RWB speelde thuis op sportpark De Gaard tegen een sterker geacht TSC uit Oosterhout.
Al jaren doet TSC mee voor de bovenste plaatsen in de 3e klasse en inmiddels heeft de Oosterhoutse ploeg een periodetitel op zak. Niet raar dus dat TSC sterker wordt geacht, resultaat is echter wel dat RWB dit seizoen 4 punten pakte tegen TSC. Toen TSC in een slechte periode zat pakte RWB uit verrassend 3 punten, TSC is echter de laatste weken goed op dreef maar kon ook nu niet winnen van RWB. De Besoyense ploeg verdedigde stug en gaf maar heel weinig weg.
In de eerste helft was RWB zelfs het dichtste bij de openingstreffer maar had pech dat het afstandschot van Ronald Possemis op de lat uiteen spatte. Ook de tweede helft bleef RWB tot genoegen van trainer Ruud van den Heuvel knokken voor wat het waard was. Met vereende krachten en alle reservespelers in zettende hield keeper Amir Cehic de nul.
Een van die ingebrachte reservespelers was Bram van Iersel van RWB JO19 die daarmee zijn debuut maakte in RWB-1. Door de vele gelijke spelen in de 3e klasse B veranderde er in de stand niet zo heel veel, de wedstrijden volgen zich naar het einde van de competitie toe snel op, volgende week speelt RWB uit tegen het Goirlese GSBW.

Zaterdag was weer de eerste keer dat in de Ziggo Dome het concert “Nederland zingt Hazes” werd gegeven, het concert werd afgesloten met alle zangers en zangeressen die “Bloed Zweet en Tranen” zongen. Dit lied heeft alles wat ook aanwezig was bij de wedstrijd Were Di tegen RWB. Christel Pelders, de verzorgster van RWB moest dan ook regelmatig het veld in om verbanden aan te leggen, bloed te stelpen, blauwe ogen te verzorgen en spelers naar de kleedkamer te begeleiden. Gezien de ranglijst moest RWB vandaag winnen, degene die de wil om te winnen deze wedstrijd het meest uitstraalde was Paul van Oudhuizen, ondanks de hoofdwond bleef hij tot bloedens in het centrum van de verdediging op zijn post en groeide uit tot de man van de wedstrijd. Steun had de selectie ook van de RWB supporters die met een groot aantal mensen mee was gereid naar Tilburg en zich ook goed liet horen. RWB had zich op voorhand ingesteld op het spel van Were Di, wat alles met lange hoge ballen naar de twee aanvallers speelt. Een tactiek die wordt ingegeven door het knollenveld waar Were Di zijn competitiewedstrijden op speelt. Een bal fatsoenlijk over de grond inspelen is iets wat daarop niet mogelijk is. Na de 0-1 achterstand die na een kwartier op het scorebord kwam trok RWB nog voor rust de wedstrijd naar zich toe. De gelijkmaker was een assist van de goed keepende Bart van Heesch, zijn lange uittrap stuiterde over de verdediging van Were Di waarna Larry van Ommen er als de kippen bij was om de 1-1 aan te tekenen. Meteen daarna scoorde Ronald Possemis door een corner die achter hem terecht kwam met de hak in de kruising en kwam RWB op voorsprong.
In de tweede helft richtte Were Di zich op en wist na 10 minuten na rust weer langszij te komen.
Een domper voor RWB want in Tilburg tegen de nummer laatst zou er alleen tevredenheid zijn als het 3 punten mee naar huis zou nemen. Het fysieke spel van Were Di verplichtte trainer Ruud van den Heuvel om gaandeweg alle reservespelers in te brengen. Deze nieuwe krachten zorgen voor extra energie en door een van de loopacties van invaller Brent van Look kon Kevin Remie aanvoerder Larry van Ommen alleen voor de keeper brengen. Alleen voor de keeper maakte Larry van Ommen het beheerst af en was de 2-3 overwinning een feit. Deze week zal het onder andere wonden likken worden en zorgen dat iedereen weer fit is. Zondag 22 april komt namelijk subtopper TSC uit Oosterhout naar De Gaard voor wedstrijd nummer 21.

