Om de jeugd in deze lockdownperiode bezig te houden, organiseerden GO Waalwijk en voetbalvereniging S.S.C.’55 in de kerstvakantie een online FIFA-toernooi voor de jeugdleden van alle voetbalverenigingen in gemeente Waalwijk. Op woensdag 3 februari nemen de acht finalisten het tegen elkaar op in de Mandemakers GameRoom van RKC Waalwijk.

Het initiatief voor het FIFA-toernooi kwam van Remco Steenbeek, voorzitter van vv S.S.C.’55. “We speelden al met het idee om iets voor onze eigen jeugdleden te organiseren, maar het leek ons nóg leuker als we konden samenwerken met andere voetbalclubs.” Steenbeek maakte direct ook Baardwijk, RWB, NEO’25, SV Capelle, VV Waspik en WSC enthousiast en op 2 januari namen alle deelnemers het tegen elkaar op in een online toernooi. Het leverde acht finalisten op: Cas Renckens en Daan van Oosterhout van RWB Waalwijk, Jim Hens van vv WSC, Jarno Wagemakers, Kyan van Dongen en Stan Rommens van vv S.S.C.’55 en Jairo van der Laan en Yaden Treffers van vv Baardwijk.

E-sports contract
Wie van deze acht voetballers de GO Waalwijk FIFA Cup wint, wordt op woensdag 3 februari beslist. Op een coronaproof wijze (één tegen één) nemen ze het tegen elkaar op in de Mandemakers GameRoom van RKC Waalwijk. Hier spelen normaliter de eDivisie-spelers van RKC Waalwijk en dat lonkt ook de finalisten. De winnaar van het toernooi plaatst zich namelijk automatisch voor de Waalwijkse Kampioenschappen FIFA die jaarlijks bij RKC Waalwijk plaatsvinden en waar een e-sports contract één van de prijzen is. De toernooiwinnaar wacht naast het ticket voor de ‘WK’ FIFA een mooie wisselbeker voor zijn eigen club, een beker voor zichzelf en een exclusief dagje meekijken tijdens een eDivisiedag in de Mandemakers GameRoom.

thumbnail IMG 9032

IMG 9020