Susanne Landzaat van DESK, Amy van Wanrooij van NEO’25 en Kristel Mans van RWB kunnen met trots terug kijken op een super geslaagde kick-off. Het plezier spatte er dan ook af bij de ca. 100 meiden van DESK, NEO’25 en RWB die meededen aan deze clinic. Deze start geeft vertrouwen dat de samenwerking tussen de drie verenigingen wat betreft de meisjes een succes wordt.
De clinic startte met een gezamelijke warming-up waarna in groepjes een 10-tal spellen zoals gatendoek, snelheidsmeter, parcours, penalties en smartgoals werden afgewerkt. Na een pauze, waarbij er tijd was voor de inwendige mens, werd er nog een mix toenooitje gespeeld. Met deze mooie groep meiden moet het mogelijk zijn dat er volgend seizoen in alle leeftijdscategirie een aantal mooie team samengesteld kunnen worden. Teams vanaf MO11 t/m MO19 gaan daar waar nodig spelen in een ST team. Meiden in een ST team blijven bij deze samenwerking lid van hun eigen vereniging c.q. blijven lid bij de vereniging waar ze zich aanmelden. Doel van de samenwerking is om er voor te zorgen dat de meiden maximaal spelplezier beleven aan het voelbal en kunnen blijven voetballen op het niveau wat bij hun past wat betreft leeftijd, talent, beleving en ambitie.

Zaterdag 1 mei was het in de ochtend druk op het hoofdveld van RWB. De kleinste en jongste meisjes en jongens van 5 - 7 jaar hadden het hoofdveld in gebruik voor hun wekelijkse training.
De groep kanjers is inmiddels gegroeid naar bijna 30 kinderen en groeit nog elke week.

Op de dag voor Koningsdag is er altijd de traditionele lintjesregen. Koningsdag was al voorbij, maar in coronatijd is alles anders en zo kon het zijn dat op 28 april alsnog lintjes uitgedeeld werden. Voor deze uitreiking had de familie Arie Roomer naar het Gemeentehuis van Waalwijk gelokt. In de raadzaal van het Gemeentehuis benoemde Burgemeester Kleijngeld RWB-vrijwilliger Arie Roomer tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een Koninklijke Onderscheiding die dik verdiend is.

Arie Roomer Roomer is in totaliteit ca 30 jaar lid van Voetbalvereniging RWB. Gevoetbald heeft de in Sprang-Capelle geboren Arie Roomer bij RWB slechts één jaartje. In dat voetbaljaar (1966/1967) stond hij bij RWB-2 en RWB-3 in de goal. Toen Arie na vele jaren weer opnieuw lid werd van RWB pakte hij meteen het nodige vrijwilligerswerk op. Voor al zijn vrijwilligerswerk is Arie bij RWB benoemd tot Lid van Verdienste en heeft de KNVB aan hem de Zilveren KNVB-speld uitgereikt. 24 Jaar lang was Arie de wedstrijdsecretaris van RWB en zat 13 jaar in het Hoofdbestuur. Verder was Arie Roomer meerdere jaren organisator van het toernooi Onder 23 jaar, zat meerdere jaren in de organisatie van de van Vugtdag en was 6 jaar lang de leider van RWB-1.
De lijst met vrijwilligerswerk is daarmee nog niet ten einde, Arie was mede organisator van de “Grote Loterij” en blies samen met Bas Bruurmijn in 1994 de Waalwijk Cup nieuw leven in. Totaal zes keer was Arie Roomer mede organisator van de Waalwijk Cup, waar ook nu nog jaarlijks om wordt gespeeld door alle Amateurvoetbalverenigingen in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Op dit moment is Arie nog steeds de coordinator van het verhuren van het kunstgrasveld aan derden en is hij trouwe supporter van RWB-1. Deze laatste twee activiteiten staan echter door alle coronamaatregelen al bijna één jaar op een laag pitje.
Op de foto Arie Roomer, samen met zijn vriendin Toos.