Voor RWB was de wedstrijd RWB – Baardwijk een uitgelezen mogelijkheid om in de competitie gelijk te komen met Baardwijk. Deze mogelijkheid liet het lopen, Baardwijk ging er met een 2-1 overwinning vandoor. Baardwijk staat nu 6 punten boven RWB, de Besoyense ploeg voelt door het verlies de hete adem van de onderste ploegen in zijn nek hijgen.
RWB keek door een snelle goal van Max van der Aa heel de wedstrijd tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd door hem met het achterhoofd verlengd en ging daarmee over keeper Bart van Heesch. Net voor rust kreeg RWB een kans om op gelijke hoogte te komen, de lob van Koen van Baardwijk over Baardwijk keeper Tony Salm werd op de doellijn uit de goal gekopt door de doorgelopen Davy Heuverling. Net voor en na rust kregen beide teams nog een kans maar zowel Rob van Ravenstein als Ronald Possemis kregen de bal niet tussen de palen. Kansen die er dus wel waren en het hoge tempo maakte het mindere voetbal meer dan goed. Het veld was dan ook lastig bespeelbaar en niet helemaal glad. Het noodzakelijk onderhoud van het prikken van de velden, die flink te lijden hebben gehad door de late strenge kou, heeft de velden zeker niet egaler gemaakt.
Een kwartier voor tijd leek Baardwijk de derby definitief te beslissen toen Ugur Ozkan de voorzet van Tom Sleenhof via de paal de 0-2 aantekende.
Door een tweede gele kaart was RWB inmiddels Merlijn Broos verloren en stond het nog met 10 man.
RWB was echter toch weer snel terug in de wedstrijd en scoorde via Koen van Baardwijk de aansluittreffer. Het bleef ondanks verwoede pogingen echter bij een 1-2 overwinning voor Baardwijk.
De eerstvolgende wedstrijd van Baardwijk is as donderdag uit bij Waspik die 3 wedstrijden minder heeft gespeeld dan RWB.
RWB gaat op bezoek bij Were Di, van onderschatting zal geen sprake kunnen zijn bij de Rood Wit Blauwen, het heeft de laatste weken weinig punten gehaald en Were Di zal thuis zeker willen knokken voor zijn laatste kans.

Een nieuwe competitieopzet en daarom ook voor de meesten een vreemde gewaarwording;
Voetballen op 1 ste paasdag in plaats van paaszaterdag en/of 2 de paasdag.
R.W.B. trad daarom afgelopen zondag 1 april aan in - en tegen Oosterhout.
Het spel, op het vrij nieuwe sportpark van Oosterhout war vorig jaar nog getroffen werd door een
uitslaande brand, speelde zich in de beginfase vooral af op het middenveld, waar scheidsrechter Toon
Fitters uit Elshout de leiding had over de wedstrijd. De ploeg van Ruud van den Heuvel creëerde het
eerste kwartier de beste kansen voor de goal van Oosterhout, had een licht veldoverwicht, en kwam
zelf nauwelijks in de problemen.

{eventgallery event='118081078102075764332@6539886915304775793' attr=images mode=link max_images=5 thumb_width=50 offset=0 }

Plots dook daar de ploeg uit Oosterhout via, de wat later bleek,
gevaarlijke buitenspelers op voor de goal van R.W.B. en stichtte hiermee het eerste gevaar. De ploeg
uit Besoyen werd nogmaals gewaarschuwd nadat Oosterhout wederom in een paar minuten tijd een
paar keer gevaar stichtte voor de goal van de ploeg uit Waalwijk. Ditmaal raakte Oosterhout ook de
onder kant van de lat. Gedurende de 1 ste helft had R.W.B. weinig meer in te brengen, moest steeds
verder achteruit, en het wachten was op de 1-0 die ook logischerwijs volgde in de 32 ste minuut.
R.W.B. mocht van geluk spreken dat het met “slechts” 1-0 de rust in ging nadat bij Oosterhout ook
nog eens de paal in de weg stond voor de 2-0.
Erbij vermeld moet worden dat R.W.B. tijdens de 1 ste helft ook een keer pech in de afronding waar het
ook de paal trof.
Ruud van den Heuvel had in de rust zijn formatie aangepast, een enkel speler onderling gewisseld van
positie, en daarnaast de mannen op scherp gezet voor de overige 45 minuten.
Dit resulteerde begin 2 de helft in een scherper en feller spelend R.W.B. - met meer diepgang in het
spel, waardoor de ploeg uit Waalwijk ook een paar goede kansen creëerde. Door goed
voorbereidend werk via de rechterflank - slecht keeperswerk van de keeper van Oosterhout en
scherpte voor de goal kwam R.W.B. verdiend op 1-1 (goal Kevin Remie) na dik 10 minuten spelen in
de 2 de helft. Helaas kwam R.W.B. na 70 minuten spelen weer op achterstand door gepriegel in de
defensie. Nadat trainer Ruud van den Heuvel met Justin van der Sanden en Zico Kemmeren 2 verse
krachten erin had gebracht (en later Joneal Matthijssen) ging R.W.B. naarstig opzoek naar de
gelijkmaker. Helaas creëerde R.W.B. geen echte groot uitgespeelde kansen waardoor de ploeg uit
Besoyen uiteindelijk terecht verloor.
Volgend weekend staat de beladen derby op het programma tegen v.v. Baardwijk. De wedstrijd wordt
gespeeld op zaterdag 7 april (aanvang 17.30u) vanwege het feit dat beide clubs overeengekomen zijn
de wedstrijd een dag te vervroegen.

