Na een moeizame reeks voor de rood-wit-blauwe jongens in de hoofdklasse stond vandaag een duel in de middenmoot op het programma. Nummer 6 Gilze tegen nummer 7 RWB. Dit keer met een speciaal coachduo Ed en Tony (naast Owen) en een vlag-vader van een nog onbekend kind ;-)
De wedstrijd begon direct met een aanvallend Gilze. Het was maar goed dat Nils, welke geblesseerd was, zijn stand-in Jeppie goed warm had geschoten, want Jeppie werd gelijk twee keer getest. Langzaam aan kregen de RWB verdediging grip op het aanvals-spel. Dit was mooi om te zien aangezien Joris, Luuk, Valentijn en Dylan elkaar prima rugdekking gaven waardoor de aanvallers minder ruimte kregen om te voetballen. En mocht er toch iemand een misser maken, was het middenveld daar om te helpen. Een goed samenspel! Het was middenvelder Djay die een goede pass op waarde wist in te schatten en alleen richting doel sprinten, helaas was de ‘teen van Casillas’ voldoende om redding te geven. Jammer genoeg schoot Gilze wel raak door een vrije trap goed binnen te schieten. Maar dit keer gingen de koppen niet hangen en bleven de Waalwijkers strijden voor elke meter. Een snel genomen vrije trap van Sen gaf Tyrel de mogelijkheid om alleen voor de keeper te verschijnen, dit keer wel met een doelpunt tot gevolg. Een mooie opsteker! En toen Tyrel vlak voor rust wederom richting doel moest sprinten, door een foutje in de verdediging, was de voorsprong 1-2 een feit. Met vertrouwen gingen we de rust in.
De tweede helft begonnen RWB voortvarend. Het spel leek onder controle en de eerste wissel werd doorgevoerd. Linkback Ties werd binnen de lijnen gebracht voor de eveneens sterk spelende maar moegestreden Joris. Na 10 minuten was het Gijs die via een snelle ingooi Tyrel voor de derde keer richting doel stuurden en weer met succes. 1-3! Direct werd Tygo vervangen voor Jo-13 speler Fynn. Door wat omzetting op het middenveld werd er een nieuw aanvaltrio geformeerd. Het was Djay die met een prachtige pass Tyrel voor de vierde keer lanceerde en het was laatstgenoemde die met een prachtige boogbal de keeper weer passeerden. 1-4 voorsprong halverwege de tweede helft, wat een weelde. Maar hoe snel de doelpunten vielen, zo snel kwam Gilze ook weer terug. Eerst door een hard schot binnen de 16 meter, de rugdekking was even weg. En vlak daarna een ogenschijnlijk houdbare bal, maar welke laat in het vizier van de keeper kwam. Zo was het met nog 10 minuten spelen 3-4. De mouwen werden nog eens opgestroopt, een laatste wissel (Floris voor Luuk) werd doorgevoerd en nog wat omzettingen in verdediging moesten zorgen voor de overwinning. De RWB-ers bleven strijden voor elke meter. Ter illustratie had middenvelder Sjoerd elke grasspriet op het veld wel belopen. En toen in laatste minuut ook nog de bal op de lat belandde van keeper Jeppie, was over geluk niet te klagen. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde en glimlach op ieders gezicht groot. Een mooie teamprestatie van iedereen die bij JO-15 betrokken is geweest vandaag!

Coach “Nicky Ligtvoet”

Na de eerste succesvolle editie van de Derde training op de donderdagavond presenteert RWB op 19 december de 2e editie. Na afloop van het kersttoernooi bij RWB zal de kantine weer snel volstromen. Er zal weer een DJ aanwezig zijn om het feest helemaal compleet te maken. Iedereen is van harte welkom. We zien jullie graag op 19 december!

