RWB voetbalde zondag 14 april de derde van in totaal vier derby’s op een rij. De eerste twee gingen verloren tegen DESK, de gedoodverfde kampioen, waar je dus van kunt verliezen. Uit tegen Waspik was op voorhand een ander verhaal want Waspik stond onderaan. Met RWB dat 3 punten meer had als Waspik kon dit een waar degradatie duel genoemd worden. Zowel Waspik als RWB waren op voorhand gebrand om te winnen, RWB kon echter alleen het eerste half uur aanspraak maken op een overwinning. Na een half uur spelen kreeg RWB echter een domper te verwerken doordat Waspik met een lob doelman Luuk van Beerendonk verschalkte. Na de rust moest RWB dus meer risico nemen en bracht het met Justin van der Sanden een extra aanvaller in voor een middenvelder. Deze ingreep had echter niet het gewenste effect want Waspik maakte goed gebruik van de ruimte die het kreeg en kwam op 2-0. RWB ging daarna alles op alles spelen en bracht er met Wessel Jacobs nog een extra spits in. 10 Minuten voor tijd besliste de scheidsrechter de wedstrijd, voor een vermeende handsbal ging de bal op de stip en werd het 3-0. Hiermee was de wedstrijd beslist. RWB ging zwaar teleurgesteld het veld af en moest toegeven dat Waspik de zaken energieker had aangepakt en verdiend de punten in Waspik hadden gehouden. Resultaat is dat RWB verder naar onderen zakt op de standenlijst en samen met Waspik de onderste plaats bezet. RWB heeft wel een mooie gelegenheid om revanche te nemen op de teleurstellende prestaties van afgelopen zondag, op Paaszaterdag komt namelijk Baardwijk op bezoek. Zowel Baardwijk als RWB draaien na de winterstop niet goed waarbij Baardwijk het voordeel heeft dat het 6 punten meer heeft als RWB. De wedstrijd RWB – Baardwijk begint zaterdag 20 april om 17.15 uur.

Nadat in februari Nicky Ligtvoet werd aangesteld voor de JO19-1, is de Technische Commissie van R.W.B. er ook in geslaagd om voor de andere selectieteams de trainers aan te stellen:
De JO17-1 gaat komend seizoen getraind worden door Gido Boertje en Jos van Nieuwstadt. Gido en Jos trainen dit jaar al samen 1 team, namelijk de JO15-1. Gido is al ruim 10 jaar trainer van diverse jeugdelftallen en speelt momenteel in R.W.B. 2. Jos van Nieuwstadt is sinds een aantal jaren ook actief als vrijwilliger binnen R.W.B. en heeft een schat aan ervaring op het gebied van (prof)voetbal. Jos is jarenlang profvoetballer bij o.a. Willem II geweest en is momenteel werkzaam bij de Tricolores als teammanager.
De JO15-1 gaat getraind worden door Tim Vervoort. Tim heeft altijd in de jeugd van R.W.B. gespeeld (en gekeept) en speelt momenteel in R.W.B. 5. In het verleden is Tim ook trainer geweest van diverse jeugdteams. Na een uitstapje als selectietrainer bij o.a. Taxandria, SVSSS en Nieuwkuijk komt Tim, in het bezit van UEFA Coach C, dus weer terug als trainer op zijn oude vertrouwde nest.
De JO13-1 staat komend jaar onder leiding van Bob Janssen, Biko Kerstens en Zico Kemmeren. Zowel Bob als Biko voetballen momenteel in de JO19-1 en zijn al een aantal jaren fanatiek jeugdtrainer bij R.W.B. Beide heren hebben de plannen om in de nabije toekomst ook hun trainerspapieren te behalen. Zico is voor iedereen binnen R.W.B. zowel een bekende trainer als speler. Momenteel assisteert Zico bij de JO19-1 en hoopt binnenkort zijn UEFA Coach C diploma te behalen. Zico speelt momenteel in R.W.B. 2.
De JO11-1 staat seizoen 2019-2020 onder leiding van Jos Knippels. Jos is nu trainer van de JO10-1 en gaat volgend seizoen de cursus UEFA Coach C volgen. Naast het volgen van de cursus gaat Jos ook stage lopen bij de JO19-1. Eenmaal in de week gaat Jos assisteren op een trainingsavond en op de zaterdag gaat Jos samen met Nicky Ligtvoet de wedstrijden van de JO19-1 coachen en begeleiden. Jos heeft op zijn jonge leeftijd o.a. gevoetbald en teams getraind bij VCB uit Biezemortel en SC Elshout uit Elshout.
De Technische Commissie wenst alle trainers ontzettend veel succes toe het komende voetbaljaar!

