Voetbalvereniging RWB kijkt terug op een in alle opzichten super geslaagd toernooi. Dit jaar viert RWB zijn 110 jarig bestaan en mocht daardoor de Waalwijk Cup 2018 organiseren. Op de velden werd sportief gestreden en aan publieke belangstelling had RWB het met de uitschieter op vrijdag, toen meer dan 1000 supporters aanwezig waren, niet te klagen. Naast voetbal was er nog van alles te doen, op donderdag had het er een mooie Ladies Night van gemaakt was er alle dagen passende muziek, daarnaast was het voorterrein geheel opnieuw ingericht en had het er een mooi terras van gemaakt. Ten opzichte van andere jaren had RWB de Waalwijk Cup uitgebreid met de donderdag om voor het eerst in de historie de Waalwijk Cup voor Vrouwen aan het toernooi toe te kunnen voegen. Nadat donderdag de voorrondes voor de Vrouwen waren gespeeld werden op zaterdag 25 augustus de drie finalewedstrijden gespeeld. In de finalewedstrijden won RWB met 1-0 van SV Capelle waardoor RWB als vijfde en SV Capelle als zesde eindigde. NEO’25 werd door zijn finalewedstrijd te winnen derde en Waspik vierde. In de finale om de 1e en 2e prijs won Baardwijk met 4-0 van SSC’55. Baardwijk won bij de Vrouwen daarmee de Waalwijk Cup 2018 en werd SSC’55 dus tweede. Bij de Heren waren de uitslagen van de finalewedstrijden om de vijfde t/m de achtste plaats zodanig dat SSC’55 achtste werd, SV Capelle zevende, Waspik zesde en Baardwijk vijfde.
Bij de finale om de derde en vierde plaats bleef het gelijk waardoor deze beslist moest worden door het nemen van penalty’s. RWB deed dit beter dan buurman NEO’25, RWB werd dus uiteindelijk derde en NEO’25 vierde. De finale tussen WSC en DESK eindigde in een 1-0 stand, net als vorig jaar was het dus WSC dat de Waalwijk Cup won, DESK uit Kaatsheuvel die als gastclub was uitgenodigd werd tweede. Tijdens het toernooi had Wethouder John van den Hoven een aantal wedstrijden bekeken waardoor hij uit eigen ervaring kon vertellen dat het een mooi toernooi was geweest waarbij sportief werd gestreden om de winst. Voetbalvereniging Waspik deed dit bij zowel de Vrouwen als de Heren het meest sportief waardoor zij beide met de sportiviteitsprijs aan de haal gingen.
De wisselbeker die hoort bij de Waalwijk Cup 2018 voor de Heren reikte Wethouder John van den Hoven uit aan de aanvoerder van WSC, de wisselbeker bij de vrouwen ging naar Baardwijk.

WaalwijkcupDag3 30

WaalwijkcupDag3 49

WaalwijkcupDag3 72

BPR
Van wijlen
vd Griendt
Van wijlen