RWB bewees zondag 25 maart dat het in potentie een volwaardige middenmotor is in de 3e klasse B.
Het speelde tegen Gilze, een ploeg die zich op de ranglijst aan de bovenzijde van de middenmoot bevindt, en deed daar niet voor onder. Voorwaarde is wel dat het voldoende energie in de wedstrijd stopt en daar had het de laatste wedstrijden aan ontbroken. Tegen Gilze deed RWB dit tot genoegen van de vaste supporters in ieder geval wel. Door het 1-1 gelijk spel handhaaft RWB zich in de middenmoot al moet je op de ranglijst dan wel kijken naar de onderkant van de middenmoot. Zeker in de eerste helft was RWB de bovenliggende partij en kwam het na een half uur spelen via Kevin Remie dan ook op een 1-0 voorsprong. Na rust verspeelde RWB op het middenveld te vaak de bal waardoor Gilze beter in de wedstrijd kwam. Zeker toen Rudy van Hoek van Gilze zijn opwachting maakte werd Gilze gevaarlijker. De 1-1 van Gilze bleef dan ook niet uit, Vasco Oerlemans tekende voor de tegentreffer. Na de wedstrijd konden beide partijen goed leven met de uitslag en waren ze het er over eens dat de 1-1 een terechte uitslag was. Niet alleen in doelpunten, ook in kansen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en schoten ze beide ook één keer tegen de paal. Voor RWB staat er volgende week een moeilijke uitwedstrijd tegen Oosterhout op het programma, want ook Oosterhout hield aan zijn competitiewedstrijd een goed gevoel over. Oosterhout hield namelijk in Breda koploper JEKA op een 0-0 gelijk spel.

 

RWB-1 zit op dit moment niet in de beste periode van het seizoen, zondag 11 maart moest het de punten meegeven aan SVSSS uit Udenhout. Verschil in de wedstrijd is ook te zien in de stand in de
2e periode, SVSSS staat daarin op de 1e plaats en RWB is inmiddels in deze periode naar de 8e plaats gezakt. Op dit moment pakt RWB de wedstrijden te plichtmatig aan en laat daarmee het initiatief aan de tegenstander, zo was dit ook in de thuiswedstrijd tegen SVSS het geval waardoor SVSSS op een 0-1 voorsprong kwam. De 2-0 kon voor RWB niet ongelukkiger komen, deze viel net voor rust waardoor SVSSS met een riante voorsprong kon beginnen aan de 2e helft.


In de tweede helft leunde SVSSS wat meer achterover waardoor RWB wat beter in de wedstrijd kon komen. Echt grote kansen leverde dit niet op waardoor het lang 0-2 bleef. In de 75e minuut volgde vervolgens de beslissing van de wedstrijd, invaller Ramon Dekkers zorgde met de 0-3 voor de eindstand. Voor RWB wordt het zoeken naar een uitweg voor de vormcrisis, goed trainen, met elkaar door het vuur willen gaan en vertrouwen hebben in eigen kunnen zijn daarbij zaken die kunnen lijden naar herstel. Iets waar trainer Ruud van den Heuvel deze week mee aan de slag moet, volgende week staat namelijk de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Zondag 18 maart speelt RWB uit tegen GSBW uit Goirle.

De wedstrijd RWB – DESK van zondag 25 februari werd niet op het hoofdveld maar op het kunstgrasveld van RWB gespeeld. Voor de competitie had RWB er voor gekozen om bij afgelasting niet uit te wijken naar kunstgras, echter sinds kort heeft de KNVB voor de rest van het seizoen deze regel aangepast en is elke vereniging met een kunstgrasveld verplicht om uit te wijken.