Op de foto van links naar rechts:Tim Vervoort (JO15-1), Jos Knippels (JO11-1). Gido Boertje (JO17-1), Biko Kerstens (JO13-1) en Nicky Ligtvoet (JO19-1). Op de foto ontbreken Jos van Nieuwstadt (JO17-1), Bob Janssen en Zico Kemmeren (JO13-1)

Beste vrijwilliger, ook dit jaar wil het bestuur van RWB jullie bedanken voor
de vrijwillige inzet van het seizoen 2018-2019. Deze avond wordt gehouden
op vrijdag 3 mei in de kantine van RWB. De aanvang van deze avond is
20.30 uur. Deze avond zal muzikaal opgeluisterd worden door de RWB
band ‘First of all Friends’. Ook zal op deze avond de vrijwilliger van het jaar
bekend gemaakt worden. en uiteraard zal er aan drinken en eten niets
ontbreken.
Wij hopen dat u op deze avond aanwezig kunt zijn, en vragen u
onderstaand strookje in te vullen en
even te mailen naar::
of sjaak.timmermans@ziggo. nl
Degene die geen email hebben kunnen het strookje inleveren bij Sjaak
Timmermans of Johan Kuijsten.

Op zaterdag 20 april 2019 komt de Paashaas weer naar RWB om zijn mooist gekleurde eieren te verstoppen in het hoge gras van de heuvels nabij het hoofdveld.
Het zou leuk zijn als jij deze dag naar RWB komt om de verstopte eieren te zoeken en misschien vind je ook wel één van de drie gouden eieren en win je een mooie prijs.
Maar wij zouden het ook erg leuk vinden als jij vooraf aan het eieren zoeken gezellig komt
eten tijdens de Paaslunch.
Om 11.30 uur wordt jij verwacht in de kantine van RWB waarna je samen met je teamgenoten een
heerlijke en gezellige Paaslunch wordt aangeboden door de recreatiecommissie van RWB.
Heb je een zusje of broertje in de leeftijd tot en met 9 jaar dan zijn zij ook van harte welkom.
Wel zouden we graag van te voren willen weten hoeveel personen deelnemen aan de Paaslunch
daarom ons verzoek om onderstaande strook z.s.m. in te vullen en in te leveren bij jullie
leider/trainer.
De verwachting is dat wij rond 12.45 uur samen met de Paashazen naar de heuvels lopen en de
eieren gaan zoeken.
Het programma zal na het uitreiken van de prijzen en traktaties omstreeks 13.45 uur ten einde zijn.

Vorige week speelde de ploeg van trainer Ruud van den Heuvel ook al tegen DESK op Sportpark Eikendijk en verloor nipt met 2-1. Afgelopen zondag trad de ploeg uit Besoyen wederom aan tegen DESK maar dit keer op Sportpark de Gaard.
Op een zonovergoten zondagmiddag, met een aantal honderden toeschouwers langs de zijlijn, begon R.W.B. slecht aan de wedstrijd tegen de ploeg van oud R.W.B. trainer Tom Heijkoop. Al binnen 1 minuut stond R.W.B. op achterstand. Een terechte penalty werd feilloos benut door de ploeg uit Kaatsheuvel, waardoor R.W.B. dus al snel achter de feiten aanliep. Zowel R.W.B. als DESK kregen nog een aantal mogelijkheden, maar het spel speelde zich met name op het middenveld af. Het tempo lag bij beide ploegen te laag waardoor de ruststand dan ook 0-1 was.
Na de rust kwam DESK sterker de kleedkamer uit en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Hierna liep DESK uit naar een comfortabele 0-5. Gezien het wedstrijdbeeld was de zege verdiend maar de 0-5 die na 81 minuten spelen op het scorebord stond gaf een vertekend beeld van de krachtsverschillen op het veld. Voor Cas van Bruchem was het, afgezien van de 0-5 achterstand, wel een speciale middag. Na 82 minuten maakte de 17-jarige linksbenige middenvelder zijn debuut voor het vlaggenschip van R.W.B. 1. Wie dacht dat R.W.B. niet zou scoren kwam bedrogen uit. Oud - DESK speler Wessel Jacobs redde namelijk nog wel de eer door de 1-5 te scoren.
Na de wedstrijd werd Brent van Look terecht door trainer Ruud van den Heuvel verkozen tot “man of the match”. Bloemensponsor BloemMarlou uit Waalwijk overhandigde de mooie bos met bloemen.
Komende zondag 14 april speelt de ploeg van trainer Ruud van den Heuvel een uitwedstrijd tegen de laagst geklasseerde ploeg uit de 3e klasse. De Rood-Wit-Blauwen spelen dan in en tegen Waspik. R.W.B. kan wederom alle steun gebruiken om de 3 punten mee naar Besoyen te nemen. Vanuit R.W.B. wordt er een fietstocht georganiseerd naar Waspik. Meer informatie hierover bij Sjaak Timmermans.