Tiny Pullens, veel mensen kennen hem als Ties, zou in 2020 tijdens de 25+ avond van Voetbalvereniging RWB gehuldigd worden voor 70 jaar lidmaatschap. Coronamaatregelingen zorgden er voor dat deze Jubileumavond niet door kon gaan. Wat niemand wist was dat de datum van vrijdag 6 november 2020 ook al een tijdje in de agenda van Burgemeester Kleijngeld stond. RWB had dan ook maar wat graag de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding gelijktijdig plaats laten vinden met de huldiging van zijn 70 jarig lidmaatschap. Door de coronaomstandigheden werd de uitreiking verplaatst naar Koningsdag, en ook nog met aanpassingen gezien het feit dat we nog steeds met beperkende maatregelen te maken hebben.
De waarde die de Koninklijke Onderscheiding en de verdienste die Ties heeft voor Voetbalvereniging RWB en Tennisvereniging Raoktum zijn er echter niet minder om. Zijn hele leven lang is de in Besoyen geboren Ties Pullens al bezig met vrijwilligerswerk voor de voetbalclub. In 2008 werd Ties Pulles voor zijn vele vrijwilligerswerk door RWB benoemd tot Lid van Verdienste. Achter elkaar gezet was Ties 11 jaar jeugdleider, verzorgde vele jaren mede het clubblad, meerdere jaren clubscheidsrechter, 7 jaar leider van RWB-5, 3 jaar mede organisatior van de van Vugtdag, 28 jaar clubhuis vrijwilliger (staat al 28 jaar vast op woensdagavond achter de bar) en helpt op maandagochtend bij het schoonmaken van het clubhuis. Op de vaste woensdagavond dat Ties achter de bar staat in het clubhuis organiseert hij al meer dan 20 jaar voor de oudere leden van RWB een biljardcompetitie.
Nadat Ties tot zijn 51e had gevoetbald ging hij tennissen bij T.C. Raoktum. Ook daar pakte Ties vrijwilligerswerk op en is hij al meer dan 10 jaar actief bij de Groencommissie
Bij RWB zal Ties dit jaar alsnog gehuldigd worden voor zijn 70 jaar lange tijd dat hij lid is van de voetbalclub. Deze Jubileumavond staat gepland in november 2021, RWB gaat dan ook de huldiging van zijn Koninklijke Onderscheiding nog een keer dunnetjes overdoen.
Op de foto Ties met zijn vrouw An tijdens de huldiging bij RWB voor 65 jaar lidmaatschap.

De voetbalverenigingen DESK, NEO’25 en RWB gaan vanaf de start van het nieuwe seizoen 2021/2022 wat betreft het meidenvoetbal een samenwerking aan. Teams vanaf MO11 t/m MO19 gaan daar waar nodig spelen in een ST team. Meiden in een ST team blijven bij deze samenwerking lid van hun eigen vereniging c.q. blijven lid bij de vereniging waar ze zich aanmelden. Doel van de samenwerking is om er voor te zorgen dat de meiden maximaal spelplezier beleven aan het voetbal.

De samenwerking gaat op zaterdag 1 mei van start met een vriendinnendag die om 10.00 uur van start gaat en na een pauze tussen 11.30 en 12.00 uur eindigt om 13.00 uur. De vriendinnendag wordt gehouden op Landgoed Driessen, en wel op het kunstgrasveld van voetbalvereniging RWB. Alle meiden van de drie verenigingen vanaf MO11 t/m MO19 zijn met hun vriendinnen van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze super leuk georganiseerde clinic. Het ochtendprogramma bestaat uit een warming-up gevolgd door een aantal spellen zoals gatendoek, snelheidsmeter, parcours, penalties en smartgoals. Tussen 11.30 uur en 12.00 uur is er een pauze ingelast en krijgen alle meiden wat drinken en een versnapering aangeboden. Na de pauze wordt er een mix-toernooi gespeeld zodat de meiden elkaar beter leren kennen. Voor de winnaars zijn er ook nog leuke prijzen te verdienen. Met een muziekje op de achtergrond willen DESK. NEO’25 en RWB er in ieder geval een leuke clinic van maken. De clinic wordt gezamenlijk georganiseerd door Susanne Landzaat van DESK, Amy van Wanrooij van NEO’25 en Kristel Mans van RWB. Ook meiden uit de de omgeving die voetballen leuk vinden en kennis willen maken met meidenvoetbal zijn van harte welkom en kunnen meedoen aan deze Clinic. Meldt je dan wel even van te voren aan, bij RWB is Dave de Louw de contactpersoon, mobiel: (06) 24 28 16 23.

