In opdracht van de Gemeente Waalwijk heeft het bedrijf SKOR rondom het kunstgrasveld van RWB zogenaamde kantplanken aangebracht. Kantplanken zijn aluminium profielen met aan de onderkant een rubber slab die rondom het kunstgrasveld worden aangebracht met als doel rubber korrels zo veel mogelijk binnen het veld te houden. Hiermee wordt voorkomen dat de rubber korrels van het kunstgrasveld in de natuur terecht komen. RWB ligt tegen een aantal mooie natuurgebieden zoals Labbegat, De Dullaert en De Dulvert, je zou niet willen dat in deze mooie gebieden rubber korrels terecht komen. Een goede actie van de Gemeente Waalwijk die ligt in het verlengde van de zorgplicht die de Gemeente heeft ten aanzien van het bescherming van het milieu rondom kunstgrasvelden.

IMG 6351

IMG 6352

Op woensdag 1 juli gaat op Sportpark De Gaard van Voetbalvereniging RWB Waalwijk de nieuwe VoetbalSportSchool van Larry van Ommen van start. Inschrijven kan voor kinderen van 7 t/m 12 jaar door voor 15 juni 2020 een mail te sturen naar . Voetbal is bij de sportschool het hoofddoel, naast voetbaltraining zal er echter in een 2e training worden samengewerkt met andere sportverenigingen. Totaal staan er 12 trainingen op de planning die starten op woensdag 1 juli en eindigen op zaterdag 8 augustus. Tijdens de trainingen worden de hygiéne richtlijnen van het RIVM en het protocol van het NOCNSF aangehouden.

 

Voetbal als basis.
Larry van Ommen is de hoofdtrainer van RWB Waalwijk en is in het dagelijks leven combinatiefunctionaris bij de Gemeente ’s-Hertogenbosch, wat inhoud dat hij gymlessen verzorgt op een basisschool en daarnaast alle stedelijke evenementen voor basisscholen in ’s-Hertogenbosch organiseert. Naast trainer van RWB-1 is hij ook trainer van RWB JO8-1 waar ook zijn oudste zoontje in speelt. Het hoofddoel van de VoetbalSportSchool bij de 6 wekelijkse clinics is voetbal en plezier in dit mooie spelletje. Aan bod komen techniek, samenwerken, coördinatie, kracht, snelheid, duels en digitale middelen zoals Smartgoal en Blazepod. Deze trainingen worden gehouden op het kunstgrasveld van RWB Waalwijk en gegeven in samenwerking met jeugdtrainers van de voetbalclub.

2e Training voor verbeteren moteriek.
Kinderen vinden het leuk om naast het werken aan voetbalskills ook kennis te maken met andere coole sporten en het verbetert hun motorische vaardigheden. Tijdens de training met de andere sporten zal er altijd een koppeling worden gemaakt met het voetbal. Voor deze andere sporten werkt Larry van Ommen samen met Robert van Riel van WINRS en fysiotherapeut van RKC Waalwijk, Giorgio Fontijn van Fit Personal Training en Aldo van Lieshout van Crossfit Superfit. Robert van Riel geeft aan de kinderen een presentatie hoe profs leven en wordt op het vernieuwde trainingscomplex van RKC getest op snelheid, sprongkracht en techniek. Met Giorgio Fontijn gaan de kinderen boksen en wordt de nadruk gelegd op uithoudingsvermogen, kracht, conditie en samenwerken. Met Aldo van Lieshout gaan de kinderen crossfitten for kids. Hier komen conditie, coördinatie, kracht en samenwerken aan bod.

Opening.
De opening van deze nieuwe VoetbalSportSchool is op 1 juli om 15.00 uur en zal worden bijgewoond door Etienne Vaessen, de 1e keeper van RKC Waalwijk. Tussen 15.00 en 17.00 uur zal Etienne Vaessen een training verzorgen en is er natuurlijk tijd voor een fotomomentje.

