Voorafgaand aan de wedstrijd RWB-2 tegen JEKA-6 werd de jaarlijkse elftalfoto gemaakt. RWB won de thuiswedstrijd met 7-1 en staat daarmee met 7 punten uit 4 wedstrijden op de 5e plaats van de ranglijst. Zondag 27 oktober speelt RWB-2 uit tegen Sarto-3 die met 9 punten op de 2e plaats staat. Wordt dus een pittige tegenstander voor RWB-2.

De foto's van afgelopen vrijdag avond

Slechts 8 minuten was de wedstrijd DIA – RWB bezig toen scheidsrechter Ties Reijne gedwongen was om een speler van DIA van het veld te sturen. Vanaf dat moment was het overwicht van RWB zodanig dat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van DIA afspeelde. Al snel daarna had RWB de DIA muur geslecht, in de 16 meter werd Kevin Remie aangespeeld die meteen deed waar hij goed in is, scoren. Met deze goal kan Kevin zeggen dat hij elke competitiewedstrijd heeft gescoord en inmiddels 5 goals heeft gescoord uit 4 wedstrijden. De 0-1 betekende niet dat DIA er meer uit kwam waardoor er constant 20 spelers op ѐѐn helft stonden. Complimenten waren er na de wedstrijd voor de verdediging van RWB, deze bleven geconcentreerd spelen en gaven geen kans meer weg. In de tweede helft probeerde RWB door de verdediging van DIA te voetballen maar dat bleek moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk won RWB toch nog met een duidelijke 0-3. De doelpunten die in het laatste kwartier vielen werden gescoord door Brent van Look en de ingevallen Mickey van Boxtel. Volgende week, 20 oktober 2019, speelt RWB thuis tegen VCW. VCW behaalde net als RWB de volledige 3 punten. Voor VCW was het een lekkere overwinning want dit was meteen de eerste overwinning van het seizoen en meteen ook nog met 4-0 een afgetekende. RWB moet dan zijn koppositie verdedigen want met de 0-3 overwinning komt het bovenaan in de 4e klasse C, waarbij aangetekend dient te worden dat RFC uit Raamsdonksveer even veel verliespunten heeft.

Beste leden van RWB,

Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering welke gehouden wordt op:

Dinsdag 29 oktober 2019, Aanvang 21.00 uur.

 

Agenda:

1 Opening voorzitter.
2 Notulen Ledenvergadering d.d. 02 november 2018
3 Jaaroverzicht RWB Voorzitter.
4 Jaaroverzicht Jeugdcommissie.
5 Financieel verslag 2018 – 2019 door de Kascommissie.
6 Begroting 2019 – 2020.
7 Verkiezing Kascommissie.
8 Ingekomen agendapunt Tarik Maamar.

Pauze

9 Verkiezing Bestuur.
10 Bestuursmededelingen.
11 Rondvraag.
12 Sluiting.

 

T.a.v. punt 9 van de agenda, Verkiezing Bestuur, de volgende toelichting:

Sjaak Timmermans en Dick van der Schans zijn aftredend als lid van het bestuur en hebben zich herkiesbaar gesteld.

Nieuwe Bestuurskandidaten kunnen zich aanmelden bij voorzitter Bas Bruurmijn en/of secretaris Dianne van Diemen.
Postadres RWB: Postbus 146 5140 AC Waalwijk.

 

Voor vragen kun je terecht bij voorzitter Bas Bruurmijn en/of secretaris Dianne van Diemen.

Tot dinsdag 29 oktober 2019.

 

Het Bestuur.