Vorige week was met sneeuw en hagel het weer te slecht om samen met Sjors de voetbalclinic door te laten gaan. Woensdag 14 april in een heerlijk voorjaars zonnetje was het bij RWB op Sportpark De Gaard genieten van de door Foort Cové gegeven voetbalclinic. Tijdens de clinic deed Sjors gezellig mee met de voetbalclinic. Samen met de kinderen die een proeftraining hebben gevolgd zijn ruim 20 jongens en meisjes te gast geweest bij RWB. Middels een briefje voor de ouders zijn de kinderen die mee gedaan hebben aan de clinic uitgenodigd om mee te doen aan een of meerdere proeftrainingen. Kinderen die via Sjors Sportief hebben meegedaan aan een proeftraining hebben de mogelijkheid gekregen om nog een aantal extra proeftrainingen mee te maken. Ook al eindigt het Sjors Sportief project, toch kunnen kinderen mee blijven doen aan proeftrainingen. Als je voetballen leuk vindt, geef je dan op voor een aantal proeftrainingen, en waarom zou je dat niet doen? Sporten in de buitenlucht is gezond en beter dan alle vrije tijd door te brengen achter de spelcomputer, ook al is dat natuurlijk ook erg leuk.
Wil je een proeftraining mail dan je naam, telefoonnummer, geboortedatum en telefoonnummer naar Mobiel 06 80143385 of 0416 341808 (na 17.00 uur)

 

Zaterdag 1 mei willen DESK, NEO’25 en RWB de samenwerking voor de meisjes aftrappen met een leuke gezamenlijke activiteit.
De clinic is voor meiden van 10 tot 19 jaar. Als locatie is het kunstgrasveld van RWB op Sportpark De Gaard gekozen. Inschrijven is voor meisjes die lid zijn van DESK, NEO'25 en RWB niet nodig. Het zou mooi zijn als iedereen een vriendinnetje meeneemt . Maximaal mag iedereen 2 vriendinnen meenemen. De clinic wordt gezamenlijk georganiseerd door Susanne Landzaat van DESK, Amy van Wanrooij van NEO’25 en Kristel Mans van RWB en begint om 10.00 uur.

 

Meiden hebben in korte tijd het Nederlandse voetbal veroverd. Op de velden en in de clubkantines zijn ze niet meer weg te denken. En dit is nog maar het begin. Elk jaar wint meiden voetbal aan populariteit, elk seizoen schrijven verenigingen nieuwe vrouwelijke leden in. Verenigingen zijn blij met hun komst, want meiden en vrouwen zijn graag geziene leden. Sportief en sociaal betekenen ze een grote verrijking. Verenigingen kunnen niet altijd de aandacht geven die zij verdienen. Veel meiden spelen bijvoorbeeld
niet op het niveau dat bij hun talent, beleving, ambitie en leeftijd past. Zo hebben vereniging vaak te weinig meisjesleden om in elke leeftijdscategorie een team te formeren. Doordat verenigingen moeite hebben om alle meiden een goede plek te geven en niet altijd complete teams samen kan stellen gaan DESK, NEO’25 en RWB samenwerken. Door deze samenwerking kan gewaarborgd worden dat alle meiden volgend seizoen kunnen blijven voetballen op het niveau wat bij hun past wat betreft leeftijd, talent, beleving en ambitie. Meiden die volgend seizoen willen gaan voetballen kunnen zich aanmelden bij zowel DESK, NEO’25 als RWB.

Hoe gaat samenwerking er uit zien.
Meiden tot ca. 10 jaar oud blijven in de samenwerkingsvorm samen met de jongens in gemengde teams voetballen. Teams vanaf MO11 t/m MO19 gaan daar waar nodig spelen in een ST team. Meiden in een ST team blijven bij deze samenwerking lid van hun eigen vereniging cq blijven lid bij de vereniging waar ze zich aanmelden. Doel van de samenwerking is om er voor te zorgen dat de meiden maximaal spelplezier beleven aan het voelbal, waardoor uitstroom wordt beperkt en de instroom van meiden wordt vergroot. Hoe meer meiden gaan voetballen hoe leuker het wordt. En dat laatste staat voorop, met elkaar lachen en plezier maken tijdens en na het voetballen, daar gaat het naast het voetbal natuurlijk ook om. Met deze samenwerking is het project nog niet ten einde. De drie verenigingen gaan meteen verder met het onderzoeken of samenwerking met de gehele meiden- en vrouwenafdeling een verstandige keuze is. Deze samenwerkingsvorm wordt bij de KNVB SVO genoemd. Hierbij heeft de SVO een eigen Sportlink- account en de mogelijkheid van eigen clubkleuren, tenue en naam. De leden van de SVO blijven daarbij lid van hun eigen vereniging.

