Woensdag 17 juni kreeg RWB van Marcel Leblanc, competitieleider KNVB senioren A-categorie, een mail met het verlossende woord. Ook RWB-2 is gepromoveerd en speelt volgend seizoen in de Reserve 2e klasse. Met het bericht dat naast RWB-1 ook RWB-2 is gepromoveerd heeft RWB een memorabel seizoen achter de rug dat over jaren nog steeds iedereen zich zal herinneren.

Op een rijtje gezet werd door het cocona virus, wat in Nederland rondwaarde, op 31 maart 2020 door de KNVB de competitie stilgelegd met daarbij het besluit dat er geen promotie en degradatie toegepast zou worden. RWB trok meteen aan de bel bij de KNVB en stelde net als meerdere clubs het Belgisch model voor waarbij de eerste in de stilgelegde competitie promoveert en de nummer laatst degradeert. Aanvankelijk lijkt het erop dat alle clubs in dezelfde klasse zouden blijven maar even later maakt de KNVB bekend dat door het wegvallen van clubs en fusies er een fictieve stand zou worden gemaakt tussen verenigingen die het verzoek zouden doen om te promoveren. Op 26 mei krijgt RWB van de KNVB te horen dat RWB-1 is gepromoveerd en begint het wachten hoe de fictieve competitie uitvalt voor RWB-2. In de reguliere competitie stond RWB-2 bovenaan waarbij het zelfs nog een wedstrijd minder had gespeeld als de nummer 2 TSV Gudok. Woensdag 17 juni is het dan zover en wordt bekend dat ook RWB-2 is gepromoveerd. Het lange wachten wordt beloond een ook bij RWB-2 kunnen de handen de lucht in. In de fictieve competitie scoort RWB-2 met 37 punten uit 14 wedstrijden een gemiddelde van 2,64 punten, de nummer 2 was TSV Gudok die met 35 punten uit 15 wedstrijden met 2,33 een stuk lager uit komt. RWB-2 is daarmee de terechte kampioen van de Reserve 3e klasse D en dwingt promotie af door ook kampioen te worden in de fictieve competitie samen met alle andere Reserve 3e klassers.
Voor het team van trainer Alfonds van der Pluijm en hulptrainer Rien Roestenburg is dit een mooie maar ook een o zo terechte opsteker in het eerste jaar dat ze trainen bij RWB-2. Met deze prestatie promoveert zowel RWB-1 als RWB-2 wat een geweldige prestatie genoemd mag worden.

ABO Drunen / Elshout
Van wijlen
vd Griendt
Verhoeven