RWB speelde zondag 6 oktober thuis tegen koploper SAB. Door met 7-2 te winnen was RWB na 2 x 45 minuten RWB de nieuwe koploper. Niet dat RWB de minste verliespunten heeft want met 6 punten uit 2 wedstrijden is dat het Raamsdonksveerse RFC.
Dat RWB zo ruim zou winnen zag het er in de beginfase niet naar uit. Al na 1 minuut spelen verdedigde RWB slordig uit waardoor keeper Luuk van Beerendonk met een lob werd verslagen en het dus al snel met 0-1 achter stond. RWB had een half uurtje de tijd nodig om te herstellen maar toen scoorde het in 3 minuten evenveel goals. Michael Rosenbrand, Bram van Iersel en Alex Huijps zorgden in deze korte tijd voor dat RWB met een 3-1 voorsprong op rosen zat. Serhan Eyupoglu maakte er nog voor rust 4—1 van waardoor de wedstrijd gespeeld leek. De 4-2 net voor rust zorgde ervoor dat RWB met een minder gevoel aan de thee zat en gaf nieuwe hoop bij SAB. Na een uur voetballen was het centrale verdediger Serhan Eyupoglu die aan alle onzekerheid een eind maakte. Met 2 goals in 2 minuten tijd maakte hij zijn hattrick vol en bracht de 6-2 op het scorebord. De eindstand die uitkwam op 7-2 werd gescoord door Kevin Remie die daarmee kan zeggen dat hij tot nu toe elke competitiewedstrijd heeft gescoord.
Zondag 13 oktober staat de uitwedstrijd tegen DIA uit Teteringen op het programma. Op voorhand geen gemakkelijke tegenstander want in de laatste wedstrijd nam het in de uitwedstrijd, bij het tot dan toe ongeslagen Waspik, de 3 punten mee naar huis.

Marco van der Hammen is met ingang van het nieuwe seizoen aangesteld als jeugdvoorzitter. Een van zijn taken is het aanstellen van scheidsrechters voor de wekelijkse thuiswedstrijden van de jeugdteams van RWB.
Mari Kraneveld is onder andere verantwoordelijk voor het gereed maken van de accommodatie op de wedstrijddagen. Verder is een van zijn taken het organiseren van de jaarlijkse thuistoernooien.
Harrie Maas is de penningmeester voor de jeugd bij RWB. Hij verzorgt verder de verkoop van de RWB-kleding. Daarnaast is hij betrokken bij het gereed maken van de accommodatie,
Johan Kuijsten houdt zich met name bezig met de organisatiezaken voorafgaand aan en volgend op de wedstrijddagen voor de jeugd. Ook biedt hij ondersteuning aan de wedstrijdsecretaris.
Cor Pulles is de wedstrijdsecretaris voor de jeugd van RWB. Tevens is hij lid van de Technische Commissie van de jeugd van R.W.B.

Zaterdag 28 september bereikte ons het bericht dan Hans van Herpt de strijd tegen zijn hersentumor heeft moeten opgeven. Een strijd waar hij vier jaar lang tegen heeft gevochten en niet te winnen viel, Hans is 63 jaar geworden. Hans van Herpt begon zijn voetbalcarriere in de jeugd van Baardwijk, speelde in zijn laatste jaren dat hij voetbalde bij WSC en was supporter van RKC Waalwijk. In de tijd dat hij nog een bakkerszaak had was hij leverancier en sponsor van RWB. De laatste 11 jaar was Hans lid van RWB, waar hij vaak te zien was bij de derde helft en op feestjes. Wij wensen Marie-Louise, de kinderen en de rest van de familie heel veel sterke toe bij het verwerken van dit verlies.

Na een aantal jaartjes 3e klasse te hebben gespeeld is RWB zondag 22 september de competitie in de
4e klasse gestart met een uitwedstrijd tegen PCP uit Breda. Het hield aan deze ontmoeting ѐѐn puntje over, volgende week speelt RWB thuis tegen Berkdijk wat net als RWB de competitie startte met een gelijkspel.

