB knap lastig. In de eerste helft wist RWB de wedstrijd nog wel naar zijn hand te zetten. Via Brent van Loon en daarna via een vrije trap van Kevin Remie Stond RWB na een half uur spelen op een 0-2 voorsprong. Nog voor rust wist Blauw Wit’81 de aansluittreffer te maken waardoor de ruststand werd bereikt met 1-2. In de tweede zette Blauw Wit’81 meer druk, het was echter RWB dat door de tweede goal van Brent van Look op 1-3 kwam. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was kwam bedrogen uit want drie minuten later was Blauw Wit’81 weer terug in de wedstrijd en was het

2-3. Deze treffer gaf Blauw Wit’81 nog wat extra energie maar het was Bram van Iersel die in de slotfase met de 2-4 de wedstrijd definitief in het slot gooide. Met 9 punten uit 3 wedstrijden gaat RWB door in de beker en gaat zich komende week voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd uit bij Vlijmense Boys. Deze eerste competitiewedstrijd sinds november 2021 begint op 26 september om 14.00 uur.

In de poule van RWB-2 waren nog meerdere kanshebbers voor de zege in de poule. RWB-2 had het wel zelf in de hand, want bij winst zou het sowieso door zijn. RWB-2 had eerder gelijk gespeeld tegen RKDVC-5 en had met 1-3 gewonnen van WSC-2. Uit bij Baardwijk was RWB-2 duidelijk de sterkste. Bij rust was de stand 0-2 en na rust verdubbelde RWB-2 de score zodat het 0-4 werd. Bij RWB-2 scoorde Perry de Peffer tweemaal, de andere twee goals waren van Owen Kogels. RWB-2 start de competitie pas op zondag 3 oktober met een uitwedstrijd tegen Bavel-2. Zondag 26 september is RWB-2 vrij doordat ze in de 2e klasse B zijn ingedeeld met 11 teams.