De gehele week had RWB zich voorgenomen om het onterechte verlies in de uitwedstrijd tegen DESK recht te zetten, een plan wat al snel naar de prullenbak verhuisde. Misschien omdat het dit zo graag wilde ging het juist verkeerd, al na 10 minuten stond RWB op een 0-2 achterstand wat nog erger werd want na een half uur was het al 0-4. Dat het in de 40e minuut 1-4 werd door Kevin Remie was een doekje voor het bloeden maar voor RWB voelde het dat de wedstrijd bij rust gespeeld was.

Na rust presteerde RWB wat beter en werd het een wat meer gelijkwaardige wedstrijd.

DESK kreeg nog wel wat kansjes maar kon daar niet meer uit scoren, misschien omdat het ook niet echt meer hoefde. In de 85e minuut kon RWB in de persoon van Larrry van Ommen weer wat terug doen en gaf de stand een wat beter aanzien. Vrijwel meteen daarna kreeg RWB nog een dot van een kans maar daar maakte het geen gebruik van, de aansluittreffer kwam er dus niet en de wedstrijd die in 2-4 eindigde was gespeeld.

Zondag 4 februari gaat RWB op bezoek bij het Tilburgse ZIGO, een belangrijke wedstrijd want ZIGO staat op de standenlijst slechts één plaatsje onder RWB. Of deze wedstrijd doorgaat is afhankelijk van het weer, vraag daarbij is of de sneeuw die aan het einde van de week voorspeld is dan nog op de velden ligt.

De neutrale toeschouwers bij de wedstrijd RWB – Waspik smulden van de spanning en mooie doelpunten bij deze onvervalste Langstraatderby. De wedstrijd golfde maar heen en weer, was het eerst RWB die met 3-0 voorkwam, na rust kwam Waspik sterk terug tot 3-3 en gaf niemand nog een cent voor RWB, het slotakkoord was echter voor RWB die uiteindelijk met 5-3 won.

Trainer Marco van Dijnsen had vorige week met succes de strijdwijze van Waspik aangepast, in de eerste helft van RWB – Waspik was hier echter niets van te zien. Voor de RWB-supporters was het smullen want bij rust stond RWB met 3-0 voor waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan de andere. De score werd na 9 minuten met een afstandschot ver buiten de 16 meter geopend door Ronald Possemis, waarna Larry van Ommen in de 17e minuut de score verdubbelde.
Voordat Larry van Ommen keeper Mark van Gorp met een lob verschalkte had hij zelf door een sliding de bal veroverd van een Waspik verdediger. Toen iedereen dacht dat de ruststand 2-0 zou blijven scoorde Kevin Remie de 3-0 wat nu wel de definitieve ruststand was. Aan de stand zou je kunnen afleiden dat Waspik niets te vertellen had in de eerste helft, dit is echter zeker niet waar, het spel was gelijkwaardig aan elkaar, RWB scoorde echter waar Waspik dit naliet.
Waspik kwam na 15 minuten pauze het beste uit de kleedkamer en in 2 minuten tijd, 54e en 56e minuut, had Waspik door doelpunten van Steven Molenschot en Guido van de Hoven de aansluiting bewerkstelligd. RWB riep erger over zichzelf af doordat het vergat te blijven voetballen en liep te veel terug. In de 81e minuut was het zover en bracht wederom Steven Molenschot Waspik gelijk met RWB.
RWB leek rijp voor de sloop maar met een aantal nieuwe krachten zoals Jesper Dreesen, Jon van de Kamp en Justin van der Sanden richtte het zich weer op. In deze fase onderscheidde keeper Bart van Heesch zich door een kopbal van Waspik onschadelijk te maken. Tegen het einde van de wedstrijd kopte Ronald Possemis tegendraads RWB weer op voorsprong en in blessuretijd snelde Justin van der Sanden zich langs de lijn, bracht de bal bij Jon van de Kamp die vervolgens Kevin Remie in staat stelde om zijn tweede van de middag te scoren en de eindstand op 5-3 te brengen. Beide teams konden terugkijken op een spannende en sportieve pot voetbal die werd gefloten door de goed leidende scheidsrechter H.J. de Graaf RWB nestelt zich door de zege wat steviger in de middenmoot en speelt zondag 25 februari de volgende derby tegen DESK wat zich met 2 punten meer heeft gepositioneerd in de subtop.