Uit tegen het vorig jaar kampioen geworden PCP startte RWB goed aan de wedstrijd en bereikte het met regelmaat op de zijkanten de achterlijn. Uit de voorzetten kon RWB het eerste half uur niet scoren, totdat Kevin Remie zijn man goed uitkapte en in de verre hoek de keeper van PCP het nakijken gaf. In het vervolg van de wedstrijd liet RWB de dekking wat vieren en gaf het de tegenstander de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. RWB zal dus moeten leren om beter met kansen om te gaan en bij een voorsprong scherper moeten blijven dekken om zodanig een voorsprong vast te houden. Net voor en net na rust profiteerde PCP en liet zien dat je ze niet de ruimte moet geven want dan heeft het een aantal goede voetballers die daar gebruik van maken. RWB moest daarna weer aan de bak en bracht trainer Larry van Ommen er met Mickey van Boxtel, Roel Mulders en Bram van Iersel een aantal frisse krachten in. Een goede zet want het warme najaarsweer had hier en daar zijn tol wel geeist. Zeker ook bij PCP want hier moest de verzorger soms wel twee spelers tegelijk behandelen. Of het altijd blessures waren is nog maar de vraag want PCP probeerde ook wel zo veel mogelijk tijd te trekken om met een voorsprong het einde te halen. Om extra stootkracht in de aanval te creёren stond in de slotfase de kopsterke Serhan Eyupoglu in de spits wat betekende dat achterin meer ruimte en dus kansen werden weggegeven. Dat risico moest RWB wel nemen want verliezen wilde het zeker niet. Het leek erop dat PCP overeind bleef, al was het met piepen en kraken. In de slotfase ging PCP toch door de knieёn, paniekerig werd uitverdedigd waarna de bal bij Alex Huijps terecht kwam, die bedacht zich geen moment en kogelde de bal onhoudbaar tegen de touwen. Uitslag 2-2 waarmee beide partijen na de wedstrijd konden leven.

Zondag 29 september speelt RWB thuis tegen Berkdijk, een ploeg die bekent staat van de mouwen opstropen. RWB zal moeten proberen hier niet te veel in mee te gaan en uit de vechtduels te blijven. Alles bij elkaar een interessante pot voetbal waar de supporters uit Waalwijk en Kaatsheuvel naar uitkijken.

Voetbalvereniging RWB organiseert inmiddels 50 jaar lang elk jaar in de zomervakantie voor de jeugd een Jeugdkamp. Tijd dus om een reunie te organiseren. Vrijdag 11 oktober is het zover, initiatiefnemers Joke Timmermans en Carola Bruurmijn kijken uit naar deze datum. Ze organiseren de reunie in de kantine van RWB op Sportpark De Gaard die bewust start om 18.00 uur zodat ook de jongste RWB-ers die de afgelopen jaren deel hebben genomen aan het Tentenkamp de gelegenheid te geven om de Reunie te bezoeken.

De eerste jaren van het Jeugdkamp waren in het KNVB-centrum te Zeist. Daar werd aan meegedaan door meerdere verenigingen en werd geslapen in grote legertenten. Voor de deelnemers van toen een spannende ervaring waarbij de hele week in een strak schema werd gesport tegen de andere verenigingen. Hoogtepunt van deze week was het Dierenspel wat ‘s-nachts in de bossen van Zeist werd gehouden. Met een groep kinderen moest je dan samen met een leider de bossen door struinen om in een vastgestelde volgorde alle dieren op het lijstje langs te gaan. Mooie kampen waren dat maar de RWB-leiders wilden na twee jaar van het strakke schema af en begonnen zelf met het organiseren van een Jeugdkamp in blokhutten van Scouting verenigingen. Het Jeugdkamp maakte daardoor een reis door Nederland, maar altijd met bossen naast de deur want het Dierenspel, en later de Spooktocht, moest erin blijven. Plaatsen die zijn aangedaan en de deelnemers nog wel kunnen herinneren zijn Ravenstein, Wijchen en Bergeijk. Bergeijk was ook voor de ouders een belefenis, want op woensdag tijdens de bezoekdag werd dan tussen de middag in Arendonk, net over de Belgische grens, gezamenlijk Steppegras gegeten. De laatste jaren wordt het Jeugdkamp gehouden in de vorm van een tentenkamp en slapen de kinderen per 2 in een koepeltentje op het Sportpark.