In seizoen 2017 / 2018 was Larry van Ommen nog de trotse aanvoerder van RWB-1 en deed hij met succes de trainingscursus TC2. Dit seizoen is hij assistent trainer van voetbalvereniging Dongen.
Volgend seizoen zet Larry de volgende stap in zijn trainerscarrière en start hij bij vv RWB als hoofdtrainer. Larry startte zijn voetbalcarrière in de jeugd van RWB en beëindigde deze ook bij RWB. In de jeugd maakte hij ook nog een uitstapje naar de jeugd van RKC Waalwijk, nadat Larry uitgroeide naar een vaste waarde bij RWB-1 voetbalde hij vervolgens bij WSC, de eredivisie in de zaal, Dongen, Nivo Sparta, WSC en beëindigde zijn mooie voetbalcarrière dus bij RWB. Zijn grootste successen behaalde hij met Dongen waar hij alles won wat er te winnen valt en werd met WSC kampioen in de KNVB 2e klasse. Voorzitter Bas Bruurmijn gebruikt Larry vaak als voorbeeld voor de aanstormende talentvolle jeugd van RWB. Voetbalvereniging RWB is dan ook blij dat het Larry van Ommen als kind van de club de kans kan geven om bij RWB als trainer op zijn eigen benen te staan. Natuurlijk te hopen in de KNVB 3e klasse, dat betekent dat RWB-1 nog aan de bak moet om te voorkomen dat het niet op de onderste plaatsen in de KNVB 3e klasse eindigt.

Het was vrijdag 29 maart 2019, weer volle bak bij de pub quiz van RWB. Emil en Sjaak vuurde de diverse vragen af op de deelnemers, Johan deed de PowerPoint bedienen op de TV scherm, John en Frank zorgde ervoor dat alle formulieren op tijd werden ingeleverd en het personeel achter de bar zorgde ervoor dat iedereen voldoende drankjes aan zijn tafel kon krijgen, Marko, Juultje, Foort, Carola en voor de hapjes Anthony. Nadat alle antwoorden waren gecontroleerd door de Jury, Miel Blok bedankt daarvoor wederom, kon de uitslag bekent gemaakt worden. Het was een close race tot 2 rondes voor het einde een gaatje werd geslagen. Team BLF wist uiteindelijk de Quiz te winnen.

Team Eindscore
   
Stilte Alstublieft 52,5
IQ Visstick 52,5
Girlpower 43
Kwisje 41,5
Te vroeg gepiekt 37
TZN 43,5
Dream Team 35
Team A Correctie Team B 36
De Vrolijke Rukkers 44,5
Papa Guido 44,5
Hoe Heten Wij 48
Ladie Toppers 50,5
Hoekske Van de Bar 39
BLF 61,5
Team B en L 44,5
Vuile Was 39
Doe Maar Een Wijntje 41,5
RWB5 45,5
K.L.A.V. 55
The Dutch Windmills 39
Gewoon Voor De Lol 46
Bork 5 54
Doe Maar Wat Leuks 57
Team Bierings 49

Voor de wedstrijd had trainer Ruud van den Heuvel te kennen gegeven na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van R.W.B. 1. Een extra tegenvaller daarnaast was dat de ploeg uit Besoyen ook nog eens gehavend aantrad op Sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel. De ploeg uit Waalwijk miste onder andere hun vertrouwelijke centrale duo achterin, waardoor trainer Ruud van den Heuvel moest improviseren. Echter was, gezien een bijna geheel nieuwe defensie, in de 1e helft nauwelijks het krachtsverschil te zien tussen de nummer 1 en 12 uit de competitie.
DESK kreeg via oud R.W.B.-er Koen van Baardwijk een goede schotkans op de 1-0. Aan de andere kant liet Brent van Look de mogelijkheid liggen om de ploeg uit Besoyen op voorsprong te zetten. Na 27 minuten spelen was het wel raak en kwam DESK op prachtige wijze (afstandsschot in de kruising) verdiend op voorsprong. R.W.B. leek even van slag, maar herpakte zich, en creëerde toch een paar mogelijkheden voor rust. Vlak nadat R.W.B. kort voor rust de kans op 1-1 liet liggen uit een corner, sloeg DESK uit de tegenaanval wel toe. Uit een vlijmscherpe counter kwam de ploeg uit Kaatsheuvel op een 2-0 voorsprong. Het duel leek gespeeld, maar R.W.B. herpakte zich, na een tactische omzetting van trainer Ruud van den Heuvel, na de thee pauze prima. De ploeg uit Waalwijk maakte verdiend de aansluitingstreffer 2-1 door Pjotr ten Berge. Na de aansluitingstreffer was DESK geen schim meer van wat het liet zien in de 1e helft. R.W.B. was een paar keer dichtbij de 2-2, maar onder andere Kevin Remie had het vizier niet op scherp staan. Roel Mulders kreeg na een charge een terechte rode kaart, waardoor R.W.B. na ongeveer 80 minuten voetballen door moest met 10 man. Door het overtal van DESK kwam de ploeg uit Kaatskeuvel niet meer in de problemen en won uiteindelijk met 2-1.
Volgende week zondag 7 april komt de ploeg van oud- R.W.B. trainer Tom Heijkoop op bezoek op Sportpark de Gaard. De Rood-Wit-Blauwen kunnen alle steun gebruiken om hopelijk in de rematch wel te kunnen stunten tegen de koploper van de 3e klasse B. De wedstrijd begint om 14.30u.

