Op zondagochtend wordt de ontvangst van de bezoekende teams en RWB teams verzorgt door gastheren. Middels een relatiesysteem worden telkens 2 mensen ingeroosterd. Het aantal gastheren is echter teruggelopen naar 5 personen, het is dus gewenst dat er voordat het nieuwe seizoen begint een aantal mensen bij komen. Een totaal van 8 vrijwilligers zou prima zijn, wat betekent dat we op zoek zijn naar 3 nieuwe gastheren / gastvrouwen.
Deze vrijwilligerstaak is uitermate geschikt voor RWB-ers die gestopt zijn met voetballen maar wel betrokken willen blijven bij het voetbalgebeuren op zondagochtend. Het is overigens ook mogelijk om je als team van 2 personen op te geven en heb je datums dat je niet kunt dan wordt hier met het maken van het schema rekening gehouden. Kun je overhoopt een keer niet dan is ruilen met een collega nooit een probleem. Heb je interesse? Laat het dan weten door een berichtje te sturen naar Bas Bruurmijn, , Bellen mag ook. mobiel (06) 21 57 16 16, Bij RWB mij persoonlijk aanspreken mag natuurlijk ook altijd.

Hieronder nog een aantal redenen om vrijwilligerswerk te doen:
Onbaatzuchtigheid; je wilt iets doen voor een ander zonder daar zelf enig belang bij te hebben. In de meeste gevallen houd je aan het 'goed' doen op zijn minst een goed gevoel over. Mogelijk is dat het deel waar jij zelf baat bij hebt. En in dat geval is van onbaatzuchtigheid eigenlijk al geen sprake meer.

Hulp voor eigen club, in dit geval RWB; Jij of een van je gezinsleden is lid van RWB. Om bijvoorbeeld de vereniging in stand te houden, het niveau te verbeteren, dicht bij je gezinsleden te zijn of de contributie laag te houden , steek je graag vrijwillig de handen uit de mouwen.

Om je nieuwe woonomgeving te leren kennen; je bent net verhuisd en je kent nog niemand uit je nieuwe buurt of je kent zelfs de stad nog niet. Vrijwilligerswerk is een prima manier om kennis te maken met je buurt en buurtgenoten of om je bekend te maken met de stad en de stadsgenoten.

Om je netwerk te vergroten; als je op zoek bent naar contact of je bent op zoek naar betaald werk, is vrijwilligerswerk een prima manier om andere mensen te ontmoeten en je netwerk te vergroten.

Om actief te blijven; je hebt geen zin om thuis achter de spreekwoordelijke geraniums te gaan zitten. Of je nu met pensioen bent, de kinderen uit huis zijn of om een andere reden, ook dan is vrijwilligerswerk een prima manier om actief te blijven.

Je hebt af en toe nog wat tijd over, maar je wilt je niet structureel inzetten; je hebt al genoeg te doen, maar je vindt het ook belangrijk om je af en toe in te zetten voor een maatschappelijk doel. Structureel vrijwilligerswerk zit er echter door je drukke leven niet in. Als je soms nog een zondagochtend over hebt, kun je ervoor kiezen om gastheer / gastvrouw te worden.

Omdat het gewoon leuk is!
Soms zijn er vrijwilligerstaken waar je zo enthousiast over bent, dat het gewoon leuk is om hier aan mee te werken.