Vrijdag 11 oktober voor iedereen, van jong tot oud, de gelegenheid om herinneringen op te halen. Voor de jongeren wordt goed gezorgd wat voor hen ligt in het kraampje van Opa Kees een snoepzak klaar en zorgen Carola en Joke voor een hapje en een drankje (zoals ze gewend zijn op het Tentenkamp). Ook de ouderen krijgen bij binnenkomst een consumptiebon, draait de huis DJ van RWB gezellige muziek en kunnen bij het bekijken van de vele foto’s die uitgestald zullen staan herinneringen worden opgehaald.

Enkele voorbeelden van herinneringen door de tijd heen, waarbij iedereen die op Jeugdkamp is geweest wel iets herkent.: Zo lang mogelijk opblijven met de bijbehorende kussengevechten. Voor degene die niet van ophouden wisten mochten dan met Huub mee voor een nachtelijke wandeltocht door de bossen. Straf?, je vond het juist hartstikke stoer. Maar wat te denken van urenlang voetvolleyen, het snoepkraampje van Opa Kees waar je elke dag het traktement wat je kreeg er doorheen jaagde, Dierenspel, spooktocht maar ook het douanespel in de bossen, bingo of nog leuker frikandellenbingo, de bonte avond en wat nog niet meer. Ben jij ѐѐn van die ca 2500 mensen die als leider, leidster of deelnemer hebt meegedaan met een RWB-Jeugdkamp/Tentenkamp, kom dan herinneringen ophalen bij deze Reunie.

Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Voor deze teams is het 7x7 voetbal een uitkomst. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. Ideaal voor teams die geen 11 spelers op de been kunnen brengen en ideaal voor spelers die hun lichaam iets minder willen belasten. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Niet het presteren staat centraal, maar juist het lekkere voetballen op een recreatieve manier. Samen met leeftijdsgenoten.

De KNVB heeft in Zuid 1 echter geen mogelijkheid om op zondagochtend 7 tegen 7 te spelen. Reden waarom Voetbalvereniging RWB het initatief nam om samen met SC Elshout en ZIGO een onderlinge competitie op te starten. Zondag startte de anderhalve najaarscompetitie met de wedstrijd RWB – ZIGO.
RWB won de wedstrijd, uitslag onbelangrijk, bij 7 tegen 7 gaat het veel meer om het plezier hebben in het voetbalspelletje dan of je wint of verliest. De onderlinge competitie loopt in 9 zondagen t/m 15 december, waarbij elk team 6 wedstrijden speelt. De competitie wordt daarna in de winterstop afgesloten met een toernooitje wat door de winnaar van de competitie wordt georganiseerd.
Intussen denken de verenigingen al na hoe ze verder willen gaan in de voorjaarscompetitie. Om dan meer variatie te krijgen in de tegenstanders zal er gelobbyd worden door alle drie de verenigingen om te kijken of er meerdere verenigingen aan willen sluiten. Ook is er contact geweest met de KNVB, teams die vanuit de regio Zuid1 melden dat ze interesse hebben in 7 tegen 7 worden met RWB in contact gebracht. Zelf organiseren van een onderlinge competitie is voor de verenigingen geen enkel probleem, intentie is wel om op den duur de organisatie van de competitie onder te brengen bij de KNVB.
Verenigingen die interesse hebben in 7 tegen 7 kunnen zich melden bij RWB, ZIGO en/of SC Elshout.

De Evenementencommissie 110 maakte onlangs, met het plaatsen van de grote parasols, het terras wat ze de vereniging hebben geschonken helemaal af.
Zaterdag 21 september startte RWB Za-2 de competitie en wonnen deze eerste wedstrijd tegen SSC'55-3 met 3-2. Dat werd gevierd met een BBQ, het nieuwe terras deed daarbij uitstekend zijn dienst.

ABO Drunen / Elshout
Fysio Totaal
Frank Cortenbach
Van wijlen