 

Bij RWB kan sinds 29 april weer worden getraind door de jeugd van RWB. Daarmee was RWB de eerste vereniging van Waalwijk en maakte RWB gebruik van het feit dat belangrijke mededelingen van het kabinet meestal vooraf uitlekken. Inmiddels zijn er m.u.v zondag elke dag weer activiteiten op Sportpark De Gaard. Vanaf dinsdag 12 mei traint ook de selectie van RWB namelijk weer, uiteraard op 1,5 meterafstand. Dinsdag 19 mei gaan de Vrouwen van RWB weer trainen en ook een aantal lagere elftallen starten woensdag weer met een balletje trappen. Naast RWB teams weten ook andere verenigingen het RWB Sportpark te vinden. Op vrijdagavonden verwelkomt RWB de Voetbalschool van Leon Hutten op het kunstgrasveld en op zaterdagmiddag traint de jeugdafdeling van SV Capelle op de velden van RWB.

Bij de persconferentie van het kabinet werd nog een andere belangrijke datum genoemd. Als het coronavirus onder controle blijft, kunnen vanaf 1 september de competities weer van start gaan. Voorzichtig kunnen we dus weer vooruitkijken en plannen. De KNVB komt op korte termijn met een “routekaart’ voor het voetbal, waarop alle data en fases richting 1 september zullen worden weergeven.

Inmiddels heeft ook de Rijksoverheid bekend gemaakt dat jeugdtrainers nu ook getest kunnen worden bij klachten die wijzen op het coronavirus. Voor hen gelden vanaf nu dezelfde regels als voor zorgmedewerkers, mantelzorgers en medewerkers die werkzaam zijn in het onderwijs en de kinderopvang. Voor al deze groepen, dus ook jeugdtrainers van voetbalverenigingen, geldt dat zij minimaal 24 uur corona-gerelateerde klachten moeten hebben en doorverwezen moeten zijn door een huisarts, bedrijfsarts of zorginstelling. Deze bepalen of trainers doorverwezen worden naar de GGD.

Belangrijk voor voetbalverenigingen is dat het kabinet heeft bekendgemaakt dat er 110 miljoen euro extra beschikbaar wordt gesteld voor de sportverenigingen. Als gevolg van de coronamaatregelen hebben veel sportclubs het zwaar. De omzet loopt fors terug en de inkomsten uit de kantine zijn gereduceerd tot nul terwijl de vaste lasten gewoon betaald moeten worden. Het gevaar dreigt dat veel verenigingen straks de deuren niet meer kunnen openen. Daarom heeft de KNVB zich samen met NOC*NSF in ‘Den Haag’ hard gemaakt voor de breedtesport. Nederland heeft een sportinfrastructuur die uniek is in de wereld. Een verenigingsnetwerk waar mensen samen kunnen sporten en samen als vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan een vitaal Nederland. Voetbalverenigingen zijn van onschatbare waarde voor de volksgezondheid en sociale betrokkenheid in Nederland en Waalwijk en mogen niet verloren gaan.

Corona trainingsschema vv R.W.B. 2020 aangepast 3.0 page 001 Corona trainingsschema vv R.W.B. 2020 aangepast 3.0 page 002

Kanjers bij RWB zijn meisjes en jongens van 4 en 5 jaar. Zit uw zoon of dochter in groep 1 of 2 en vind hij/zij voetbal leuk? Dan kan hij op dit moment meteen aansluiten bij de trainingen die worden gehouden op de zaterdagochtenden van 9.30 tot 11.00 uur.
Toen premier Rutte in de persconferentie bekend maakte dat Amateursportverenigingen weer mochten gaan trainen was RWB al bezig dit te organiseren. Belangrijke zaken die door het kabinet bekend gemaakt worden lekken nou eenmaal altijd al een tijd van te voren uit. RWB was daarmee ook de eerste vereniging in Waalwijk die weer samen met de Jeugdafdeling actief was. Om mee te trainen met de kanjers van RWB hoef je geen lid te worden. In deze coronatijd vragen wij wel om vooraf te bellen met Foort Cove telefoon 0416-341808 (na 17.00 uur) of een mailtje te sturen aan .
Kanjertrainingen bij RWB zijn in Waalwijk al jaren een begrip en op dit moment trainen er wekelijks ca. 20 kinderen. De wekelijkse training wordt verzorgd door Foort Cové die daarbij door twee ouders wordt geassisteerd. Tijdens de training worden allereerst op speelse wijze de basisprincipes van het voetbal geoefend. Gaandeweg komen tussendoor ook de technische oefeningen aan bod zoals snel voetenwerk, dribbelen/drijven, trappen en passen , kappen en draaien etc. Natuurlijk zal bij iedere training het 4×4 wedstrijdje niet ontbreken. Dus als uw dochter of zoon door de coronacrises al een tijd binnen heeft gezeten en zin heeft om lekker te rennen en tegen een bal te schieten dan is hij/zij van harte welkom