Voetbalvereniging RWB behaalde thuis tegen Dussense Boys een overwinning met het kleinst mogelijke verschil van 1 - 0, maar het leverde wel weer 3 punten op. Doordat Waspik verrassend verloor van Terheijden staat RWB nu 9 punten los.
De wedstrijd was er een om snel te vergeten en dus niet de beste wedstrijd van RWB. Voor rust gebeurde er weinig, uitzondering hierop was het verrassende afstandschot van Serhan Eyopoglu na een kwartiertje spelen. Van ruim 40 meter afstand verraste hij keeper Wesley van Biesen van Dussense Boys die tot zijn schrik de bal in de kruising zag gaan. Hiermee kroonde Serhan Eyopoglu zich meteen tot matchwinnaar. In de tweede helft begon Dussense Boys meer druk te zetten, echt hele grote kansen leverde dit niet op. RWB behield dus wederon de nul wat het overigens de laatste weken al vaker heeft gedaan, een verdienste van de verdediging van RWB en doelman Luuk van Beerendonk.
Volgende week speelt RWB weer thuis, op zondag 15 december om 14.00 uur staat dan de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’81 op het programma. Dit is meteen de laatste wedstrijd voor de winterstop waar voor de RWB-selectie nog wel een mooie uitdaging op het programma staat. Het kan er dan namelijk voor zorgen dat RWB kan zeggen dat het ongeslagen de winterstop in gaat.

RWB-2 boekte thuis tegen WSC-3 een overtuigende 5-0 overwinning. Met volgende week de inhaalwedstrijd thuis tegen HHC '09 op het programma kan het gelijk komen met de koploper Sarto-3. Deze wedstrijd is meteen ook de laatste wedstrijd van 2019 en meteen ook de laatste wedstrijd in de 1e Periode. Theoretisch zou RWB deze 1e Periode nog kunnen winnen, het zou dan met 13 goals verschil moeten winnen wat normaal gesproken onmogelijk lijkt.

20 december staat de RWB Kerstborrel weer op het programma.
Ook dit jaar is First of all riends weer van de partij.

De borrel begint om 16:00, Het optreden van First of all friends zal rond 20:00 beginnen. (iets vroeger of iets later) dus wees er op tijd bij.

Het repertoire van First of all friends is inmiddels al met een flink aantal nummers toegenomen zodat ze lekker gas kunnen gaan geven.

Hopelijk wordt het weer net zo gezellig en druk als vorig jaar, First of all Friends heeft er in ieder geval heel veel zin in.

Tot 20 december

Bij rust van de wedstrijd RFC – RWB zag het er niet naar uit dat RWB deze wedstrijd met grote cijfers zou winnen. De 0 – 4 overwinning zou vermoeden dat RWB een gemakkelijke zege heeft geboekt, niets is echter minder waar.
RFC had tegen koploper RWB een tactiek uitgestippeld waarbij veel mensen achter de bal bleven, de ruimtes klein gehouden werden en kort werd gedekt. In de eerste helft had RWB het grootste gedeelte van de tijd de bal maar gekeken naar de kansen die beide ploegen kregen waren het aantal kansen van RFC zeker niet minder en ook niet minder groot dan die van RWB. Bij balbezit schakelde RFC razendsnel om. Keeper Luuk van Beerendonk moest dan ook regelmatig optreden en zag ook een RFC speler alleen voor hem opduiken maar hield de 0 op het scorebord. Na rust werden gaandeweg de ruimtes wat groter en kon RWB via een assist van Alex Huijps en de goal van Kevin Remie de score openen. Met deze stand moest RFC wel wat meer risico gaan nemen en meer de aanval gaan zoeken. Dat deed het ook en RWB had met een bal op de lat en wederom een goede redding van Luuk van Beerendonk in die periode geluk dat het 0 - 1 bleef. RWB was een stuk effectiever met de kansen die het kreeg en maakte na ruim een uur de 0 - 2. Een copie van de 0 - 1 met wederom topscoorder Kevin Remie als eindstation.
Toen Onur Ulusan een kwartier voor tijd met een kanonskogel van buiten de 16 meter de 0-3 aantekende was het verzet van RFC gebroken. 2 Minuten voor tijd bepaalde Kevin Remie de eindstand op 0-4, nu kwam de assist van de goed ingevallen Brent van Look en maakte Kevin Remie daarmee zijn hattrick vol.
RWB behield daarmee zijn ongeslagen status en gaat proberen dit ook de laatste twee wedstrijden voor de winterstop te behouden. De laatste twee wedstrijden dit jaar voordat de winterstop begint zijn beide thuis, zondag 8 december komt daarvoor Dussense Boys naar RWB en de laatse wedstrijd dit jaar is vervolgens 15 december thuis tegen Blauw Wit ’81.