Kick Off
DESK, NEO’25 en RWB willen de samenwerking aftrappen met een leuke gezamenlijke activiteit. Zaterdag 1 mei wordt een Clinic gehouden voor meiden van 10 tot 19 jaar. Als locatie is het kunstgrasveld van RWB op Sportpark De Gaard gekozen. Zet deze datum dus alvast in je kalender en houdt de berichtgevingen hierover van je club in de gaten. De clinic wordt gezamenlijk georganiseerd door Susanne Landzaat van DESK, Amy van Wanrooij van NEO’25 en Kristel Mans van RWB. Deze Clinic is overigens niet alleen voor meiden van de drie verenigingen. Ook meiden uit de de omgeving die voetballen leuk vinden en kennis willen maken zijn van harte welkom en kunnen meedoen aan deze Meiden Clinic.

Mochten er nog vragen zijn dan kun je terecht bij een van de contactpersonen : DESK Nigel Branderhorst T 06 5336 3678
NEO’25 Marcel Versteeg T 06 3067 8390
RWB Dave de Louw T 06 2428 1623

Zaterdag 10 april werd er door de jeugd van RWB weer volop getraind en onderlinge wedstrijdjes gevoetbald. Ook onze jongste meisjes en jongens werkten weer met veel plezier hun wekelijkse training af. Deze ochtend waren er ook een aantal nieuwe jongens en meisjes via “Sjors Sportief”. Deze kinderen zijn uiteraard van harte welkom bij RWB. Sjors Sportief is het project van GoWaalwijk om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen. De gehele week komen er nog nieuwe kinderen om een proeftraining af te werken, tot nu toe hebben reeds 11 kinderen ingeschreven voor een proeftraining. RWB is niet alleen een van de verenigingen waarbij een proeftraining afgewerkt kan worden. Woensdagmiddag 14 april kun je ook inschrijven voor de Sjors Sportief Kick Off die bij RWB plaatsvindt. Wil je meedoen aan de clinic? Ga snel naar www.sjors.gowaalwijk.nl/kickoff en kies voor een leuke clinic bij voetbalvereniging RWB.

 

Paaseieren zoeken is voor de kleinste jeugd. Raden hoeveel eieren in de doorzichtige zakken bij de ingang van het RWB-gebouw zitten mochten ook de senioren. Chantal van den Linden deed dit het beste en kreeg deze week bij de training het cadeau pakket uitgereikt van Jeugdvoorzitter Marco van der Hammen.

Paaszaterdag 3 april werd er door de jongste RWB-Jeugd, nadat de onderlinge wedstrijdjes waren afgewerkt, Paaseieren gezocht. De gehele week hingen er bij de ingang van het gebouw twee zakken paaseieren en kon er geraden worden hoeveel eieren hier in zaten. Bij de senioren was was Chantal v.d. Linden de winnaar en bij de Jeugd was het Antoni van de JO9-1 die het dichtst bij het werkelijke aantal zat. De prijs voor Chantal wordt deze week bij de training uitgereikt

In het natuurgebied naast Sportpark De Gaard werd er door de jongens en meisjes fanatiek gezocht naar de verstopte eieren. De Recreatiecommissie van RWB had ook drie gouden eieren verstopt. Iedereen ging aan het einde met een chocolade ei naar huis. De winnaars die het geluk hadden dat ze ook een van de gouden eieren hadden gevonden kregen bij de prijsiutreiking nog een extra prijs. Deze geluksvogels waren Jur van Oosterhout, Djavi van der Velden en Noud Schouwenaars. Van de Paashaas kregen zij als prijs een blauwe Derystar bal en een chocolade beeldje van de Paashaas zelf.