V.V. R.W.B. is een toonaangevende voetbalvereniging in Waalwijk en omstreken. Het sportpark is gelegen in Landgoed Driessen. R.W.B. telt op dit moment 27 voetballende jeugdelftallen zowel prestatief als recreatief en is nog altijd groeiende.
De afgelopen maanden is de Technische Commissie van R.W.B. druk bezig geweest met de invulling van trainers. Helaas is het nog niet gelukt een trainer te vinden voor de JO17-1
De TC van RWB is dus op zoek naar een trainer die:
• 2 keer per week een training voorbereidt en verzorgt.
• Op de wedstrijddag de JO17-1 coacht en begeleidt.
• Nauw in contact staat met de aanspreekpunten binnen de TC jeugd.
• Meedenkt over het implementeren van het nieuwe Jeugdopleidingsplan.
Voor deze functie is uiteraard een vergoeding beschikbaar.
Functie eisen:
• Met voorkeur in bezit zijn van Juniorentrainer / UEFA Coach C of bereid een cursus te gaan volgen op kosten van R.W.B. Het hebben van een diploma is niet perse een pre.
• Het liefst ervaring met het trainen of begeleiden van oudere jeugd.
• Naast het presteren ook oog heeft voor teambuilding activiteiten.
Daarnaast heeft de TC het Jeugdopleidingsplan herschreven. Het doel is om alle selectie elftallen de komende 5 jaar te laten presteren op Hoofdklasse niveau met een uitschieter naar een 4e divisie. De JO17-1 speelt sinds afgelopen jaar Hoofdklasse.
Interesse? Neem contact op met Nicky Ligtvoet –

Het corona virus houdt ons allemaal in de greep. Zo ook alle sportende kinderen van v.v. R.W.B. uit Waalwijk. Iets organiseren bij RWB? Nee dat kon helaas niet.
Maar een leuke thuis opdracht organiseren kon dus wel zo dachten ook initiatiefnemers Wesley Bleijenberg en Nicky Ligtvoet. Een hoop uren later was er plots de RWB voetbalkwis 2020.

In het weekend van 2 en 3 mei hebben er in totaal 65 kinderen de RWB voetbalkwis gemaakt. Hiervan hebben Wesley en Nicky enorm genoten en wil iedereen die heeft deelgenomen daarom hartelijk danken. De kwis bestond uit 150 meerkeuzevragen die onderverdeeld waren in 7 categorieën. Een aantal categorieën ging uiteraard over RWB maar ook moesten de kids “to do” opdrachten uitvoeren. De RWB-ers moesten een nieuw tenue van RWB ontwerpen, het mooiste voetbalmoment opsturen, het hooghouden met een bal diende gefilmd te worden en er zat een leuke kleurplaat bij. Iedereen heeft echt enorm z’n best gedaan, er zaten hele gave inzendingen bij!

Afgelopen weekend zijn de 15 prijswinnaars verrast met een spontaan bezoek aan huis en het overhandigen van de prijzen. De nummer 1 prijs, een RWB trainingspak ging naar familie de Louw. Ted, Bud en Yfke namen de prijs met een grote glimlach in ontvangst.

Met name willen de organisatoren Alfons van der Pluijm bedanken. Alfons is werkzaam bij Sport en gezondheidscentrum in Dongen (https://vennen.nl/) . Er kunnen komend seizoen mede dankzij 3 gave prijzen een 2-tal teams 2 uur lang een zaal huren om te trainen/voetballen en er kan 1 team een gehele dag gaan zwemmen bij de Vennen.
Daarnaast rest ook nog een woord van dank uit te brengen naar de overige sponsoren van de prijzen van deze Kwis :
Lasergym: voor 1 lasergame pakket (https://lasergym.nl/lasergame-huren)
Teamwereld Drunen: voor diverse RWB prijzen
(https://www.teamwereld.nl/)
Zwembad Olympia Waalwijk: voor 4 gratis kaartjes.
(https://zwemmeninwaalwijk.nl/)
Hoppenbrouwers Techniek: voor een aantal voetballen
(https://www.hoppenbrouwers.nl/)
RWB Waalwijk: voor het medemogelijk maken van de kwis en een aantal RWB prijzen.

