De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het Covid virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard.

De komende drie weken, vanaf zondag 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn.

Dit weekend, zaterdag 27 en zondag 28 november, mag er nog gevoetbald worden. Het clubhuis moet op zaterdag 27 november om 20.00 uur dicht en op zondag 28 november vanaf 17.00 uur.
De uitwedstrijd van RWB-1 tegen ZIGO en de uitwedstrijd van RWB-2 tegen SVSSS van zondag 28 november waren inmiddels gecanceld i.v.m. corona gevallen bij onze tegenstanders.

Bij de wedstrijden dit weekend zullen de huidige corona regels nog steeds van kracht zijn.
Dit betekent:
Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.

In het clubhuis en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
Het afhalen van eten/drinken bij ons afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.

Vanaf zondag 28 november 05.00 uur gelden de volgende regels voor de sport.
Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot zondag 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen. De KNVB neemt zo snel mogelijk een besluit over de voortgang van de voetbalcompetities voor de komende weken. Indien dit bekend is informeren we iedereen weer zo snel mogelijk.

Contact en meer informatie
Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus ook op www.knvb.nl/coronavirus