Zaterdag werd het seizoen voor sport en cultuur geopend dus stond ook voor de Kanjers van RWB de eerste training weer op het programma. Kanjers zijn meisjes en/of jongens van 4 (bijna 5) t/m 6 jaar die het leuk vinden om te voetballen. Nu de vakanties voorbij zijn en de kinderen weer naar school gaan zijn veel ouders zoekende wat voor hun kinderen een geschikte sport is. Voor jonge kinderen is het beoefenen van een teamsport, in de buitenlucht leerzaam en gezond en goed voor de lichamelijke ontwikkeling. Zit uw zoon of dochter in groep 1 of 2 en vind hij/zij voetbal leuk? Dan kan hij op dit moment meteen aansluiten bij de trainingen van de Kanjers die worden gehouden op de zaterdagochtenden van 10.30 tot 11.45 uur.

Kanjertrainingen bij RWB zijn in Waalwijk al jaren een begrip en afgelopen zaterdag werd op Sportpark De Gaard gestart met ca. 25 kinderen. De wekelijkse training wordt verzorgd door Foort Cové die daarbij door een aantal ouders wordt geassisteerd. Tijdens de training worden allereerst op speelse wijze de basisprincipes van het voetbal geoefend. Gaandeweg komen tussendoor ook de technische oefeningen aan bod zoals snel voetenwerk, dribbelen/drijven, trappen en passen , kappen en draaien etc. Natuurlijk zal bij iedere training het 4×4 wedstrijdje niet ontbreken. Alle jongens en meisjes die 4 (bijna 5), 5 of 6 jaar zijn, mogen vrijblijvend een aantal keren mee komen trainen. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met: Foort Cove, telefoon (0416) 341808 (na 17.00 uur).

Oudere kinderen die willen voetballen kunnen zich natuurlijk ook aanmelden bij RWB. Dit kan via de website www.rwbwaalwijk.nl , maar op een doordeweekse avond of in het weekend kun je ook altijd bij RWB binnen lopen en vragen naar een van de leden van de Technische Commissie, voor de Jeugdafdeling zijn dit Foort Cove, Nicky Ligtvoet en Cor Pulles.

ABO Drunen / Elshout
Van wijlen
Frank Cortenbach
Knippels