RWB-5 staat in de competitie met een 4e plaats in de subtop en speelde zondag 1 december thuis tegen Waspik-6 die op plaats 10 bivakeert. De stand in de competitie kwam ook op het veld tot uitdrukking, na de 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-0. Volgende week, zondag 8 december 2019, speelt RWB-5 de laatste wedstrijd van dit jaar uit tegen de nummer laatst Nieuwkuijk-6.

RWB-3 won vorige week met 1-2 uit bij RKDVC-8, op dat moment de koploper in de competitie.
Vandaag zondag 1 december speelde RWB-3 thuis tegen WSC-6, door de winst van RWB op RKDVC de nieuwe koploper. RWB-3 toonde aan een ware reuzendoder te zijn want ook van de nieuwe koploper werd gewonnen. Met de rust was het nog 1-1 maar in de tweede helft kwam RWB-3 steeds beter in de wedstrijd en won met 4-2. Zondag 8 december speelt RWB-3 uit tegen Nieuwkuijk-3 waarna de winterstop begint voor RWB-3.

Sinterklaas was vrijdag 30 november op bezoek bij de Jeugd van RWB. Ondanks zijn drukke agenda weet hij ieder jaar toch tijd vrij te maken om op Sportpark De Gaard de RWB-jeugd te bezoeken. Al vroeg in de avond was de gehele kantine gevuld met kinderen en werd het wachten op de Sint volgemaakt met wat te drinken, eten van pepernoten, spelletjes en zingen van Sinterklaasliedjes. Ook de politie moest er nog aan te pas komen want de gezochtte pakjesdief was bij RWB gesignaleerd. Gelukkig liep dit allemaal goed af en kwam de Sint met al zijn kadootje op tijd aan. Na het uitpakken van de kadootje ging iedereen weer voldaan terug naar huis en keerde de rust terug op Sportpark De Gaard.

 

Sinterklaas slaapt in Waalwijk in het Huis van Sinterklaas en had dus dit jaar weer tijd om de RWB-Selectie te bezoeken. Na binnenkomst trakteerden de Pieten iedereen op een pepernoten bekogeling en toen Sinterklaas vervolgens zijn plekje had gevonden startte de gebruikelijke roast. Op ironische wijze werden spelers en trainers beledigd en/of geëerd en werden leuke kadootjes uitgedeeld. Soms waren de verhalen waar, soms aangedikt maar ook hier en daar verzonnen. Terugkerend onderdeel was het zingen van het RWB-lied door de nieuwelingen in de selectie waarbij opviel hoe goed dit lied er al in zit. De volgende dag was de Sint weer bij RWB maar dan voor RWB-Jeugd.

Op voorhand leek de thuiswedstrijd van RWB tegen Right’Oh een lastige, niets bleek echter minder waar. Na ruim een half uur spelen stond RWB met 4-0 voor en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Vooral bij Alex Huijps lukte alles, met een assist en een ware hattrick was hij de Man of the Match. Al na 9 minuten opende RWB de score, de harde lage voorzet van Alex Huijps werd bij de tweede paal door Kevin Remie simpel binnengeschoten. De 2-0 kort daarna was net als de 2-0 een intikker, nu was Serhan Eyupoglu degene die de bal laag en hard in het doelgebied bracht en Alex Huijps de doelpuntenmaker. De 3-0 en 4-0 waren beide wederom van Alex Huijps, in beide gevallen gebruikte hij zijn snelheid om alleen voor keeper Heyne van Right’Oh te komen en trof hij in beide gevallen doel. De rust werd bereikt met de 4-0 voorsprong en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Over de tweede helft is niet veel meer te vertellen, RWB hoefde ook niet echt meer en doordat Right’Oh geen moment meer gevaarlijk werd kwam de zege niet meer in gevaar.
Met de winst op Right’Oh doet RWB goede zaken, de nummer 2 t/m 4 van de standenlijst gingen namelijk allemaal onderuit. Waspik thuis tegen Dussense Boys, SAB uit bij Raamsdonk en Right’Oh in Besoyen. RWB loopt in de stand daarmee verder uit en staat nu 6 punten voor op de nummer 2 Waspik.

 

ABO Drunen / Elshout
Fysio Totaal
Moonen Attractie verhuur
Fysio Totaal