Wesley en Nicky is het heel goed bevallen , dus wie weet tot een volgende keer !

Als koeien die in de lente voor het eerst weer de wei in mochten, daarmee was de RWB-jeugd die woensdag 29 april weer voor de eerste keer mochten gaan trainen te vergelijken.
Voor de werkgroep, die door RWB meteen was geformeerd nadat Premier Rutte in de persconferentie had gezegd dat kinderen t/m 18 jaar weer mochten gaan sporten, was er even werk aan de winkel om voor 29 april alles geregeld te krijgen. Omdat een aantal grasvelden reeds in onderhoud zijn moest een schema worden opgesteld zodat iedereen de gelegenheid kon krijgen om twee keer in de week te trainen. Moest nagedacht worden hoe om te gaan met het gebruik van de accomodatie zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd kon worden en alle verdere regels die het RIVM heeft opgesteld nageleefd konden worden. Verder moesten er zaken zoals overleg met de Gemeente Waalwijk, PR, EHBO, Hygiene / schoonmaken en toezicht geregeld worden. En ook nog allemaal in een paar dagen, waarbij ook de trainers van de leeftijdsgroep 13 t/m 18 de gelegenheid moesten krijgen om na te denken hoe en welke oefenstof gebruikt kon worden zodat iedereen de 1,5 meter afstand behield tov elkaar. Toen woensdagavond de bal weer begon te rollen en alles geregeld was kwam er over de werkgroep een gevoel van tevredenheid en was iedereen blij dat het goed geregeld was. Bedankt daarvoor mensen van de T.C: Nicky Ligtvoet, Foort Cove, Cor Pulles, Dave de Louw en natuurlijk Johan Kuijsten voor de algemene ondersteuning.

Afgelopen weekend zijn ruim 60 gezinnen uit Waalwijk bezig geweest met de RWB-Voetbalquiz.
Met hulp van hun papa’s, mama’s, broertjes en zusjes moesten in 6 categorieen totaal 150 vragen beantwoord worden, en een aantal opdrachten uitvoerd worden. Jeugdleden van RWB O7 t/m JO13/MO13 konden zich inschrijven voor deze voetbalquiz. De TO DO opdrachten waren bal hooghouden, kleurplaat, jouw voetbalmoment en een voetbalshirt ontwerpen. Zaterdag 2 mei om 11.00 uur had iedereen de vragen ontvangen, zondag 3 mei moest uiterlijk om 17.00 uur alles ingeleverd zijn. Na het inleveren regende het complimenten aan de organisatoren Nicky Ligtvoet en Wesley Bleijenberg, de gezinnen hadden door de voetbalquiz een gezellig weekend gehad. Klaar is de organisatie nog niet met de voelbalquiz, alle antwoorden moeten nagekeken worden en de TO DO opdrachten beoordeeld worden. Uiterlijk zondag 10 mei wordt de uitslag bekend gemaakt.
Op facebook verschenen meerdere foto’s van uitgewerkte opdrachten en gezinnen die bezig waren met de quiz.

RWB doet een verzoek om te promoveren: ‘Vrije plekken moeten ingevuld worden’
Vierdeklasser RWB gaat bij de KNVB een verzoek indienen om alsnog te mogen promoveren. ,,Tweedeklasser DESK gaat naar het zaterdagvoetbal”, zegt wedstrijdsecretaris Nicky Ligtvoet. ,,In Brabant gaan een paar clubs fuseren. Dus komen er plekken vrij. Die moeten worden ingevuld, lijkt mij.”
Kees Klijn 30-04-20, 18:22 Bron: BD
RWB vindt dat je dan moet kijken wie er het afgelopen seizoen het beste heeft gepresteerd. Daar horen we zeker bij, want toen de competitie werd stopgezet hadden we maar liefst tien punten voorsprong.” Volgens Ligtvoet is er nog een argument. ,,De derde klasse B heeft maar dertien clubs, terwijl veertien officieel de norm is. Door RWB door te schuiven los je ook dat probleem op.”
Zulke verzoeken moeten vóór 15 mei worden ingediend; vóór 10 juni zal de KNVB daar een beslissing over nemen.