Ruud van den Heuvel heeft afgelopen week RWB laten weten dat hij terug wilde komen op zijn beslissing om ook volgend seizoen hoofdtrainer te zijn van RWB. Ruud van den Heuvel is bezig met zijn tweede seizoen bij RWB en had aanvankelijk laten weten dat het ook in seizoen 2019 -2020 op hem kon rekenen. Na vorig seizoen net onder de middenmoot te zijn geëindigd was de start van het seizoen weliswaar wisselvallig maar voor de winterstop stond RWB nog netjes in de middenmoot.
De slechte resultaten in het begin van 2019, RWB wist van de aflopen 10 wedstrijden er slechts 1 te winnen, hebben meegespeeld in zijn beslissing. RWB en Ruud van den Heuvel zien nog wel voldoende mogelijkheden om er voor te zorgen dat RWB ook volgens seizoen in de KNVB 3e klasse speelt, Ruud van den Heuvel gaat hier in ieder geval zijn stinkende best voor doen. RWB moet dus noodgedwongen laat in het seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Na de overwinning uit bij OVC’26 keek RWB met vertrouwen uit naar de thuiswedstrijd tegen medeconcurrent UVV’40. De start van het duel was ook veelbelovend want na 2 minuten stond RWB door een mooie goal van Justin van der Sanden al op een 1 - 0 voorsprong. RWB ging daarna te veel achteruit hangen of was het UVV’40 dat feller ten aanval trok, kan natuurlijk ook beide zijn. RWB had in ieder geval de pech dat het al snel in de wedstrijd Ronald Possemis verloor omdat hij met een blessure af moest haken. Resultaat was dat RWB met een 1 – 2 achterstand de rust in moest. Na de pauze herpakte RWB zich en brak Justin van der Sanden door de verdediging, enkel een overtreding net buiten de 16 meter kon hem stoppen. De overtreding werd door de scheidsrechter geconstateerd en hij gaf hier ook een vrije trap voor, de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler hield hij echter op zak. Ondanks kansen over en weer werd er lang niet gescoord in de tweede helft, tot 10 minuten voor tijd Mike van Helvoirt met zijn handen een inzet van UVV’40 tegen hield. Als een soort goedmaker kreeg hij slechts geel in plaats van rood en mocht hij dus blijven staan. De penalty die UVV’40 hiervoor kreeg besliste de wedstrijd. Vraag blijft wat er was gebeurd wanneer de scheidrechter volgens de regels had gehandeld en RWB het laatste half uur tegen 10 man van UVV’40 had kunnen voetballen. De verliespartij betekent dat RWB in de onderste regionen van de 3e klasse B blijft hangen, met ook nog eens twee zware wedstrijden tegen koploper DESK op het programma. Zondag 31 maart speelt RWB uit bij DESK, zondag 7 april is RWB de gastheer van de Kaatsheuvelse voetbalvereniging.

Waarom op zoek gaan naar andere verzorgers/verzorgsters als je reeds 2 top mensen in huis hebt? Dat vroeg het bestuur van RWB zich ook af en benaderde Hans en Christel daarom met de vraag of ze zich wederom voor de komende jaren in willen zetten als verzorger en verzorgster bij RWB.
Het antwoord daarop kwam snel en daarom tekenden Hans Bruurmijn en Christel Pelders-Evers afgelopen donderdag de contracten die hen komende 3 jaren wederom aan RWB zullen verbinden.
Hans gaat de komende 3 jaar wederom de verzorging van RWB 2 op zich nemen terwijl Christel de komende 3 jaren als verzorgster van RWB 1 haar werk voort zet.
Het bestuur van RWB wenst beiden wederom veel plezier in het uitoefenen van hun functie.