Na de degradatie in seizoen 2018 – 2019 moest RWB-1 het nieuwe seizoen starten in de

KNVB-4e klasse. Dat deed het met nieuwe trainers voor zowel RWB-1 als RWB-2. Hierdoor waaide er in de selectie meteen een nieuwe frisse wind en was er ondanks de deceptie van het jaar ervoor toch volop vertrouwen dat het verloren gegane terrein snel weer terug veroverd zou kunnen worden.

Trainer bij RWB-1 was oud speler Larry van Ommen die er een jaar als hulptrainer bij Dongen op had zitten en bij RWB-2 ging Alfonds van der Pluijm opnieuw aan de slag als trainer.

Zowel RWB-1 als RWB-2 hadden de doelstelling om mee te doen voor de prijzen. RWB-1 moest zo snel mogelijk weer terug naar de 3e klasse en RWB-2 speelde in de reserve klasse tegen te veel recreatieve elftallen, vaak met oud 1e elftalspelers, en zou beter af zijn in de Reserve 2e klasse waar over het algemeen ook 2e elftallen spelen.

In de Waalwijk Cup deed RWB het verdienstelijk, won de wedstrijd om de 3e en 4e plaats van Waspik en eindigde dus als 3e. De beker verliep stroever, RWB zat met Olympia’60, Baardwijk en NEO’25 in een poule, door onder andere verlies tegen Baardwijk ging RWB niet door voor de beker en kon alle aandacht op de competitie.

Bij de aanvang van het seizoen werd op het hoofdveld Voetbal TV geinstalleerd zodat via de app de wedstrijden op het hoofdveld gevolgd konden worden en trainers een mooie analysetool hadden.

De Evenementencommissie van het 110 jarig bestaan hadden voor RWB een mooi cadeau in petto. Eerder hadden ze het gehele voorterrein opnieuw ingericht en bestraat en daar voegde het nu een aantal mooie zware banken, tafels en parasols aan toe. De Jeugdafdeling ging van start met Marco van de Hammen als nieuwe voorzitter. Marco verzorgt het Jaaroverzicht van de Jeugd, reden waarom in dit overzicht de prestaties van de Jeugdafdeling niet terug te vinden zijn.

In het nieuwe seizoen zou RWB-5 starten met 7 tegen 7 voetbal. De KNVB organiseerde dit niet op zondagmorgen, reden waarom RWB zelf het initiatief nam om een onderlinge competitie op te zetten met clubs uit de regio. Inmiddels is RWB-5 weer uitgebreid en speelt het weer in de normale competitie.

Vanaf de herfst 2019 t/m carnaval 2020 waren er bij RWB van allerlei evenementen. Bij RWB gaat het uiteindelijk om het voetbal, maar een feestje bouwen kunnen ze zeker ook. Overigens niet onbelangrijk want deze feestjes en activiteiten bevorderen de onderlinge samenhang.

Een opsomming hiervan: De landelijke Jeugdtrainersavond georganiseerd door JVO, de reunie ter ere van het feit dat RWB inmiddels 50 jaar een Jeugdkamp organiseert, Oktoberfest, 25+ avond waarbij Hans en Jan Konings, Kees Kuijsten en Wim Snels werden gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap, de Kerstborrel met First of all Friends, het Sinterklaasfeest voor de Selectie en de Jeugd, Kerstrikken, Zaalvoetbal in de Kerstvakantie, Nieuwjaarsreceptie en Carnaval om niet te vergeten.

Nieuw dit seizoen waren De Derde Trainingen, 21 november startte RWB-1 met de organisatie. De kantine was bomvol en er werd volop gefeest. Zo zelfs dat we later klachten kregen van de schooldirecteur van de Michael Mavo die zijn leerlingen de volgende dag slapend in de klas aangetroffen had.

De start van de competitie was voor RWB-1 prima en ook RWB-2 herstelde zich prima na een valse start. RWB-1 haalde op 10 november uit bij WDS’19 door de 2-4 overwinning de 1e Periode binnen. Daarna bleef RWB het goed doen bleef koploper en stond ook in de 2e periode bovenaan staan tot na de laatste wedstrijd uit tegen Berkdijk de competitie door de pandemie werd stilgelegd. RWB-1 stond op dat moment 10 punten los op de nummer 2 Waspik en RWB-2 stond met 2 punten voorsprong ook bovenaan. Gevoetbald zou er daarna door de verdere uitbreiding van het coronavirus niet meer worden. Activiteiten die daarna nog bij RWB te bewonderen waren beperken zich tot trainingen en een door Nicky Ligtvoet en Wesley Bleijenberg georganiseerde Voetbalquiz voor de Jeugd.

De Voetbalsportschool van Larry van Ommen en de Talentenschool van Leon Hutten waren aan het einde van het seizoen nog te gast bij RWB en ook hielp RWB SV Capelle en NEO’25 aan trainingsmogelijkheden.

De grote vraag aan het einde van het seizoen hoe de KNVB om zou gaan met de indeling van het nieuwe seizoen. In eerste instantie kwam het bericht dat de gehele competitie geschrapt zou worden.

Na protesten over en weer, en dus ook van RWB zette de KNVB toch de deur naar promotie enigszins open. Door het wegvallen van clubs in de hogere competities waren er mogelijkheden om toch door te schuiven naar een hogere klasse. De KNVB zette daarvoor een fictieve competitie op.

RWB was ongeslagen en had 10 punten voorsprong op de nummer 2, niet vreemd dus dat RWB-1 in het nieuwe seizoen uit mocht komen in de 3e klasse en uitgeroepen werd tot de Coronakampioen.

Voor RWB-2 bleek later dat ook zij gepromoveerd waren en spelen in seizoen 2019-2020 in de KNVB reserve 2e klasse. Alles bij elkaar door het coronavirus een historisch einde van de competitie.

Bas Bruurmijn, Voorzitter Voetbalvereniging RWB