 RWB vierde in het weekend 2 en 3 februari het 110 jarig bestaan. Het was met de Feestvergadering op vrijdag en de Reunie op zaterdagmiddag voor RWB een super geslaagd weekend. Winst van RWB-1 uit bij VCB zou echt de kers op de taart geweest zijn. Jammer maar helaas zat dat er geen moment in. Had RWB zich vorige week na een achterstand knap terug gevochten in de wedstrijd, nu was daar geen enkele sprake van. Na 20 minuten spelen opende Teun Verlouw via de binnenkant van de paal de score, 10 minuten later verdubbelde hij zijn score waardoor RWB met een 0-2 achterstand moest gaan rusten. Over de tweede helft was er niet veel meer te melden, RWB was niet bij machte om echte kansen te creeren en VCB hoefde niet zo nodig meer. De ruststand bleef dus met 2-0 ook de eindstand.

Volgende week viert het Zuiden, en ook RWB, Carnaval om vervolgens de week na Carnaval thuis aan te treden tegen Waspik. Om in het wedstrijdritme te blijven speelt RWB donderdag 8 februari thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nieuwkuijk.

 De start van de tweede competitiehelft startte voor RWB met een thuiswedstrijd tegen Were Di.

Were Di staat op de laatste plaats, had net voor de winterstop een aantal verdienstelijke gelijke spelen gehaald en heeft naast het grote verlies tegen Bavel bijna alle wedstrijden met één doelpunt verschil verloren. Op papier dus een gemakkelijke tegenstander, in de praktijk een lastige klip om te omzeilen.
Voor RWB was het vanuit meerdere kanten gezien belangrijk op na de winterstop goed te starten.
Op 2 en 3 februari wordt met een Feestvergadering en een Reünie gestart met de festiviteiten voor het 110 jarig bestaan en ook om zijn plaats in de middenmoot veilig te stellen was winst belangrijk.
Het eerste begin was van beide kanten afwachtend en was er nog weinig te beleven.
Na een half uurtje spelen kwam RWB beter in de wedstrijd en kwamen de eerste kansjes, zuur was het daarom dat Amir Cehic een ogenschijnlijk gemakkelijke bal van zich af zag springen en Were Di zodoende in staat stelde om de 0-1 binnen te koppen.
RWB was daar zodanig van geschrokken dat het betere spel meteen in de ijskast verdween en met een 0-1 ruststand moest gaan rusten.
De rust deed RWB goed en gaandeweg de tweede helft zette RWB de tegenstander steeds meer onder druk, helemaal toen Mike van Helvoirt RWB in de 51e minuut naast Were Di kopte.
Na de gelijkmaker bracht trainer Ruud van den Heuvel twee verse krachten in het veld.
Justin van der Sanden verving Michael Rosenbrand en maakte Jesper Dreesen zijn debuut in RWB-1 door de moegestreden Mike van Helvoirt te vervangen.
Een kwartiertje voor tijd maakte Kevin Remie de 2-1 wat later bleek de beslissende goal te zijn.
Hierbij werd hij geholpen door Nick Verzijl, de keeper van Were Di, een terugspeelbal plaatste hij in de voeten van Kevin Remie die van ver de bal tegen het net schoot.
Na deze 2-1 was de wedstrijd beslist, Were Di probeerde het nog wel maar kon geen kansen meer creëren.
De overwinning zorgt ervoor dat RWB samen met DESK, Baardwijk en SVSSS steviger in de middenmoot komt te staan.
Volgende week speelt RWB uit bij VCB en zal het moeten proberen om deze ploeg niet de gelegenheid te geven aan te sluiten bij de middenmoot.
Daarbij moet aangetekend worden dat VCB deze week verraste door DESK met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen.

 


Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft speelde Voetbalvereniging RWB zondag 21 januari een oefenwedstrijd tegen FC Engelen. FC Engelen speelt net als RWB in de 3e klasse maar niet in 3B maar 3C. RWB was verre van compleet wat niet betekent dat het geen nuttige oefenwedstrijd was.
Winst zat er tegen FC Engelen niet in. Bij rust was de stand 1-0, na rust scoorde Ronald Possemis tegen maar dat kon niet voorkomen dat FC Engelen met 3-1 won.
Om toch met het elftal wat zondag de competitie start te kunnen oefenen heeft trainer Ruud van den Heuvel voor dinsdag 23 januari een oefenwedstrijd ingepland. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgrasveld van RWB tegen RKDVC uit Drunen en begint om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Smits.
Zondag 28 januari start dan de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Tilburgse Were Di.