NIEUWE CORONA MAATREGELEN: Wedstrijden en trainingen gaan door, geen publiek, kantine dicht.
Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving en ook het amateurvoetbal hard. De komende drie weken mag bij geen enkel (sport)evenement nog publiek aanwezig zijn en zijn de kantines dicht.

Het belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, voor de sport, voor de clubs en voor de spelers. Het is namelijk veilig en verantwoord om te voetballen. Dat vindt niet alleen de KNVB en RWB, dat vinden ook NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd. Alle competities in het veldvoetbal blijven dan ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema.
We ontkomen helaas niet aan deze maatregelen. We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek.”

Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het voetbal. Morgen ontvangt RWB meer gedetailleerde informatie van de KNVB en publiceren we die op onze facebookpagina en de website.
De maatregelen van het kabinet gelden vooralsnog tot en met dinsdag 20 oktober.