Hierbij de laatste aflevering van “Terug naar het jaar 2014 / 2015” in de serie kampioenschappen / promotie. Hier had een kampioenschap seizoen 2019 / 2020 aan toegevoegd kunnen worden. Hoe de coronacrisis daarbij roet in het eten gooide is bij iedereen bekend. Toch is er hoop dat dit uiteindelijk toch uitmond in een promotie. RWB gaat in ieder geval het verzoek hiertoe indienen, rond 10 juni 2020 gaat de KNVB bekent maken hoe de competitieindeling 2020 / 2021 er uit ziet.
In seizoen 2014 / 2015 was bij de kampioenswedstrijd alles geregeld om er een mooi feest van te maken. Niets was aan het toeval over gelaten, het was tenslotte 50 jaar geleden dat RWB thuis een kampioenschap binnen zou kunnen halen. Martin Elshout van de KNVB was naar RWB gekomen om de medailles en de oorkonde uit te reiken en was blij dat een reis naar de concurrentie uit Oudenbosch hem werd bespaard. Bloemen, flessen champagne, kampioenshirtjes , kampioenschaal en het vuurwerk voor en na de wedstrijd waren niet voor niets aangeschaft en zorgden voor een geweldige sfeer. Winnen van SC Emma was het enige wat RWB moest doen om kampioen te worden. Al vrij snel werden de vele supporters van RWB gerust gesteld, na 12 minuten was Lars Schimmer doorgebroken en werd van achteren neergehaald. Een penalty en een bijbehorende rode kaart waren het gevolg, Koen van Baardwijk maakte als vaste penaltynemer geen fout dus was het al snel 1-0. Hiermee zagen de ca. 750 toeschouwers RWB op voorsprong komen en met goals van Lars Schimmer, en twee maal Jaouad Chrauou was het met de ruststand van 4-0 wel zeker, RWB werd thuis kampioen. Meteen na rust maakte Jaouad zijn derde goal en maakte daarmee zijn hattrick vol. Met deze hattrick onderstreepte Jaouad nog maar eens duidelijk zijn waarde voor de ploeg. De 6-0 van de ingevallen Alfonso Ndongala werd gevolgd door een goal van SC Emma waardoor de 6-1 op het bord kwam. De laatste goal van RWB, oftewel de 7-1 eindstand, werd door Randy Mandemakers een feit. Fout of geen fout van SC Emma, Randy Mandemakers die zijn 300e wedstrijd speelde voor RWB-1, en deze wedstrijd afscheid nam van selectievoetbal, beëindigde zijn voetbalcarrière daarmee in stijl. Na de huldiging op het veld werd het feest in de kantine voortgezet en liet de door de selectie aangeprezen DJ Mitchel van Wijk zien hoe je van een kampioenschap een echt feestje maakt. In de kantine van RWB bleef het daarna tot dicht bij middernacht gezellig. Het kampioenschap betekende na een jaartje 4e klasse dat RWB met aan het roer trainer Tom Heijkoop meteen weer terug was in de 3e klasse.

De KNVB vraagt op 4 mei geen voetbalactiviteiten meer te organiseren na 18.00 uur.

Traditioneel herdenkt Nederland op 4 mei om 20.00 uur met de Dodenherdenking de Nederlandse oorlogsslachtoffers. De KNVB vraagt om op die dag na 18.00 uur geen voetbalactiviteiten meer te organiseren.

...
Om alle betrokkenen van de vereniging de kans te geven stil te staan bij de Dodenherdenking, verzoekt de KNVB de besturen van alle verenigingen om deze gedragslijn te volgen. Verenigingen die hun deuren al hebben geopend voor de jeugd om te trainen, vragen wij dit gegeven in acht te nemen en op deze avond geen trainingen in te plannen.