Beste jeugdspelers, trainers, RWB’ers, ouders, verzorgers.

2020 was een voetbaljaar wat veel dalen kende, het einde van de competitie in het begin van het jaar werd niet uitgespeeld en ook in het nieuwe voetbalseizoen bleef het maar bij een aantal wedstrijden die gespeeld konden worden. Alles had natuurlijk te maken met COVID-19 en de maatregelen die daar op zijn genomen. Helaas werd het wedstrijd element hierdoor weg genomen uit de ontwikkeling van onze spelers en speelsters.
Om als club de jeugdspelers een goed alternatief te bieden is er met de TC-jeugd, jeugdcoördinatoren en jeugdcommissie een plan uitgestippeld om onze voetballers toch aan het voetballen te houden. Want niets is er belangrijker dan kinderen die plezier hebben in hun hobby. Bij ons resulteert dat vaak in 1 a 2 x trainen in de week en de spelers leven natuurlijk allemaal toe naar de wedstrijd van zaterdag. Want er is niets zo mooi dan een wedstrijd spelen. Doordat dit niet mogelijk was zijn we creatief met onze jeugdafdeling in de weer gegaan en zijn we uitgekomen tot een onderling toernooi waar spelers op leeftijd en niveau zijn ingedeeld in verschillende poules. De eerste poule fase stond gepland voor 31-10-2020, we hebben aansluitend 3 weken gespeeld in het onderlinge toernooi.
Om voor afwisseling te zorgen is de week erop gekozen voor een onderlinge strijd tussen 2 teams van hetzelfde niveau / leeftijd. Op 28-11-2020 stond voor de gehele jeugd een voetbalclinic op het programma. Er was een training met Smartgoals, loop coördinatie training, pass en trap vorm, partij spel en afwerkvormen. De clinic werd georganiseerd met behulp van de trainers van RWB 1 en 2, spelers uit de selectie en wat jeugdtrainers. Bij onze jongste groep is er nog een verassingsmoment ingebouwd want gelukkig had Sinterklaas met zijn 2 pieten nog wat tijd gevonden om onze club te bezoeken, de pieten hebben met de en meegevoetbald en Sinterklaas was aandachtig toeschouwer en zelfs scheidsrechter.
Op 5-12-2020 begon het 2e toernooi binnen de club, er was her en der een wisseling geweest met teams maar het gros bleef hetzelfde. Ook deze rondes was er weer vol op plezier, strijd en activiteit te zien op het voetbalveld. Afgelopen zaterdag was de laatste speelronde van het toernooi, het is ( helaas ) tijd voor een winterstop.
Een winterstop die anders is dan anders, de vraag is mogen we straks weer in competitie verband voetballen, en wanneer is dat dan ?
Dit is een vraag waar wij het antwoord nog niet op weten, wat we wel weten is dat als er geen competitie zal zijn, wij er weer alles aan doen om onze jeugd weer aan het voetballen te houden in welke opzet dan ook.

Er is een algehele winterstop die duurt tot 10-01-2021, we zullen als jeugdafdeling weer starten met een alternatief programma ( mits dat nodig is ) op 30-01-2021. Ondanks alles zullen we weer zorgen dat het voor onze spelers zo ‘’ normaal’’ mogelijk blijft.

Alle trainers, begeleiders, Coördinatoren, Jeugdcommissie en alle personen die mee hebben geholpen, bedankt voor de inzet en het motiveren van jullie spelers.

Als laatste wil ik iedereen namens de TC jeugd en jeugd coördinatoren veel gezondheid toewensen en een gelukkig en sportief goed Nieuwjaar.

Stephan de Man TC-Jeugd.